Šta je novo?

Cene nekretnina

Sve je to ok, ali mi nekako previse forsiras "povecanje plata", tu rec, i kao da teras kontru obicnim ljudima koji se nadaju da ce se stanje u ovoj drzavi unormaliti nekada.
"Ne predstavljas stvari jednostrano kako bih ja zeleo, odnosno ne radis isto sto i Vucic samo obrnuto, pa cu se praviti da radis isto sto i on"

I lol, ako neko ovde ima optimizma i nada se da ce biti bolje, to sam ja, nasuprot mnogim sinjim kukavcima ovde.
Kakve zamene teza i uloga majko mila.

Potrebno je da postoji balans na temi. Da podržimo i one kod kojih provejava optimizam i koji zrače posebnom energijom i pružaju neku nadu u ekonomskom smislu. I da ih ne kinjimo nego da ih podržimo. Dosta je bilo čemera ekipe koja je bila na vlasti od 2000-2008.

Nisi u pravu @Defke . Drugar sto radi 10 godina u Narodnoj banci Srbije pre je imao godinama istu platu, oko 58.000. Sad ima 64.000 od prvog januara. Sa ovim poskupljenjima, treba mu jedno 80 hiljada da moze da zivi, da mu porodica ne glodje koske, a meso vidi jednom u 10 dana.
Znaci fali jos para, a Vlada Srbije inace bas ima osecaj za svoje gradjane.
Za sta nisam u pravu? Sta ti uopste mislis da ja tvrdim ovde, koji deo osporavas?

Jel shvatas kako prosek funkcionise, kako medijana?

Ja nikad u zivotu nisam narucio nista u Glovo, brzu hranu kupim jednom u mesec dana, u restoran odem isto jednom u par meseci, u pekaru nisam otisao 5 godina, i opet, mene obrok kosta 500 dinara u proseku. Ja sam mesecno potrosim 400 evra samo na hranu koju jedem kuci. Statistika nema veze sa vezom. Tebe samo salata kosta vise od tih 79 RSD po obroku po osobi.
Au bre pa za 500 kinti bolje da narucis glovo, bar nista ne radis, ovako potrosis vreme i puknes 500 za obrok. 😀😀
Ili imas 250 kila, jedino u tom slucaju je 500 din za obrok razumljivo.

Naravno, i prosek i medijana.
Mene zanima surova realnost. Sa 58.000 dinara, po istom kursu, si mogao da imas neki minimum pristojnosti zivota. Malo iznad zivotarenja.
500 evra imas godinama i zivis nekako.
Sve poskupi a ti imas 580 ili 600e da zaokruzimo.
To je sada krs plata u Srbiji.
Ko se raduje tim Vucicevim projekcijama i povecanjima?
Nek vrati stare cene a da plata ostane 500 evra.
Nece da moze.
Jel znas koliku platu imaju prosvetari? Bas su motivisani da uce decu. Znas li koliko ima zainteresovanih da postanu profesori ili nastavnici matematike? Inteligencija se obezvredjuje u Srbiji.
Samo ti gaji nadu da ce u Srbiji biti bolje.
Hoce, za jedno 10 godina, kad izgubimo jos starog stanovnistva, a deo mladih ode preko. A onda ce se radnici placati kako treba, ili uvoziti jeftino iz Azije i Afrike. Imaces komsije s imenom Lee ili Dzosua, a ne Goran i Dragan. ;) Njih ces da vabis da kupuju kvadrate po ovim cenama

Cene hrane će i dalje rasti, kao i energenata. Stanova u NS 20.000 praznih-neizdatih u Bg isto toliko najmanje, pa vi sad gledajte šta će biti sa cenama. Srbalja sve manje, Rusi isto odlaze polako. Ali doći će nam iz Nepala, Madagaskara, sa Kube, iz Etiopije, Pakistana, Bangladeša da rade za 700 eura, i da nam plaćaju kiriju 600, evo ludi su bez nas.

Hoce da placaju sto nece. Sta mislis koliko filipinaca i bangladesana po njemackama zivi u jednom stanu? 10ak njih dele kiriju, sta im problem da rade za 700e i plate kiriju 60e.

