Šta je novo?

Cene nekretnina

To zavisi da li gledas grafik ili cifre, kao i od referentne tacke sa kojom poredis trenutne cene naravno ponderisano koeficijentom inflacije. Npr to sto je Mile platio gajbu u martu prosle godine 20% manje nego Zika u martu ove godine JE potpuno besmisleno spominjati jer je m2 starogradnje od pocetka godine poskupeo samo 50e pa se moze reci da nemamo rast nego stagnaciju a zna se da posle stagnacije moze da dodje samo pad.

Znaci nesto muljaju popisivaci:

1682099761374.png

Ustanem..(oko 7:00) procitam koji komentar..odgovara defke
..pauza dorucak prolistam temu odgovara defke.
..vracam se u sput s posla (15h) ii cisto da prolistam temu..jbt odgovara defke.
..rucao,odmorio ii sada ooopet evo da prolisram temu ii ioet odgovara defke..
Paa cisto da pitam..ej bwe covece gde se gasis,ides li ti kuci ili si baaas toliko placen da sve kontra odgovaras i stvaras takvu sliku kako je kod nas bajno i sjajno..odavno nisam video coveka da ga nista ne moze iznervirati aa da zivi u zemlji srb..
Ajde ovaj Vradovic i podrzi nekad neki komentar kada se polemise o nekim visokim cenama ali ovaj za sve apsolutno ima izgovor..znaci za advokata si rodjen.😁 samo brate budi malo realan i budi na stranu naroda,valja se to

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...e-od-213000-Novosadjana-i-101000-stanova.html Duplo više stanovnika od stanova? Šta to govori? Ja znam da u većini u proseku živi po troje, ispada da je prosek NS dvoje a nije, više je. Samo ja znam ženu koja ima 3 stana i nema nikog, imala je jedan u kom je bila ćerka dok nije emigrirala, tj udala se.
Druže ja pažljivo pratim šta pišeš nedeljama i vidim neku veliku frustriranost Novim Sadom. Ne znam šta je razlog, ali mogu da ti kažem da jako grešiš.
Sam izdajem stanove i družim se sa ljudima koji se bave izdavanjem i rade sa nekretninama. Ne da odlaze Bosanci, Hercegovci i ostali, nego sam lično upoznao Hercegovce (i muške i ženske) kojima je san da se dočepaju N. Sada. Ne Beograda, već N. Sada. Mnogo je razloga, ali im je najvažniji, manji i jeftiniji grad. Bukvalno, ali bukvalno na svakom koraku se čuju svi mogući dijalekti i naglasci, a najmanje novosadski. Rusa, po policijskim izvorima (čuo od ljudi iz policije) ima preko 20.000 u N. Sadu. Na svakom koraku (kao i u BG) čuješ ruski jezik. Kod mojih kumova u vrtiću ima 3 male dece Rusa.
Kod mene u firmi (državni sektor) je od 250 ljudi oko 80 ljudi iz N. Sada. Sve ostalo Vojvođani (najviše Somboraca i Zrenjaninaca), jedan deo izbeglice i što je najzanimljivije oko 30-ro iz centralne Srbije. Da, stalno provlačiš priču - "Novi Sad je mrtav grad, tj. umire". Podsetiću te da je Budžet grada kao zajedno Subotica, Niš, Kragujevac, Čačak i dr. i po glavi stanovnika je veći od beogradskog. IT je baš jak (zet mi radi u IT, a sestrić završava studije i već ima dogovoren posao u branši), ali je najvažnije otvaranje fabrika Continentala, Nidec-a i drugih jakih kompanija. Nije motanje kablova.
Tako da mi nije jasno zašto toliko "hejta" bacaš na Novi Sad?
Neko je rekao da si iz N. Sada. Ako je tako, tek mi onda nisi jasan.
Toliko za prvo javljanje.

Ne hejtuje on NS, vec generalno zivot u gradu jer je on pametan prodao sve u gradu i preselio se u duboku prirodu da gaji krompir kako kaze pa se sad sladi sto je on pametan a ovi sto kupuju stanove bas i nisu. NS spominje vrv jer ga poznaje bolje nego druge gradove.

