Šta je novo?

Cene nekretnina

1681800153646.png

KVALITETAN MOMAK KOGA MAXI NIJE VIDEO NITI CE GA VIDETI! DA JOS OVAKVIH KVALITETNIH MOMAKA IZGUBI POSAO U INOSTRANSTVU PA DA SE KONACNO OTARASIMO KASIRKI IZ MAXIJA!

Od danas je moguće pratiti statistiku i po kvartalima na cenenekretnina.rs!
Izaberite opciju Kvartalno u filterima - Q1 2023 je dostupan!
Kada bude imalo smisla otključaću sledeći kvartal sa nekompletnim podacima, slično kao što radim i sa mesecima.
Jos jednom pohvale za sajt i odrzavanje i unapredjivanje sajta. Ono sto bih mozda predlozio da promenis na sajtu to je da moze da se vidi period duzi od poslednjih 13 meseci. Mislim da bi bilo korisno videti kako su se cene kretale poslednjih nekoliko godina, a ne samo tokom poslednjih godinu dana, jer je godinu dana malo da bi se uocio bilo koji trend. Kad bismo npr, imali grafikon u zadnjih 5 godina, verujem da bi grafikon prikazao da je recimo cena rasla do odredjene tacke i da trenutno stagnira. Sa ovim podacima za samo godinu dana samo vidimo neke oscilacije gore-dole, ne vidi se nikakav trend.

Poslednja izmena:
Jos jednom pohvale za sajt i odrzavanje i unapredjivanje sajta. Ono sto bih mozda predlozio da promenis na sajtu to je da moze da se vidi period duzi od poslednjih 13 meseci. Mislim da bi bilo korisno videti kako su se cene kretale poslednjih nekoliko godina, a ne samo tokom poslednjih godinu dana, jer je godinu dana malo da bi se uocio bilo koji trend. Kad bismo npr, imali grafikon u zadnjih 5 godina, verujem da bi grafikon prikazao da je recimo cena rasla do odredjene tacke i da trenutno stagnira. Sa ovim podacima samo vidimo neke oscilacije gore-dole, ne vidi se nikakav trend.
Sve se slazem, to je vec u planu i u izradi, samo zahteva malo vise vremena iz odredjenih tehnickih razloga. Pogotovo kada se gleda kvartalno sada, premali je period, nema sta. Takodje mislim da je 5 godina neka prava mera, verovatno ce toliko da bude.

Ovaj rast cene novogradnje, posledica je realizovanih predugovora iz prosle godine ,kada su divljale cene?

Jos jednom pohvale za sajt i odrzavanje i unapredjivanje sajta. Ono sto bih mozda predlozio da promenis na sajtu to je da moze da se vidi period duzi od poslednjih 13 meseci. Mislim da bi bilo korisno videti kako su se cene kretale poslednjih nekoliko godina, a ne samo tokom poslednjih godinu dana, jer je godinu dana malo da bi se uocio bilo koji trend. Kad bismo npr, imali grafikon u zadnjih 5 godina, verujem da bi grafikon prikazao da je recimo cena rasla do odredjene tacke i da trenutno stagnira. Sa ovim podacima za samo godinu dana samo vidimo neke oscilacije gore-dole, ne vidi se nikakav trend.
Grafikon cena starogradnje, za koje smo ionako utvrdili da su verodostojnije, je poprilicno gladak i nema nekih oscilacija gore-dole.

Ako se izvrti po godinama uvidi se da, bar sto se nominalnih cena tice, ne da nema stagnacije nego je poslednjih godinu dana najveci skok.

Evo Mart:
2023. 2132e
2022. 1758e
2021. 1493e
2020. 1384e
2019. 1318e
2018. 1171e
2017. 1043e
2016. 1053e

Kad se grafik razvuce na 5 godina, jasno je da u poslednjih godinu necemo videti zaravnjenje.

Cak je u samo poslednjih pola godine, u vreme kada su kamate uveliko visoke a promet poceo da stuca, skok cena veci nego godisnji 2020-2021 (i svaki godisnji skok pre toga).

