Samo ne znaš ili zaboravljaš Savo da u tvom scenariju veliki investitori kupuju kad je krv na ulicama, što znači da će taj koji sad ima 10 stanova koje je hordovao ceo život, sledeće godine će imati 20, kupljeno na sniženju. Nije kao da smo se kao civilizacija vratili u kameno doba, tehnologija je tu i dalje će napredovati, situacija će se stabilizovati, za godinu, dve , tri, dugovi će se resetovati, ti ćeš posle privređivanja na svojoj zemlji poželeti da radiš u svojoj struci, samo ćeš zbog koncentracije kapitala i većeg monopola morati više da izdvajaš za iznajmljivanje!
U svakom slučaju taj tvoj doom scenario (kao i hiperinflatorni sa druge strane) je veoma, veoma malo verovatan, ali postoji mogućnost (zaista se ne sprdam)! Meni najrealnije je ono što pričam, da, poskupeće energija i sve što je vezano za to i povući ostalo, hranu najviše, a nekretnine će isto nominalno porasti, ali ne u tom procentu, što znači pojeftinjenje nekretnina u odnosu na druga realna dobra, ali ne i nomonalno (fiat valute). Druga opcija, za mene manje verovatna, a za koju većina ovde navija (pa i ja), je taj neki soft landind, stagnacija ili blaga recesija i ispumpavanje balona svih aseta, ali uz zadržavanje poslova!