Poslednja izmena:
..vracam se u sput s posla (15h) ii cisto da prolistam temu..jbt odgovara defke.
Paa cisto da pitam..ej bwe covece gde se gasis,ides li ti kuci ili si baaas toliko placen da sve kontra odgovaras i stvaras takvu sliku kako je kod nas bajno i sjajno..odavno nisam video coveka da ga nista ne moze iznervirati aa da zivi u zemlji srb..
Ajde ovaj Vradovic i podrzi nekad neki komentar kada se polemise o nekim visokim cenama ali ovaj za sve apsolutno ima izgovor..znaci za advokata si rodjen.😁 samo brate budi malo realan i budi na stranu naroda,valja se to
Druze ako si ti iz mog pisanja zakljucio da ja govorim da je ovde sve bajno i siajno onda nije bas forum za tebe.

Evo i Voja Antonić se nalupetao - otišao čovek sa 65god kod Radovića

Dovoljno je čuti prvih 5min i zadnjih 5min gde je čovek opisao ukratko promenu koju je doživeo
Potrošnih bezveze tih 10 minuta. Ništa mu ne nedostaje iz Srbije a ovamo se oduševljava kreativnošću, očuvanjem prirode (to je sve ok) ali i jednom karticom za lk i voz dozvolu :)

Pravi perica ne bi lajkao ovo nego bi rekao Argumentum Ad hominem. Perice trepni dva puta ako si otet.

Druze ako si ti iz mog pisanja zakljucio da ja govorim da je ovde sve bajno i siajno onda nije bas forum za tebe.
Paa ako ces iskreno jesam zakljucio,madaa verujem da je 90% ovde ljudi zakljucilo isto tako ee sad ako ti ne citas izmedju redova po pisanju drugih mozda za tebe nije forum vec da prosetas malo medju obicne ljude ali ne po BG vec po celoj srb.pa ces pisati drugacije

• Sviđa mi se
Reagovanja: LP1
Druže ja pažljivo pratim šta pišeš nedeljama i vidim neku veliku frustriranost Novim Sadom. Ne znam šta je razlog, ali mogu da ti kažem da jako grešiš.
Sam izdajem stanove i družim se sa ljudima koji se bave izdavanjem i rade sa nekretninama. Ne da odlaze Bosanci, Hercegovci i ostali, nego sam lično upoznao Hercegovce (i muške i ženske) kojima je san da se dočepaju N. Sada. Ne Beograda, već N. Sada. Mnogo je razloga, ali im je najvažniji, manji i jeftiniji grad. Bukvalno, ali bukvalno na svakom koraku se čuju svi mogući dijalekti i naglasci, a najmanje novosadski. Rusa, po policijskim izvorima (čuo od ljudi iz policije) ima preko 20.000 u N. Sadu. Na svakom koraku (kao i u BG) čuješ ruski jezik. Kod mojih kumova u vrtiću ima 3 male dece Rusa.
Kod mene u firmi (državni sektor) je od 250 ljudi oko 80 ljudi iz N. Sada. Sve ostalo Vojvođani (najviše Somboraca i Zrenjaninaca), jedan deo izbeglice i što je najzanimljivije oko 30-ro iz centralne Srbije. Da, stalno provlačiš priču - "Novi Sad je mrtav grad, tj. umire". Podsetiću te da je Budžet grada kao zajedno Subotica, Niš, Kragujevac, Čačak i dr. i po glavi stanovnika je veći od beogradskog. IT je baš jak (zet mi radi u IT, a sestrić završava studije i već ima dogovoren posao u branši), ali je najvažnije otvaranje fabrika Continentala, Nidec-a i drugih jakih kompanija. Nije motanje kablova.
Legenda kaze da nikad nikom nije odgovorio na pitanje.

