Kurir
biznis.kurir.rs
Zanimljiv clanak, koga zanima
Ima raznih opcija za vaspitanje i usmeravanje dece.
Neki kazu da ce stan pokloniti u humanitarne svrhe ili rodjaku koji ih je ogromno zaduzio u mladosti.
To utice mozda i psiholoski na decu da nista ne pada s neba. Kao Bill Gates koji nista detetu krupno nece ostaviti, verovatno nesto sitno.
Ili kada Shaquille O'neal kaze svojoj deci, "vi niste bogati, ja sam. Ja cu razmotriti dal cu vam dati pare, ako je biznis ideja dobra."
Licno poznajem jednog milionera iz Francuske, nas je covek katolick vere iz Novih Banovaca. Od nule je za 30 godina stvorio fabriku a zatim ju je prodao. Ima sina i cerku, razveden. Sinu su trebale pare za stan, pozajmio mu je koju stotinu hiljada evradi uz prilicno povoljnu kamatu, nek bude da je 2% ako je u banci 6%.
Niti mu je poklonio pare, niti pozajmio pare bez kamate. A rodjeno dete, ej!
Nasi ljudi kad odu preko, prime njihove fazone i ne opustaju se. Znaju koliko su se mucili u mladosti.
Novac/kapital je ipak energija i ona se prenosi s kolena na koleno. Nepazljivim radom i selekcijom, posle drugog ili treceg kolena kapital se lako procerda. Zato su ljudi s pravom obazrivi i slede koncept Jevreja.