Ali ako je 10 godina u pravu, zar ne ispada da je on zapravo u realnosti?
Zar nisu oni koji neuspesno najavljuju pad 10 godina izgubili vezu sa realnoscu?
Ako je trziste zaista dirigovano, zar nije tek onda potpuno iracionalno ocekivati drugaciji rezultat? Znas da je mec namesten x u 1, ali ipak igras na 2? Pa to je tek definicija gluposti.
Znaci ili se cene formiraju uglavnom vodjene trzisnim uslovima, pa ostaje nada da ce predvidjanje biti tacno u jednom trenutku, ili je dirigovano i svaka analiza je besmislena. U oba slucaja, katastroficari nisu u pravu, samo u prvom bar postoji neka nada da ce jednom biti u pravu.
Ne shvatam toliku kolicinu agresije i frustracije kod nekih. Ona nece promeniti stanje na terenu, samo ih cini neozbiljnijim sagovornicima.
Ja sam mislio da su cene 2019. peak trzista, da nema odakle da se izgura dalji rast. Ispostavilo se da ne da nisam bio u pravu nego da sam omasio ceo gol. I sad bi valjda kao odbrambeni mehanizam trebalo da pljujem po Beogradu, kukam na Vucica, neistomisljenike vredjam, stavljam na ignore, nazivam botovima, delim balkanInfo teorije zavere i anegdote tetke iz Beča itd. A mozda bi mogao i da se zapitam gde su to rupe u mom rasudjivanju i informacijama.
I da se razumemo, ne slazem se sa svime sto vradovic pise. 70% njegovih postova je lozenje i provokacija, i to tako ocigledna da je blam koliko se neki primaju na to (kao Sava sa druge strane). Ali u preostalih 30% gde je ozbiljan mislim da daje neku perspektivu koja uopste ne treba olako odbacivati ako neko zeli da sto bolje razume sve faktore na trzistu.
I jos nesto, ironicno je da se za nekakve tajne agente i ljude sa skrivenim namerama uglavnom optuzuju oni koji su prilicno transparentni i sa svojim identitetima i sa svojim delima (lako ih je izguglati i otvoreno pricaju gde su sta i kako kupili), a ne napadaju se oni koji jedno pricaju a drugo bi zeleli (Beograd je uzasan al ja cu kupim stan u nejmu cim padne na 1000e kvadrat).