Naravno, i prosek i medijana.
Mene zanima surova realnost. Sa 58.000 dinara, po istom kursu, si mogao da imas neki minimum pristojnosti zivota. Malo iznad zivotarenja.
500 evra imas godinama i zivis nekako.
Sve poskupi a ti imas 580 ili 600e da zaokruzimo.
To je sada krs plata u Srbiji.
Ko se raduje tim Vucicevim projekcijama i povecanjima?
Nek vrati stare cene a da plata ostane 500 evra.
Nece da moze.
Jel znas koliku platu imaju prosvetari? Bas su motivisani da uce decu. Znas li koliko ima zainteresovanih da postanu profesori ili nastavnici matematike? Inteligencija se obezvredjuje u Srbiji.
Samo ti gaji nadu da ce u Srbiji biti bolje.
Hoce, za jedno 10 godina, kad izgubimo jos starog stanovnistva, a deo mladih ode preko. A onda ce se radnici placati kako treba, ili uvoziti jeftino iz Azije i Afrike. Imaces komsije s imenom Lee ili Dzosua, a ne Goran i Dragan. ;) Njih ces da vabis da kupuju kvadrate po ovim cenama
Surova realnost je da je plata isto porasla nominalno. To sto tvom drugaru nije, znaci da nekome drugom jeste malo iznad tog proseka.

Kao dete prosvetnog radnika i familije prepune prosvetnih radnika, i kao neko ko je zavrsio MATF, odakle polovina ljudi zavrsi kao prodesori matematike, znam kolika im je plata, i znam kako im se plata uvek kretala. Ko u taj posao ide zbog zarade, pogresno bira vec 30 godina.

LIjevi i Dzosue su neminovnost, ni zemlje znatno bogatije od nas ne mogu bez imigracije. Ne vidim sta je tu toliko lose, ako se odradi pametno.

Moj burazer je usao u onu cuvenu Alasovu skolu kod Kosovske tako da smo i mi vrlo dobri s matematikom, a ima i dosta pravnika i prosvetnih radnika u porodici.
Ovo sto se radi nije bas dobro na duze staze, jer valjda svi zelimo da budemo srecni u svojoj zemlji, i belci vecinom da budemo. A imacemo drugu Hrvatsku verovatno.

Nisi u pravu @Defke . Drugar sto radi 10 godina u Narodnoj banci Srbije pre je imao godinama istu platu, oko 58.000. Sad ima 64.000 od prvog januara. Sa ovim poskupljenjima, treba mu jedno 80 hiljada da moze da zivi, da mu porodica ne glodje koske, a meso vidi jednom u 10 dana.
Znaci fali jos para, a Vlada Srbije inace bas ima osecaj za svoje gradjane.
Ali ja isto tako znam ljude koji su za dve godine sa 1500 eur skocili na 2500 eur ali ne u istoj firmi ili neke koji su sa 120000 dinara neto skocili na 150000 od prosle godine u januaru do ove godine u februaru u istoj firmi. Sustina je sto to povecanje bar delimicno odrzava potrosnju i samim tim moze neposredno uticati da tamo neko na kraju lanca i dalje ima novca da kupi stan.
Ali evo je konkretna informacija. U jednoj jakoj gradjari van BG imaju velik lager i dobre cene. Isporucuju robu po Beogradu ali i okolini, gradilistima na kojima se grade zgrade ali i fizickim licima koje zidaju kuce ili ih renoviraju. Kazu da im je opao promet i to primetno u poslednjih 6 meseci.

Surova realnost je da je plata isto porasla nominalno. To sto tvom drugaru nije, znaci da nekome drugom jeste malo iznad tog proseka.

Kao dete prosvetnog radnika i familije prepune prosvetnih radnika, i kao neko ko je zavrsio MATF, odakle polovina ljudi zavrsi kao prodesori matematike, znam kolika im je plata, i znam kako im se plata uvek kretala. Ko u taj posao ide zbog zarade, pogresno bira vec 30 godina.

