Drustvo treba mi vase misljenje. Stan na BB za kompletno renoviranje, cg, 4 sprat, cini mi se 55-60m2 za 2400€m2. Malo-puno-taman?
Meni je puno, ali hteo bih da cujem iskusnije. Ne znam ima li smisla gledati jer mi nije poznato koliko je ocekivati da prodavac spusti (znam da zavisi od vise faktora) cenu.
Ako je ikakava pomoc, na osnovu javnih podataka, statisticki, uz par aproksimacija, razlika u oglasenim i relizovanim cenama za starogranju za septembar 2022 na Banovom Brdu je bliska 20%
Na Halo Oglasima imas prosecne trazene cene, po lokacijama, za BB, Sept su 2192e i 2183e. Posto Halo Oglasi prilkom generisanja izvestaja ne prave razliku izmedju starogradnje i novogradnje, prva aproksimacija je koliko ima novogradnje (koja je malobrojna) i podize cenu. Kako nas zanima starogranja i zelimo da izbacimo uticaj malobrojne a skuplje novogradnje na BB, spustamo trazenu cenu na 2100-2150e po m2, za starogranju BB Septembar 2022.
Posto ne znamo stvarno stanje svih ovih starogranji, druga pretpostavka je da ovo cena za "prosecnu" starogradnju (nije da okrecis i uselis se, a nije ni komplet renoviranje..)
Na cenenekretnina.rs mozes da dobijes realizovane cene starogradnje u septembru za katastarsku opstinu Cukarica, i to je 1650e. Katastarka opstina Cukarica u sebi obuhvata i neke jeftinije delove (Zarkovo, Bele Vode..) i neke skuplje delove (Golf), pa je treca aproksimacija koliko podici ovu prosecnu realizovanu cenu. Kako nas zanimaju skuplji delovi BB, onda prosek relizovane starogradnje sa BB podizemo na 1700e-1750 umesto tih 1650.
Eto, ako ista znaci, poigraj se sa brojevima u nekom opsegu koji je tebi razuman.
Uz navedene tri aproksimacije, 2125 * 0.8 = 1700, za prosecnu starogradnju u sept 22, BB, realizovane cene priblizno 20% nize.