Tačno je da je u zemlji došlo do raslojavanja. U Čačku ima nekoliko stotina milionera (u evrima). Međutim, bogati će kupovati stanove da bi sačuvali vrednost svog novca sve dok procenjuju da će cene stanova rasti. Mislim da smo došli do trenutka kada oni shvataju da je cena stanova dostigla gornju granicu i da sada samo može da stagnira ili da pada, što će ih odvratiti od kupovine. Od skora imaju opciju da od banaka dobiju 3+% kamate na svoj novac (npr. Unicredit). Za nešto se pitamo i mi potencijalni kupci i zakupci stanova. Za očekivati je da većina odustane od kupovine stana u ovom trenutku, odnosno da određen broj pod teretom porasta troškova života potraži alternativni jeftiniji smeštaj (kod roditelja, u predgrađu, u drugom gradu itd). Sve to će vremenom uticati na pad cena kvadrata i pad cena zakupa. Loša vest je što pad cena neće biti epskih razmera zbog očitog štampanja novca i porasta troškova u lancu snabdevanja. Loše je i to što treba čekati nekoliko godina da cene budu manje. Prema tome, mislim da nije vreme za kupovinu, da treba sačekati još nekoliko godina, a u međuvremenu uštedeti koliko se može. Ovakav rasplet bi odgovarao i vlasnicima nekretnina, jer i njima ide u prilog stabilnost tržišta. Ukoliko se ova prognoza ne ostvari, već cene nastave i dalje da rastu to može biti znak predstojećeg sloma celokupnog sistema i neviđenog pada vrednosti imovine i kupovne moći, što nikome ne odgovara.