Iskreno tesko je uporedjivati se sa Rumunima, Madjarima i Bugarima zbog razlike u jeziku
Trebalo bi vise da znamo o svemu kod njih ali bilo bi dobro da mozemo da uporedimo.
Pogtovo sa Sofijom mozda ili Budimpestom.
Ja sam nazalost poslom bio nekoliko puta u poslednjih 2 godine. Sve sama bosna i cg tablice i mestani. Pustos onako nerealna.
A ovih dana toliko sponzorisanih objava na instagramu za prazne apartmane stanove u apart hotelima itd dostupni datumi na sve udarne dane i u cik sezone.
Ono je najveci jad i beda, kao bnv demit seljacke solitercine na brdascetu bez drveta sad vec, a kamoli neke ozbiljne prirode. Pritom sam tamo dobar deo detinjstva proveo pre 15 - 20 godina i znam odlicno kada je bilo drugacije.
4600 je bolje od 5600Pogledajte prilog 152160
Novi Dorcol
3 poruke i odmah u fazonu kupuj dok jos nije poskupelo, ne moze dole. Propadose pare. Sve ce inflacija da pojede
Švedska pad od 17%.
Swedish housing market rout persists, with prices down 17 percent from peak - Taipei Times
Bringing Taiwan to the World and the World to Taiwanwww.taipeitimes.com
Pad u UK i Nemackoj
Sharp drop in UK house prices
British house prices are currently falling as sharply as they were last seen during the global financial crisis in 2009. Experts are predicting an even sharper fall in prices for the current year. Real estate in the UK is getting cheaper: In the last quarter, British house prices fell by 2.5...globeecho.com
pa napisao sam drugim recima da ja ne umem iz nekoliko razloga. Ne znam jezik i nemam podate o njihovom RGZ-u, njihovom sajtu cene nekretnina, gde se prodaju nekretnine i relativno slabo poznajem trziste. Ono sto umem umem i tu mogu nesto da doprinesem a ono sto ne umem mogu nekad da prokomentarisem nesto ali sad bas na Madjarskom i Rumunskom iskreno tesko bi se snasao a Bugarski ajde i nekako u teorijiКакав врхунски трол, тешко је упоређивати Београд са Софијом, Букурештом и Будимпештом, али зато цело време упоређује Београд са Сан Франциском, Мајамијем, Хавајима и слично
Ma samo j*** go*ancaOrganizovana kampanja dizanja cena se nast… a ne cekaj sta je ovo.
Grcka ili Bec..i jadna i druga su u eu i stanje je tamo mnooogo stabilnije nego nase..madaa ja bi se vise opredelio za Bec.. jer Bec je od uvek bio BecMnogo poruka ovde bude svakog dana a retko bude neke korisne diskusije.
Ja mislim da su cene u BGu bile lude i pre godinu-dve, a sada da ne pricamo.
Jedini scenario gde vidim da cene stagniraju ili nastave rast je sa daljom dvocifrenom inflacijom - a i to cak ne bi moralo da znaci.
U poslednje vreme sve vise razmisljam o prodaji investicionih nekretnina u BGu i kupovini preko.
Ali ne razumem se u strana trzista nekretnina pa se drzim Beograda za sada.
Meni prodaja i cekanja pada nije opcija, ne volim takav rizik, pre bih pretrpeo pad od 30% nego da cekam u gotovini pad a da inflacija nastavi.
(onaj screenshot sa teme Novi Dorcol mi to potvrdjuje, kupio sam preskup kvadrat a ono otislo jos 30% - vec je tesko da ce tu ikada cena biti niza od tih 3600 koliko sam ja platio).
Jedina opcija mi je da menjam nekretninu u Srbiji za neku u inostranstvu.
Zamena u Srbiji koju bih eventualno razmotrio je zamena betona u BGu za zemlju u Vojvodini.
Kada kazem da bih rado menjao BG za inostranstvo, nije samo zbog nenormalnih cena u BGu - i u inostranstvu su visoke, nego zato sto mislim da je lokalno trziste jako nestabilno.
Tako da ako neko ima neki konkretan predlog za nekretnine u inostranstvu gde:
- Srbi mogu da kupe nekretnine
- Da povrat na ulozeno nije preko 25 godina
- Da nema nekih zakona i poreza koji bi mogli da prave probleme u buducnosti
- Je stabilno i ne ocekuju se neke velike promene u narednih par decenija
- Nije drugi kraj sveta nego moze kolima da se ode u toku dana
Veoma bih cenio svaku informaciju na tu temu...
Meni je recimo blok70 dobar pokazatelj jer je tu cista starogradnja iz doba komunizma. Nista nisu menjali, najveca promena do sada je most na Adi. Kriva rasta, a i cene su skoro iste kao u tvom bloku. Ne treba se cvrsto drzati nekih zacrtanih brojeva jer tu mozes da ispustis dosta dobrih ponuda. Ono sto cu da gledam je stepen i duzina korekcije cena, povecanje dobre ponude. Nije mi uopste nerealno da u narednom periodu prosecna cena bloka70 dodje na nivo iz 2019. tj. oko 1600eur po kvadratu. To naravno nece odmah da padne na tu cenu cim se okrene trend kod nas. Dno moze da bude i 2026, a do tada ce da ispadaju ponude od recimo 1800, 1700, poneki krs i jeftinije. Ako je dobra ponuda onda cu mozda da dam i 1750 i zavrsim posao. Kupovina nekretnina nije isto sto i kupovina zlata, ne dobijas uvek isto po odredjenoj ceni vec je svaki stan razlicit i na dosta toga treba obratiti paznju pre kupovine, a sve to utice na cenu.@Hunchback
Ovo je chart traženih cena u bloku koji mene interesuje, ako se uporedi sa prodajnim cenama sa katastra, postoje odstupanja izmedju 100e i 400e po kvadratu.
Slažem se da agencije veštački drže lažne oglase i automatski pumpaju cene, ali podeliti cenu sa 2 i vratiti se na 2016u godinu mi je nerealno.
Pogledajte prilog 152196
Dosta naših ljudi trguje na IBKR jer su im male provizije. Imaš na https://www.reddit.com/r/finansije/ dosta ljudi koji su pisali svoja iskustva. Nije tema, ali i jeste na neki način, jer očigledno da ljudi traže alternative za precenjene kvadrate.Predhodno sam napisao da sam odustao od kupovine veceg stana i to za duzi period jer po ovome sto vidimo ovaj balon ce trajati bar naredne 1-3godine kod nas.
Zanima me da li je neko imao iskustva sa kupovinom akcija https://www.interactivebrokers.com/en/home.php
Neka iskustva i sugestije...