Pišeš gluposti i ništa od toga nije tačno, tako da neću dalje komentarisati razne provokacije sa tvoje strane.Inače, Hristiana je od 22.06.2023. god. do danas postovala 513 poruka i to isključivo i samo u ovoj temi.
Stevane, ne znam kako se tako lako drzneš da vredjaš nekog, kad bi ti ovde mogao biti isponižavan za ono što si prethodno pisao…Nije on zlurad. Ti si zlurada. Uz to si i bahata i prepotentna. Kupi stan ili nemoj ga kupiti ali nemoj stalno da kritikuješ druge, da im se rugaš i da im priželjkuješ nesreću.
Koliko ti godina uopšte imaš ako se smije znati?
Besan je što sam citirala profesora Ekonomskog fakulteta Ljubodraga Savića čije se mišljenje vezano za podizanje kredita i kupovinu stana u ovo zlo doba, otprilike podudara sa mojim, s tim što je on ekspert za ekonomiju (kao što ja nisam, moje mišljenje je laičko).Stevane, ne znam kako se tako lako drzneš da vredjaš nekog, kad bi ti ovde mogao biti isponižavan za ono što si prethodno pisao…
Hajde pogledaj na knwebu br vlasnika stanova u h2o koji su stranci...da li stvarno mislis da su ti ljudi ovce? A ovde citiras naseg propalog investitora.... Takodje vremenom kamata u banci pada... Evo ja sada u rati imam 100eur kamate i jos 10 god otplate... Sta bi ja po tvojoj logici mogao da iznajmim za tu kamatu? Ili mi reci koliko su cene nekretnina pale 2008 kada se balon izduvaoNišta od tvoje zluradosti, nasuprot, rentu plaćamo od kamate u banci, i dva puta godišnje nosimo novi štek u banku. Za isti novac koliko naivni ljudi sada plaćaju jednosobne stanove, mi ćemo za godinu ili dve platiti duplo veći. Tako da rentiranje stana nas ne košta skoro ništa, sve pokriva kamata.
Nikad u životu ništa nismo dugovali nikome, pa ni banci. Ne kaže se džabe ,,dug je zao drug". Videćeš uskoro na svom primeru u šta si se uvalio sa tim kreditom u pogrešno vreme, samo to nikoga neće interesovati.
Pametan čovek zna kada i kako podiže kredit i kupuje stan, g*** sve radi na pogrešan način i u pogrešno vreme. Pametan skuplja novac dok traje šišanje ovčica. Kad ponestane vune, onda kupuje ono što želi ali po mnogo povoljnoj ceni.
1) nisi čitao Šta je rekao profesor Ljubodrag Savić. Sve ti lepo piše, ko je kupovao BG H2O i odakle mu tolike pare.Hajde pogledaj na knwebu br vlasnika stanova u h2o koji su stranci...da li stvarno mislis da su ti ljudi ovce? A ovde citiras naseg propalog investitora.... Takodje vremenom kamata u banci pada... Evo ja sada u rati imam 100eur kamate i jos 10 god otplate... Sta bi ja po tvojoj logici mogao da iznajmim za tu kamatu? Ili mi reci koliko su cene nekretnina pale 2008 kada se balon izduvao
Nikoga nisam vrjedjao. To su sve vrjednosni sudovi epitetima koji nisu uvrede i dozvoljeni su. Jedan od tih epiteta je i prva Hristiana dodjelila Shadestudiu.Stevane, ne znam kako se tako lako drzneš da vredjaš nekog, kad bi ti ovde mogao biti isponižavan za ono što si prethodno pisao…
Ovo je recimo klasična uvreda i ponižavanje:"Pišeš gluposti...".Pišeš gluposti i ništa od toga nije tačno, tako da neću dalje komentarisati razne provokacije sa tvoje strane.
Druže, ništa od ovoga što si napisao nije tačno, kao ni napisano u tvojim prethodnim postovima. U velikoj si zabludiInače, Hristiana je od 22.06.2023. god. do danas postovala 513 poruka i to isključivo i samo u ovoj temi.
HOCU DA OTPLATIM DEO KREDITA PRE VREMENA, KAKO TO DA URADIM?
Vjerovatno je u pravu MrGood2016 da nalog Hristiana koristi više ljudi što se može vidjeti i po tome da se postovi pišu kasno u noć (tipa u 3 ili u 5 h), pa onda odma i rano ujutro (tipa u 7 ili 8 h).
Takođe prođe uvijek puno vremena u kom se ne odgovori na direktne poruke, a u tom međuvremenu se nešto novo postuje i piše sasvim nevezano sa prethodnim. Vjerovatno dok se onaj kome je upućena poruka ponovo ne uloguje i da odgovor na njemu postavljeno pitanje. Po stilu pisanja i po zajedljivosti, moguće da je jedan od korisnika i dijete.
Admin ovo sigurno može da ispita na neki način, a trebalo bi, jer se najvjerovatnije radi o nekoj vrsti gerila marketinga.
Njega treba zvati na ovaj forum. I on će nekad ubosti pad.