Poslednja izmena:
Super stvar za kvartalni pregled!!!
Kad bi jos imali da moze vise godina da se ucita a da ostane kvartalni pregled :) Cisto da imamo duzu trend liniju na grafikonu.

Lepo se sad iscrtava vise nego ocigledan rast cena stim da je Q4 bas bio anomalija zbog BNV nekoliko zgrada pusteno gde je cena visa po m2.

Ako pogledamo starogradnju dobijemo jasan trend.

EA0FAD63-345A-4ABC-A8BA-4BC2884525ED.jpeg

Grafikon cena starogradnje, za koje smo ionako utvrdili da su verodostojnije, je poprilicno gladak i nema nekih oscilacija gore-dole.

Ako se izvrti po godinama uvidi se da, bar sto se nominalnih cena tice, ne da nema stagnacije nego je poslednjih godinu dana najveci skok.

Evo Mart:
2023. 2132e
2022. 1758e
2021. 1493e
2020. 1384e
2019. 1318e
2018. 1171e
2017. 1043e
2016. 1053e

Kad se grafik razvuce na 5 godina, jasno je da u poslednjih godinu necemo videti zaravnjenje.

Cak je u samo poslednjih pola godine, u vreme kada su kamate uveliko visoke a promet poceo da stuca, skok cena veci nego godisnji 2020-2021 (i svaki godisnji skok pre toga).
Ja sam vec rekao da ce cene koje sajt pokazuje jos da rastu, jer podaci kasne za novogradnju, a i BgH2O se vodi kao starogradnja, tako da podaci nisu bas 100% relevantni. Treba vremena da bi se promene videle i u ceni, za sad imamo promene samo u prometu.

Ja sam vec rekao da ce cene koje sajt pokazuje jos da rastu, jer podaci kasne za novogradnju, a i BgH2O se vodi kao starogradnja, tako da podaci nisu bas 100% relevantni. Treba vremena da bi se promene videle i u ceni, za sad imamo promene samo u prometu.
Mislim da je dovoljno videti koliko kostaju novogradnje, i da su cene samo za par stotina evra otisle ka gore. Ja jos ni za jedan kompleks nisam cuo da je spustio cenu. Sajt vam za to ne treba.

Pa kakvu bi onda stagnaciju videli ako se produzi period na 5 godina (sto i ja smatram da bi bilo korisno)?

Sta si ovim hteo da kazes?

Kad bismo npr, imali grafikon u zadnjih 5 godina, verujem da bi grafikon prikazao da je recimo cena rasla do odredjene tacke i da trenutno stagnira.
Ako smatras da su podaci manjkavi jer se neki stanovi u bgh2o racunaju kao starogradnja, to produzenje perioda ne bi ispravilo.

Sve se slazem, to je vec u planu i u izradi, samo zahteva malo vise vremena iz odredjenih tehnickih razloga. Pogotovo kada se gleda kvartalno sada, premali je period, nema sta. Takodje mislim da je 5 godina neka prava mera, verovatno ce toliko da bude.
PREDLOG DA SAJT UVEK IZGLEDA OVAKO JER JE TO REALNOST I BUDUCNOST SRBIJE!
1681812397266.png

Ja sam za moj stan dogovorio 600eur rentu od 1og juna :D Neverovatno ali istinito - nisam ni sanjao da cu dobiti vecu cenu od 400eur
Jeste full renoviran pre nekoliko godina, i sa odlicnim namestajem je - izdato bas prikladnoj porodici.

