Мислим да је НЕЛЕГАЛНИХ, не УКЊИЖЕНИХ, нисам сигуран, зато питање за Врадовића:
Средином 2020. године гледам на Звездари један стан од 80 квадрата. Продаје се за нешто мало нижој цени од регуларне, ајде да кажем да је 10 или 20% ниже.
Контактирам агента, он ми каже, зграда је добила грађевинску дозволу, чека се употребна до краја године. Када буде готова употребна, станови ће се моћи укњижити.
Напомиње да тај стан ће се књижити не као регуларан стан, већ као пословни апартман (има нека квота коју та 6-спратница мора да испуни). На мејл сам добио све папире везано за грађевинску дозволу. За употребну ништа.
Ја питам агента, да чекам да зграда добије употребну па да онда улећем у куповину. Он каже: "Не мораш да чекаш, може се да се овери код Нотара, тј. уговор".
То ме натерало да одустанем.
Од лета 2020. па све до сада, та грађевинска фирма сваких 6 до 8 месеци подноси захтев за добијање употребне дозволе. Сваки пут су одбијени јер нису одрадили све детаље везано за зграду (вентилација, обележавање подземних паркинга, итд...)
Две и по године нису способни да заврше употребну дозволу. Тако они замајавају све купце. Не само за ту зграду већ и друге. Имају 3-4 пројекта завршених.