U Nemackoj je poznanik dobio predračun za predstojeću grejnu sezonu. Očekivano povećanje je 73% u odnosu na predhodni račun. Naravno nije konačni ali i dalje je to podnošljivo za njihov standard.Mogu da dobiju "beli karton" nakon sto rentiraju stan. Posle toga ako se zaposle dobiju radnu dozvolu.
Mene interesuje sad ako recimo udari zesca zima na severu zapadnih drzava a ne bude grejanja dal ce mnogi krenuti juzno da idu.
Moze da se desi da ce nasi koji su po Norveskoj, Nemackoj i slicno da krenu nazad i da prezime zimu u Srbiji ukoliko stvarno racuni budu toliko nenormalni ili ne bude grejanja/struje. Vec postoji naziv za to energetski turisti.
Region se otima za energetske turiste: Jeftinije im da prezime na moru nego da plate astronomske račune za grejanje u EU
Evropi predstoji teška i neizvesna zima, ali ipak neće u svim zemljama biti jednako hladno. Države, među kojima su i neke iz regiona, a koje izlaze na more, imaju i povoljniju klimu, pa ove sezone računaju na nove goste - stanovnike iz evropskih zemalja kojima su računi za gas i struju vrtoglavo...www.blic.rs
Tamo se obračun potrošnje vrši jednom godišnje, a ne mesecno kao u Srbiji. Naplata se vrši po potrošnji i srednjom se može uticati na visinu računa.U Nemackoj je poznanik dobio predračun za predstojeću grejnu sezonu. Očekivano povećanje je 73% u odnosu na predhodni račun. Naravno nije konačni ali i dalje je to podnošljivo za njihov standard.
2016. da si kupio nekretninu i prodao 2022. imao bi puno para da kupis vise joda.https://www.24sata.hr/news/sprema-se-nuklearni-rat-putin-gradi-tajne-bunkere-na-uralu-490131 Pogledajte vest iz 2016. Ja bih ipak pre uložio u neku drugu vrstu nekretnina, i jod.
straživanje koje je sproveo program UN za razvoj kaže da se u Srbiju od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine vratilo 92.300 građana od kojih je većina njih visokoobrazovana.
Verovatno. Ja sam jedna od tih i vratila sam se za vreme kovida jer sad radim od kuće. Poznajem prilično ljudi koji su uradili isto. Inače uklapam se u Savin profil - kupili smo kuću u okolini Inđije dok stan izdajemo Rusima. Spremamo se za apokalipsu u međuvremenu90.000 GASTARBAJTERA SE VRATILO U SRBIJU Evo zašto su napustili "obećane zemlje" i vratili se kući i kako država planira da ih ZADRŽI
Prema podacima koje smo mogli da čujemo nekoliko puta u proteklom periodu, a najskorije pre nekoliko dana u Skupštini od mandatarke Ane Brnabić, u proteklom periodu zabeleženo je preko 90.000 povratnika iz inostranstva. Istraživali smo koji su razlozi za povratak u Srbiju i šta je pokrenulo...www.blic.rs
Da li mislite da ovi ljudi mozda uticu na cene nekretnina?
18k Ukrajinaca a 104k Rusa.
Broj ljudi koji dolaze se drasticno uvecava i to jako brzo. Nije sad vise u pitanju dolazak Rusa iz Rusije vec iz zapadne Evrope prebacuju
firme kod nas jer ih nasa drzava ne maltretira i ne oduzima im imovinu.
Niko ne moze da zna gde ce ovo sve da nas odvede ali moje misljenje je da smo na pragu enormnog bull marketa ili ti ulaska u bubble teritoriju.
Posto moze da se desi da nam dodje 1M Rusa i da cene zaista odu u nebo.
Evo jedan lep stan slobodan za rentiranje.
Izdavanje stanova | Halo oglasi
Tražite oglase za izdavanje stanova? Najpovoljniji stanovi za izdavanje, vlasnički, namešteni i prazni, lux i za studente. Posetite nas.www.halooglasi.com
Ne znam odakle je podatak da su skocile cene kuca vise od stanova ali svakako da nasi gradjani iz centra idu ka periferiji a rentiraju stanove u centru za mnogo vise iznose nego do sada.
Evo za nevernog tomu insajderska info od prijateljice. (isekao sam samo njene podatke). Svaka joj cast nema sta. Legalan Airbnb placa onu neku turisticku taksu ili sta vec.
