Hristiana
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 06.02.2023.
- Pohvaljen
- 1.678
Videla sam već ovaj tip razmišljanja.Pa pametan je ko god napravi pare, nema tu mnogo filozofije. Da li je obrazovan to je pitanje, ali glup sigurno nije. Ljudi često brkaju obrazovanje i bistrinu (pamet) i to kako im neko "deluje".
To kao glup je, "samo" je imao ideju i našao pametne ljude koje je platio i tako je uspeo, to su priče za laku noć i za "samotešenje".
Ja bi pozvao sve te koji misle da je neki glup čovek imao "samo" ideju i dobre ljude da nam pokažu svojim primerom kako će oni tako pametni napraviti još veći uspeh istim pristupom. Mislim u pitanju su ipak "samo" ideja i ljudi, kad jedan glup čovek može da uradi egzekuciju toga i napravi pare, šta će tek onda pametan čovek uraditi
Nije programerska firma. Jeste u telekomunikacijama, ali to nije programerska firma.
Čovek ("D" je prvo slovo njegovog imena) je daleko od glupog, naprotiv, prilično inteligentan i promućuran. U biznisu je od početka 90-tih. To što možda po nečijem ukusu taj čovek nije lep. I što možda izgleda "grublje". To ne znači da nije pametan i inteligentan. U ovom slučaju se radi o veoma inteligentnom biznismenu.
Po tvojoj logici, pametan je i predsednik opštine J... kome su ,,lično svirali Betoven i Mocart". Pametan je jer je ,,zaradio" mnogo novca.
Pametan je i direktor jedne od najvećih kompanija u Srbiji koji se javno hvali da ima platu preko 10.000 EUR, Ba....vić. Faca poniznog konjušara.
Pametan je i bivši p.......... kog su zvali T....- diploma, ko nije znao da odgovori novinaru na kom je smeru na master studijama, koje je upisao u 60 godini.
Sve su to skoro kompletni id*** sa ispodprosečnom ili možda jedva prosečnom inteligencijom (za ovog prvog čak postoji sumnja i da je ometeno lice).
Sve su postigli nemoralom, muljanjem, pranjem novca, nameštanjem tendera, korupcijom. Međutim, mnogi ljudi ne umeju da odvoje gore navedeno od inteligencije misle da je to isto. Njima je pametan svako ko zaradi novac.
Njima možemo da zahvalimo i za ovu cenu nekretnina koje su postale nedostupne prosečnom čoveku.
Poznavala sam i osobe koje tvrde da je JK jako inteligentna. Ne znam samo kakva to inteligencija treba da bi neku pokazivao S... i d... i pevao idiotske pesme.
Ovaj narod naprosto voli k...., mitomane, lopove, prevarante i misli da je nemoral isto što i inteligencija.