Savić kaže da ne veruje da će rast cena nekretnina još dugo trajati, jer je ovo, kako kaže, "plitko tržište i nema mnogo potencijala da gura gore" i dodaje da očekuje pad cena nekretnina, ali ne istom brzinom kao što je rasla
02.06.2021
Blago onom ko je ovog slusao..
Apsolutno, potvrdjujem.Dugo smo trazili stan i na srecu kupili pocetkom 2021 bas pre velikog rasta cena. Oko 40 stanova smo videli i zapanjeni smo bili kako zive ljudi u Beogradu. Kakve ruine prljavstina smrad a cene otkidaju i kako vi kazete arogantni vlasnici. Svuda u tom krsu uredno vise ikone. Kako ih nije sramota. Uzalud smo se trudili da vidimo "potencijal" tih "stanova".
Pa ja nemam nameru da kupujem stan za 15 godina, nego za godinu dve, tako da ova druga informacija za mene nije relevantna, ali ova prva jeste.Vidim da ima mnogo wishful thinking mišljenja oko budućih cena. I ja sam dugo živeo u ubeđenju i čekao da cene padnu, ali je sve išlo kontra mojim željama. Čekao sam koliko sam mogao i na kraju sam prelomio, sa određenom verovatnoćom da će taj stan manje vredeti u nekoj budućnosti kada dođe do korekcije cena u šta lično verujem i dalje, samo ja nisam imao više vremena i strpljenja da čekam tu promenu.
Ne vidim poentu ovih svakodnevnih prepucavanja oko projekcija budućih cena. Svako može da bude u pravu u zavisnosti koji vremenski period posmatra. Recimo dogodi se da za 2 godine dođe do korekcije na tržištu od 20-30%, a za 15 godina cene odu naviše i prestignu ovaj današnji nivo. I ko je u pravu?
Još uvek se priča da će cene početi da padaju. Samo što nisu.
Savić kaže da ne veruje da će rast cena nekretnina još dugo trajati, jer je ovo, kako kaže, "plitko tržište i nema mnogo potencijala da gura gore" i dodaje da očekuje pad cena nekretnina, ali ne istom brzinom kao što je rasla
02.06.2021
Sto je najsmesnije, da krenu da padaju, ovaj bi JOS VISE uzeo da prica kako TEK ima da padaju, i onda bi stale i krenule da rastu.Još uvek se priča da će cene početi da padaju. Samo što nisu.
Druže, profesor nije mogao da predvidi dolazak 400000 Rusa 2022 godine. Da se to nije desilo, pad bi krenuo godinu dana ranije. Ovako cene padaju sa godinu dana zakašnjenja u odnosu na njegova prvobitna predviđanja.
02.06.2021
Dugo smo trazili stan i na srecu kupili pocetkom 2021 bas pre velikog rasta cena. Oko 40 stanova smo videli i zapanjeni smo bili kako zive ljudi u Beogradu. Kakve ruine prljavstina smrad a cene otkidaju i kako vi kazete arogantni vlasnici. Svuda u tom krsu uredno vise ikone. Kako ih nije sramota. Uzalud smo se trudili da vidimo "potencijal" tih "stanova".
Pad cena nekretnina od 10% se već desioKada je u pitanju prodaja nekretnina, i tu su cene počele da padaju. Međutim, taj pad je tek negde za oko 10%. Rusa ima i među kupcima nekretnina u Srbiji, ali ne u velikom broju kao što je to slučaj sa rentiranjem.
„Cene jesu znatno više u odnosu na period pre rata u Ukrajini, pa tako i dalje u oglasima možete videti da se za kupovinu kvadrata stana u centru grada traži po par hiljada evra više. Cene su stabilizovane, idu na dole, ali ne tako vrtoglavo, kao što su se podigle", zaključuju u agenciji za nekretnine.
Profesor Ekonomskog fakulteta i ekonomski analitičar Ljubodrag Savić, za EURACTIV kaže da je pad cena nekretnina potpuno očekivan.
„Sve u tržišnoj ekonomiji ima svoje periode rasta, stagnacije i pada. Ništa ne traje večno", ističe Savić.
Porast cena nekretnina diktirala je pre svega pandemija Covid 19 jer su mnogi biznismeni i ljudi koji su imali novac, ulagali u nekretnine, kao jedinu sigurnu investiciju. Ova situacija se nastavila izgradnjom stanova na atraktivnim lokacijama. I tu su mnogi koji su imali neki novac kupovali nekretnine, pa ih iskoristili u ovoj situaciji sa potražnjom stanova od strane ruskih i ukrajinskih državljana, pojašnjava profesor.
„ Poznato je da su mnogi ukrajinski i ruski državljani, u težnji da pobegnu od ratovanja, plaćali za izlazak iz zemlje. Samim tim, ti ljudi, koji su ovde došli, imali su neki novac. Nisu dolazili siromašni građani, već oni koji imaju kapital i oni koji rade u sferama koje nisu vezane za mesto stanovanja", kaže profesor.
Po dolasku u Srbiju, gotovo da nisu pitali za cene, pa su tako vrtoglavo diktirali cene nekretnina i domaćim stanarima, nastavlja Savić.
Prema analizi stručnjaka, splet okolnosti je uticao na ovu pojavu u Srbiji. Dobra vest je da je period pada cena u ovoj grani očigledno nastupio.