Pogledajte prilog 147969
Tako je sintysajzer, prodao sam stan 2018 i kupio kuću za te pare. Stan sada vredi 30.000 više a kuća preko 100.000 više i da baš sam se zaj.bao. Samo ti pazi na sebe, ako imaš čim.
Ako nije tajna, jel mozete da napisete koje mesto je u pitanju? Kako ste se prilagodili? Sta su prednosti, sta su mane? Da li imate gas, gradsku kanalizaciju, vodovod i slicno? predpostavljam da mesto ima osnovnu ali sta je sa srednjom skolom tj koliko je daleko itd HvalaVerovatno. Ja sam jedna od tih i vratila sam se za vreme kovida jer sad radim od kuće. Poznajem prilično ljudi koji su uradili isto. Inače uklapam se u Savin profil - kupili smo kuću u okolini Inđije dok stan izdajemo Rusima. Spremamo se za apokalipsu u međuvremenu
To je pokazatelj (a ne dokaz) da je povecana potraznja za iznajmljivanjem stanova. Ne kupuju Rusi i Ukrajinci barem ja mislim ne u nekom velikom broju ali kupuju oni koji bi da im rentiraju i da mesecno zaradjuju.
Da ti odgovorim. Pomazem clanovima BB foruma da vide i neku drugu realniju stranu a ne hejtersko mrzilacki nastup u fazonu ovde nista ne valja samo sto nije kolaps. To se ispostavilo kao nevidjen promasaj i onaj ko je slusao negativne oko sebe u poslednjih 10 godina je zestoko promasio.
Treba uvek da se sagledaju sve informacije i cinjenice a ne samo sta se nekome svidja.
Osim toga delim informacije vezano za nekretnine ovde koje se javno mogu pronaci a danas je iskreno jako tesko reci sta je tabloid a sta nije.
Kao sto Zumu interesuje energetika pa se time zanima tako i ja ovde
Jel misliš da je ovo zaista istina? Polazeći sa stanovišta zakupca, potpuno je nelogično da bi neko sa budžetom od 1300 eur rentao stan od 40m2? Čak i da sam živiš u stanu to je poprilično skučeno za ljude navikle na komfor. Poznajem gomilu ljudi sa lepim trosobnim i četvorosobnim salonskim stanovima na Vračaru koji bi se sutra iz istih iselili i otišli negde van grada ako bi mogli da dobiju 2500-3000 eur mesečno kirije,. Međutim,čak i u nekom scenariju, najoptimističkijem za zakupodavce, te cene mi ne delujuju uopšte ostvarivo. Jesu cene svega i svačega skočile, ali Beograd je još uvek relativno jeftin grad u poređenju sa EU.Sretnem drugara glumca za vikend na Tašu, kaže izdao stan od 40kv na Vračaru za 1300 eur, izdaće i sličan drugi, ide na Bali mesec dana u sred pozorišne sezone. Gotivac, milo mi zbog njega, a onda računam u neto satima koliko moram da čukam u ovo sokoćalo da zaradim iste novce...
Guys, I don't know how else to say it, but if you write on Facebook to the Serbs that your budget for an apartment in Mirjevo (in Mirjevo, Karl !!) is 600 euros without paying bills, the real estate market will never go down, and soon in Mirjevo you will pay already 1000 euros. I beg you, do not do this - the degree of aggressive comments of the Serbs in response to such announcements is only growing, and they can be easily understood. Don't embarrass all Russians, please.
Zašto bi iko ciljano tražio da renta u Mirijevu, to stvarno nema logike. Ako imaš 600 eur na raspolaganju probaš centar, Vračar, NBG za manje stanove, ili Senjak, Zemun itd. za malo rezidencijalniji osećaj. Zavisi od ličnih okolnosti i afiniteta, ko šta voli ali teško da bi nekom ko dolazi u BG da živi Mirijevo bilo prvi favorit, kolikim god budžetom da raspolaže.Pratim iz radoznalosti na Telegramu neki kanal gde Rusi razmenjuju savete i utiske o zivotu u Srbiji, i vec nekoliko puta su kacili postove ovakvog tipa (google translate je al razume se poruka):
Kuca preko 100 000e vise vredi nego 2018. Pa u kojem ti univerzumu zivis. Procena istrgnuta iz realnosti kao i za stanove, samo na kontra stranu.Tako je sintysajzer, prodao sam stan 2018 i kupio kuću za te pare. Stan sada vredi 30.000 više a kuća preko 100.000 više i da baš sam se zaj.bao. Samo ti pazi na sebe, ako imaš čim.