https://www.021.rs/Novi Sad/komentari/270527 Kako je to Novi Sad jeftiniji od Beograda? Al dobro ako izdaješ stanove, navodiš vodu na svoju vodenicu. Ljudi koji žele da se presele će pitati više njih, a ne samo tebe ili mene. Ako je Ns najbolji za život, kako to onda Bg ima 10x više stanovnika? Zašto su ljudi glupi pa ne idu tamo da žive. A ti hercegovci kojima je san da se dokopaju NS, vrlo brzo im se san sruši. Evo i poređenja plata; It senior NS prosek 1500€/Bg 1800, Građ.Inž BG 1200/Ns 800, Ekonomista u Banci Bg 1500€/Ns 1100, radnik na roštilju Bg 900 eura/Ns 700...jer gomila ljudi putuje u Beograd na posao iz Novog Sada (pitajte linijske taksiste koliko ide iz Ns na posao u Bg, a koliko obrnuto.
Druže, nisi mi odgovorio što si toliko frustriran N. Sadom?
Prvo, ja nisam rekao da je N. Sad najbolje mesto za život u Srbiji. Samo sam napisao moje viđenje tvoje pogrešne slike o N. Sadu.
Što se tiče većeg radnog angažmana Novosađana u Beogradu, znam njih nekoliko koji su zbog politike preseljenja sedišta firmi iz NS u BG dobili ponudu (uzmi ili ostavi) da pređu poslom u BG. Veruj mi, proklinju svaki dan putovanje, gubljenje vremena i živaca zbog odlaska u BG.
Što se tiče većih plata (koje, inače stalno navodiš u tvom pisanju), mogu ti reći da i to jako grešiš, konkretno o IT-u. Pričam u N. Sadu. I ja znam par ljudi koji su radili u BG-u al su se bogami vratili u NS.
Drugo, ako prihvatimo da su veće plate u BG, veći su i troškovi života (skuplji stanovi, skuplje stanarine, put do posla i nazad po pola sata, gužve u saobraćaju, apsolutno zagađeniji BG vazhduh, pogotovo zimi).... Tako, da ja tu ne vidim baš toliku prednost BG u odnosu na NS.
Konkretno moje kolege iz firme iz BG (državni posao) gledaju da pređu u NS. Potpuno nam je ista plata, nama u NS i njima u BG, al je njima poprilično skuplji i stresniji život u Beogradu. Posebno parkiranje. Tako bar kažu.
A što se tiče izdavanja, apsolutno nikakvu vodu ne navodim na svoju vodenicu. Apsolutno. Lepo to ide.
A što se tiče moga pisanja o budžetima za 2023. godinu:
Novi Sad - 40,6 milijardi.
Kragujevac - 10,5 milijardi,
Subotica - 8,5 milijardi,
Čačak - 7,22 milijarde,
Pančevo - 6,9 milijardi
Užice - 4,58 milijardi......
Samo molim da odgovoriš zašto toliki "hejt"? Hvala unapred.