инфлација је следствена низу, "контекстуалних" фактора, који су покадкад, део државног деловања, а чешће, ван њене контроле
шта је "контекст"?
семантика, али рецимо, окружујући фактори+унутрашњи, а у неком односу - e. g. Слободан&co, нису самостално произвели колапс у првој половини 90их, но су били део тог алгоритма хаварије
Ja ne vidim zasto bi potop bio pad cena nekretnina na realne?
Mi smo narod u nestajanju, drzava za milion egzistencijalnih problema, bez institucija, bez demokratnije, bez vladavine prava, za unistenim zdravstvom, skolstvom, turisticka destinacija za jeftine droge i prosituciju, gde zivot i zdravlje ne vrede nista/
To je POTOP.
Ako pogledamo dostupnost nekretnina u Grckoj ili Spaniji, ispade da smo mi srecni sto ne zivimo tamo. Neko to zove POTOP?
Klasika, provuci kroz blato i zamuti vodu mahanjem papirima.
Sustina:
Popis 2022 vs 2011
Br. stanovnika: manje 496k
Prirodni prirastaj: manje 477k
Migracije: manje 19k !?!
19k za 11 godina.
To je prosecno 1,7k godisnje efekat migracija...
Zvuci kao bajka, ali eto tako je po popisu.
Za biraca bolje zvuci
manje 496k, nego
manje 700k+* (zlobnici ce zaokruziti milion) stanovnika.
*20-25k godisnje migracije, a mozda i vise
Istina, mada ne znam koliko je pametno bacati kamenje iz staklene kuce.Pustanjem bljuvotina u etar, ne znaci i da je fakticko stanje takvo.
Svi su vec apsolvirali to.
Pa dobro ako si pricao sta jos kazu? Daj neke relevantne informacije, sto nisi sa time poceo?Verujem da sam vise pricao sa njima nego ti.
A zakljucak prostom logikom iznet, jer znas i sam da niko ne radi odjavu.
Liče bukvalno si svojeručno započeo tu temu.Stvarno je tesko proceniti kojoj grupi pripadas ali covece mani nas se sa politikom na ovom threadu. Idi na izbori 2020 pa pricaj tamo o Vulinu.
Pusti nas na miru da se raspravljamo hoce li Mirijevo na 5.000e ili nece. Vidis da je neizvesno do samog kraja
Vradovicu ne sekiraj se vracaju se devedesete bice kvadrat i 100.000 eura samo da krene hiperinflacija... i treci svetski rat,Ja mislim da je pogresno da ih zovemo ratni imigranti. Po meni to su mediji pogresno i preneli i shvatili. Nisu oni pobegli masovno od mobilizacije nego zbog toga sto su ih isekli sa interneta i ne mogu da rade iz Rusije. Nemaju prihod ako ostanu u zemlji a lepo im islo. To su ljudi koji imaju 4-5k eura prihoda mesecno od freelancinga. Druga grupa su ovi sto su dosli u Srbiju sa firmama. Firme koje su u EU su se preselile u Srbiju tipa ovaj za automatizaciju automobila. Uplasio se da ce da mu otmu firmu i imovinu i preselio u Srbiju. Nije mogao u Rusiju jer su pod sankcijama pa mozda bwm ili slicni ne bi vise radili sa njim.
Ja bi ih pre nazvao imigranti koji su remote sljakeri ili radnici koji zbog sankcija vise ne mogu da rade iz Rusije.
Ako sam ja u pravu nece oni skoro nazad ili barem ne dok im ne ukinu sankcije.
Kao sto vidis demokrate naprave bill da pokriju minus i za novi budzet da se nastampaju $$ ali tako da se da vojsci, teksasu ili ono sto je prihvatljivo republikancima i eto svi prihvate i ide se dalje. Samo stampaj i cim krene malo na dole odmah uletis $$$ u trziste.
Treca stvar koju ocigledno na forumu niko ne zeli ni da cuje ja mislim da u narednih 3 godine idemo na x4-5 u broju turista. Sto znaci centar grada pod nevidjenim pritiskom sa cenama.
Sve je to okay, al znaš kako, kad pričamo šta sve može da se desi, nemoj da si tako siguran da je samo Srbija siguran posao. Mada dobro, posao ti je da pričaš tako. Dok pričamo o vraćanju odlaze ljudi i sa dobrim platama, nešto mi tanko to vraćanje.Ja ne ocekujem vise novih radnickih migranata osim tipa ako ne banuju Belorusiju ili na primer ako nacisto ne iskljuce internet Rusiji.
Ocekujem znacajniji broj povratnika iz zemalja koje propadaju kao sto je Svedska i Britanija. Mozda jos neka severna zemlja.
Pored toga ocekujem veci broj turista u narednim godinama zbog aerodroma i nenormalnog broja linija koje uvodimo i zbog ukidanja carine sa Kinom.