Paa ako ces iskreno jesam zakljucio,madaa verujem da je 90% ovde ljudi zakljucilo isto tako ee sad ako ti ne citas izmedju redova po pisanju drugih mozda za tebe nije forum vec da prosetas malo medju obicne ljude ali ne po BG vec po celoj srb.pa ces pisati drugacije
Onda ti iskreno i ne ide to zakljucivanje, kao i svakome ko se slaze. Ako nista drugo ja dosta detaljno i precizno pisem, ne moze se pravdati nerazumevanje nedostatkom konteksta.

https://www.021.rs/Novi Sad/komentari/270527 Kako je to Novi Sad jeftiniji od Beograda? Al dobro ako izdaješ stanove, navodiš vodu na svoju vodenicu. Ljudi koji žele da se presele će pitati više njih, a ne samo tebe ili mene. Ako je Ns najbolji za život, kako to onda Bg ima 10x više stanovnika? Zašto su ljudi glupi pa ne idu tamo da žive. A ti hercegovci kojima je san da se dokopaju NS, vrlo brzo im se san sruši. Evo i poređenja plata; It senior NS prosek 1500€/Bg 1800, Građ.Inž BG 1200/Ns 800, Ekonomista u Banci Bg 1500€/Ns 1100, radnik na roštilju Bg 900 eura/Ns 700...jer gomila ljudi putuje u Beograd na posao iz Novog Sada (pitajte linijske taksiste koliko ide iz Ns na posao u Bg, a koliko obrnuto.

Kako je to Novi Sad jeftiniji od Beograda?

Legenda kaze da kad udjes u taksi u Novom Sadu ne mozes da potrosis vise od 250 dinara. U Beogradu toliko kosta da majstor obrne kljuc da ukljuci vozilo, a voznja tesko da moze da te ispadne manje od 2500 dinara jer sve i da ides "iza coska" majstor ima da ti naplati toliko jer znas, njemu se ne isplati da pali auto za sicu.

Pozdrav Vladule, ja sam Ercegovac koji je odavno u NS. Malo ti je bajata ta prica koju pricas...

Legenda kaze da kad udjes u taksi u Novom Sadu ne mozes da potrosis vise od 250 dinara. U Beogradu toliko kosta da majstor obrne kljuc da ukljuci vozilo, a voznja tesko da moze da te ispadne manje od 2500 dinara jer sve i da ides "iza coska" majstor ima da ti naplati toliko jer znas, njemu se ne isplati da pali auto za sicu.

Pozdrav dobri gospodine, malo ti je bajata ta prica koju pricas...

Da ima EXIT vise puta godisnje, baratao bih svezijim informacijama :D Ali ne brini, koliko god da NS majstori poskupe, BG majstori poskupe brze, jace bolje tako da je sustina ista. :D

Kod Wolfa uvek sveze informacije na nedeljnom nivou. Pozdrav i za druga Wolfa. Nema objavljivanja prljavih podataka sto bi rekao neki dobri gospodin...

Da, sveze izmixani ugovori sklopljeni pre par godina sa ugovorima sklopljenim sada. Barem sto se novogradnje tice. Tu je bar cisto da je tako.

Samo je taxi jeftiniji u Ns i ništa više. Pa ako je tako lepo zašto ne idete tamo. Imam gomilu drugara tamo i znam kolike su plate tamo. Uostalom i ja sam došao na Nbg privremeno da radim za duplu platu, od one koju sam imao u NS.

https://www.021.rs/Novi Sad/komentari/270527 Kako je to Novi Sad jeftiniji od Beograda? Al dobro ako izdaješ stanove, navodiš vodu na svoju vodenicu. Ljudi koji žele da se presele će pitati više njih, a ne samo tebe ili mene. Ako je Ns najbolji za život, kako to onda Bg ima 10x više stanovnika? Zašto su ljudi glupi pa ne idu tamo da žive. A ti hercegovci kojima je san da se dokopaju NS, vrlo brzo im se san sruši. Evo i poređenja plata; It senior NS prosek 1500€/Bg 1800, Građ.Inž BG 1200/Ns 800, Ekonomista u Banci Bg 1500€/Ns 1100, radnik na roštilju Bg 900 eura/Ns 700...jer gomila ljudi putuje u Beograd na posao iz Novog Sada (pitajte linijske taksiste koliko ide iz Ns na posao u Bg, a koliko obrnuto.
Druže, nisi mi odgovorio što si toliko frustriran N. Sadom?
Prvo, ja nisam rekao da je N. Sad najbolje mesto za život u Srbiji. Samo sam napisao moje viđenje tvoje pogrešne slike o N. Sadu.
Što se tiče većeg radnog angažmana Novosađana u Beogradu, znam njih nekoliko koji su zbog politike preseljenja sedišta firmi iz NS u BG dobili ponudu (uzmi ili ostavi) da pređu poslom u BG. Veruj mi, proklinju svaki dan putovanje, gubljenje vremena i živaca zbog odlaska u BG.
Što se tiče većih plata (koje, inače stalno navodiš u tvom pisanju), mogu ti reći da i to jako grešiš, konkretno o IT-u. Pričam u N. Sadu. I ja znam par ljudi koji su radili u BG-u al su se bogami vratili u NS.
Drugo, ako prihvatimo da su veće plate u BG, veći su i troškovi života (skuplji stanovi, skuplje stanarine, put do posla i nazad po pola sata, gužve u saobraćaju, apsolutno zagađeniji BG vazhduh, pogotovo zimi).... Tako, da ja tu ne vidim baš toliku prednost BG u odnosu na NS.
Konkretno moje kolege iz firme iz BG (državni posao) gledaju da pređu u NS. Potpuno nam je ista plata, nama u NS i njima u BG, al je njima poprilično skuplji i stresniji život u Beogradu. Posebno parkiranje. Tako bar kažu.
A što se tiče izdavanja, apsolutno nikakvu vodu ne navodim na svoju vodenicu. Apsolutno. Lepo to ide.