A mi zapocinjemo neki novi list :) @vradovic evo me, mozda se vidimo na kafi nekada i upoznamo uzivo preko bare ;)

izdesavalo se svasta u zadnjih 2-3meseca i sada sam itekako srecan sto nisam usao u proces kupovine nekretnine prosle godine... samo bi mi bila otezavajuca okolnost da napravim korak

Vradovic poceo da radi za N1:

"Mirijevo skuplje od Šarm el Šeika: Za apartman u omiljenom srpskom letovalištu možete da kupite kupatilo i špajz u Beogradu"

"Mirijevo skuplje od Šarm el Šeika: Za apartman u omiljenom srpskom letovalištu možete da kupite kupatilo i špajz u Beogradu"

У Шарм ел Шеику добијеш и ИСИС у суседству. Гратис :)
У Миријеву, само Мараш!

Ne treba potcenjivati Mirijevski potok.

Ja sam za moj stan dogovorio 600eur rentu od 1og juna :D Neverovatno ali istinito - nisam ni sanjao da cu dobiti vecu cenu od 400eur
Jeste full renoviran pre nekoliko godina, i sa odlicnim namestajem je - izdato bas prikladnoj porodici.

A mi zapocinjemo neki novi list :) @vradovic evo me, mozda se vidimo na kafi nekada i upoznamo uzivo preko bare ;)

izdesavalo se svasta u zadnjih 2-3meseca i sada sam itekako srecan sto nisam usao u proces kupovine nekretnine prosle godine... samo bi mi bila otezavajuca okolnost da napravim korak
Nek je sa srecom! Pisi utiske i poredjenja kada budes u prilici.

U kom je kraju stan i koliko kvadrata?

Преглед збирних зарада које би домаћинство требало да има како би рата за стамбени кредит на 25 година, уз учешће од 25% била макс 30% тих збирних прихода.

1681823162332.png

Banovo brdo, Victoria Gardens.Gradnja kreće u Avgustu 2023.

Cene okvirne od 2650-2950evra sa PDV-om.
Najmanja kvadratru je oko 48kvm,cena je 2650e+PDV.

Nikakve,ni minimalne naznake o bilo kakvom padu,o kome se ovde ispredaju priče.Naprotiv,cene rastu.
Sviđa mi se ovo što su stavili za tretman vode. Ne znam koliko je to uobičajen i raširen sistem u novogradnji. Od kamenca hoću da poludim.

Nije zastupljeno. Kvalitet vode i vazduha nije nesto sto kupci novogradnji vrednuju. Kupcima je sada najbitnije da imaju javni wc u ulazu zgrade, kao i kupatilo za kerove.

Преглед збирних зарада које би домаћинство требало да има како би рата за стамбени кредит на 25 година, уз учешће од 25% била макс 30% тих збирних прихода.

Pogledajte prilog 159387
Цифре у првој колони су цене стана који се финансира таквим кредитом.

Nek je sa srecom! Pisi utiske i poredjenja kada budes u prilici.
Bio pre 2-3 nedelje, na nedelju dana, da finalizujem ugovor i bacim pogled na kuće koje je firma našla za mene

U pitanju je FL

Cene su vise nego pre 4god (pre koronke)... Meni se ne svidja nesto mnogo, ali pokusacemo, bar godinu dana da izguramo i mozda se uklopimo.
Jer moram biti ovde, nebitno - ukratko ne mozes raditi research a da nisi ovde fizicki (ne dozvoljavaju). Ali i plate su dosta vece nego u Evropi (i nakon poreza i dobrih osiguranja)
IMG_20230331_093655.jpg

U kom je kraju stan i koliko kvadrata?
Kanrevo brdo, starogradnja ali full renovirana pre nekoliko godina (i super je sredjen, namestaj sam placao debelo). Kvadratura, korisna je oko 70ak kvadrata. Po merenjima ide i do 80kvm, u skicama projekta je oko 60, na koliko je uknjizeno :ROFLMAO:

Ljudi su dobri prijatelji mog prijatelja - sami su ponudili 600eur, jer sam ja rekao da ide na rentu, jer se selimo iznenadno (tj kao sto rekoh mnogo toga se izdesavalo u zadnjih 3 meseca kod mene). Ako se i kada vratimo, isti ide na dobos - u tom kraju ne planiram vise da zivim (mnogo se promenilo zadnjih 10ak godina)

Vrh