Izvini sto skacem malo na neke "starije" poruke. Proveo sam vise od pola godine u Viktoriji, BC (pored Vankuvera). I to je bilo pre 5 godina (rad na projektu)
Nemojmo da pricamo price ljudima i prodajemo neke parole koje su vise za tabloide. Proveo sam dosta vremena u inostranstvu i stvarno ne pristajem na mazanje ociju.
Da bi video kako neko zivi, dovoljno je pogledati
lica stanovnika. Tamo mi se svako javljao na ulici, dobro jutro, dobar dan... Svi su bili itekako kulturni i srecni. Vankuver je dosta veci grad, ima preko 30% azijata (Kineza) i ponovo je ostavio izuzetno pozitivan utisak na mene.
Radovicu, mozemo pricati sta god i koliko god hocemo, ljudi su mnogo srecniji generalno. Daleko veci novac se vrti, i standard je nedostizan iz ove perspektive za nas.
Nigde nije idealno, ali Kanada je bas neki hibrid izmedju Amerike i Evrope i sa sobom nosi vece poreze u odnosu na US, ali i socijalnu sigurnost nalik na EU.
U Vankuveru imate i dosta nasih inzenjera koji rade u Amazonu, pa slobodno iscimajte i njih i vidite kako zive. Imam jos kontakte sa ljudima sa kojima sam radio na projektu.
Amerika je zemlja sa velikim socijalnim razlikama (Doduse US treba gledati kao skup 50+ razlicitih drzava gde se i zivot i kultura dosta razlikuju), dok je Kanada vise Evropa po tom pitanju.
Postoji jedna OGROMNA razlika izmedju nas i njih. Kod njih je 5% OGROMNA promena, a kod nas je to neosetno i spada u domen statisticke greske, za nas je tek 50% nesto osetno