A što se tiče moga pisanja o budžetima za 2023. godinu:
Novi Sad - 40,6 milijardi.
Kragujevac - 10,5 milijardi,
Subotica - 8,5 milijardi,
Čačak - 7,22 milijarde,
Pančevo - 6,9 milijardi
Užice - 4,58 milijardi......

Samo molim da odgovoriš zašto toliki "hejt"? Hvala unapred.

Jel padaju u BG cene starogradnje 10k za 16 sati?

Vezano za padanje cena za 10 hiljada u roku od 16 sati... Ne znam da li se secate ovog oglasa koji sam ranije objavljivao, ali je vlasnik krenuo polovinom februara sa 136 hiljada, za 48 sati je pala cena za 14 hiljada pa posle toga je pala za jos 9 hiljada. Uglavnom na Wolfom sajtu se vidi da je na kraju prodat polovinom marta za 91 hiljadu... Znaci za mesec dana vlasnik je spustio cenu za 45 hiljada... Juce sam objavio oglase onog kralja sto za nov stan u blizini centra spusta cenu sa 145 hiljada na 127 hiljada... Hvataju se poslednji brzi vozovi visokih cena... Slike govore vise od reci da ne duzim... Vladule sta kazu ovi tvoji sto se bave nekretninama, kako ide promet u Novom Sadu? Topli pozdravi iz Novog Sada za sve clanove...
IMG_20230421_230253.jpgScreenshot_2023-04-21-23-03-00-150_com.miui.gallery.jpgScreenshot_2023-04-21-23-03-06-995_com.miui.gallery.jpgIMG_20230421_230327.jpg

Poslednja izmena:
Znaci za manje od mesec dana batica prodao gajbu od 91k u NS. Strahovito brzo se prodaju nekretnine i dalje.

Vezano za padanje cena za 10 hiljada u roku od 16 sati... Ne znam da li se secate ovog oglasa koji sam ranije objavljivao, ali je vlasnik krenuo polovinom februara sa 136 hiljada, za 48 sati je pala cena za 14 hiljada pa posle toga je pala za jos 9 hiljada. Uglavnom na Wolfom sajtu se vidi da je na kraju prodat polovinom marta za 91 hiljadu... Znaci za mesec dana vlasnik je spustio cenu za 45 hiljada... Juce sam objavio oglase onog kralja sto za nov stan u blizini centra spusta cenu sa 145 hiljada na 127 hiljada... Hvataju se poslednji brzi vozovi visokih cena... Slike govore vise od reci da ne duzim... Vladule sta kazu ovi tvoji sto se bave nekretninama, kako ide promet u Novom Sadu? Topli pozdravi iz Novog Sada za sve clanove...
Pa taj ocigledno nije uhvatio voz visokih cena. Coveku bilo hitno za mesec dana da proda.

Ne bih da rusim sneska, ali u NS se za mesec dana proda 300 stanova, a ti si za tri meseca okacio 10ak primera na popustu. Pri tom ko zna kakva je prica iza svakog. Bojim se da je i ovo cope-tova kuhinja ali ok, ako pada ima nece se dugo kriti.

Vrh