LIjevi i Dzosue su neminovnost, ni zemlje znatno bogatije od nas ne mogu bez imigracije. Ne vidim sta je tu toliko lose, ako se odradi pametno.

Kaži nam tri dobre stvari uradjene u Srbiji kako treba. Hvala unapred

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kaži nam tri dobre stvari uradjene u Srbiji kako treba. Hvala unapred

Ne znam kako je to povezano sa citiranim postom, niti kakav je to kriterijum za ‘dobro’, ‘kako treba’ i kategoriju ‘stvari’ kao ni period na koji se misli.

Ovako na prvu loptu, od novijih drzavnih projekata, posto pretpostavljam da se na to misli, Klinicki Centar, Milos Veliki, brza pruga NS-Bg.

Ne znam kako je to povezano sa citiranim postom, niti kakav je to kriterijum za ‘dobro’, ‘kako treba’ i kategoriju ‘stvari’ kao ni period na koji se misli.

Ovako na prvu loptu, od novijih drzavnih projekata, posto pretpostavljam da se na to misli, Klinicki Centar, Milos Veliki, brza pruga NS-Bg.

Pitanje se nadovezalo na imigracije koje su neizbežne ( slažem se ) ali je problem koje većina zemalja nije uspela da resi na dobrobit obe strane i uspela da integrise ljude koji dolaze za boljim životom. Plašim se da ce to u Srbiji doneti dalji haos. Ovo sto si naveo … KC nije gotov i organizaciono se raspada, Miloš Veliki ide jako sporo i skupo i voz je dobar primer uz dosta problema ali ok. Moja poenta da Srbija nema kapacitet da resi problem imigracija na prihvatljiv način. Živeo sam tamo gde većina sa ovog foruma ne bi otišla ni poslom i nisam rasista ali znam ono sto nas ceka … jeftina i loša radna snaga i haos koje integracija nosi

Ovo sada oko tri dobre stvari je totalni offtopic, ali kad već pitate da navedem neke:
- Izgradnja novog javnog toaleta na groblju u Leskovcu
- Otvaranje semafora na raskrsnici u Kraljevu
- Krečenje lutrija Srbije.

Poslednja izmena:
Pitanje se nadovezalo na imigracije koje su neizbežne ( slažem se ) ali je problem koje većina zemalja nije uspela da resi na dobrobit obe strane i uspela da integrise ljude koji dolaze za boljim životom. Plašim se da ce to u Srbiji doneti dalji haos. Ovo sto si naveo … KC nije gotov i organizaciono se raspada, Miloš Veliki ide jako sporo i skupo i voz je dobar primer uz dosta problema ali ok. Moja poenta da Srbija nema kapacitet da resi problem imigracija na prihvatljiv način. Živeo sam tamo gde većina sa ovog foruma ne bi otišla ni poslom i nisam rasista ali znam ono sto nas ceka … jeftina i loša radna snaga i haos koje integracija nosi

Realno je da se ne moze ocekivati sve ici glatko, ali je realno i da ce se dogoditi, bili spremni ili ne.

Svakako se ne desava jos uvek u bitnoj meri. Ne znamo ni ko ce nam dolaziti, ni gde ce Srbija biti tada, ni da li cemo ista nauciti na tudjim greskama.

Cene hrane će i dalje rasti, kao i energenata. Stanova u NS 20.000 praznih-neizdatih u Bg isto toliko najmanje, pa vi sad gledajte šta će biti sa cenama. Srbalja sve manje, Rusi isto odlaze polako. Ali doći će nam iz Nepala, Madagaskara, sa Kube, iz Etiopije, Pakistana, Bangladeša da rade za 700 eura, i da nam plaćaju kiriju 600, evo ludi su bez nas.
Odakle ti ti podaci o praznim stanovima u NS? Ako može neki link molim te? Hvala unapred

Vec je bio pitan to, ali nije hteo da odgovori. To je hiperbolisanje tesko kao i sve ostalo sto pise.

Evo i Voja Antonić se nalupetao - otišao čovek sa 65god kod Radovića

Dovoljno je čuti prvih 5min i zadnjih 5min gde je čovek opisao ukratko promenu koju je doživeo

Vrh