Šta je novo?

Cene nekretnina

Na parkingu trenutno, kada se preselim bice u garazi.
Ali ne radi valjda 90% ljudi remote u bloku?

Kao sto rece Bili treba zona da se uvede, vidjao sam i kola kojima je registracija istekla pre 3 godine a oko tockova paucina stoji.
Ne znam u kom si bloku, ali ovi centralni blokovi su zonirani već godinama. I to ne samo zvaničan parking kao recimo u Bul. Zorana Djindjica, već su iscrtali mesta i unutar blokova između zgrada.

Ja metro koristim non stop. Po samom gradu vise od 95% prevoza mi je metroom i ostalim gradskim vidovima prevoza. Kolima idem na posao (posto je u obliznjem gradu, na izlete, odmore, i vrlo retko ako idemo u posetu prijateljima kad znam da cemo da zaginemo.

Kako je ovo glupo pitanje i jos gluplji zakljucak
Pa nije glupo pitanje. Ja ispred zgrade kod Kalenica imam bukvalno 3 autobuske linije, a dole na bulevaru jos 3 tramvajske linije i par autobuskih, zaista mogu da se vozim javnim prevozom u svaki deo grada cak i sada. Po projektu, najbliza metro stanica je na Slaviji. Dok dodjem do Slavije mi treba 15 minuta pesaka, svakako mi metro ne igra ulogu, kao i vecini ljudi kojima stanice ne budu ispred kuce.

au ljudi baš se zalazi u krajnosti i aja jung momente. izlete tema sada koja se u ovom gradu nikada neće desiti - postojanje metroa...dajte nešto opipljivije

cisto, ja bih metro uvek koristio. kada sam u barsi, bash je nekako top, kako lako odem s jednog mesta na drugo
Naravno ali ovde se zamislja da te metro vozi od tacke a do tacke b bas tamo gde tebi treba, retko ko se vozio metroom pa da uracuna i put do i od stanice. Mozda kad ima 5 linija metroa pa ti stanica na svakih 200-300m ali mi jos nemamo ni jednu. Nece jedna, a ni dve linije resiti nista jos uvek ako ih ikada bude. Tj rasteretice autobuse na tim linijama, nove da privuku tesko. I tramvajem se sada stize brzo.

Naravno ali ovde se zamislja da te metro vozi od tacke a do tacke b bas tamo gde tebi treba, retko ko se vozio metroom pa da uracuna i put do i od stanice. Mozda kad ima 5 linija metroa pa ti stanica na svakih 200-300m ali mi jos nemamo ni jednu. Nece jedna, a ni dve linije resiti nista jos uvek ako ih ikada bude.

ma da. pogotovo sto prva linija je fazon mirijevo makish, nidje veze. cak ni druga linija koja povezuje nbg, ne povezuje kljucne tacke na nbg u smislu posla, pa da tu olaksa. ok ima taj prvi deo sava centar -arena, ali gde je airport city i ostali djavoli. nidje veze

ma da. pogotovo sto prva linija je fazon mirijevo makish, nidje veze. cak ni druga linija koja povezuje nbg, ne povezuje kljucne tacke na nbg u smislu posla, pa da tu olaksa. ok ima taj prvi deo sava centar -arena, ali gde je airport city i ostali djavoli. nidje veze

Druga linija će biti korisnija Zemuncima nego stanovnicima NBG - mada verovatno nećemo doživeti da je ikad naprave. Ja se ne zanosim metroom jer znam koliko je državi potrebno da izgradi i neke mnogo manje kompleksne projekte. I da krenu sutra da grade metro, nećemo videti drugu liniju gotovu u narednih 20 godina.

Ne znam u kom si bloku, ali ovi centralni blokovi su zonirani već godinama. I to ne samo zvaničan parking kao recimo u Bul. Zorana Djindjica, već su iscrtali mesta i unutar blokova između zgrada.
Ovde su krenuli sa zoniranjem pa su stanovnici bloka digli frku kako to ne moze, kako zonirana mesta ne pokrivaju fakticko stanje (prema zoni bi bilo 1/2 trenutno parkiranih kola obuhvaceno sa parking mestima) sto ti govori o nacinu na koji ljudi trenutno parkiraju ovde (guranje i ler je prirodna pojava a u viber grupi bloka svaki dan skoro neko moli nekoga da pomeri kola).

I eno, svakih 3 meseca idu ljudi da se svadjaju sa gradom kako njihov plan nije OK itd itd. Kazem meni je samo osecaj da je 90% kola tu "da se nadje za svaki slucaj" ili su vlasnici ih ostavili da trule tu godinama / mesecima nego sto je prava potreba.

I eno, svakih 3 meseca idu ljudi da se svadjaju sa gradom kako njihov plan nije OK itd itd. Kazem meni je samo osecaj da je 90% kola tu "da se nadje za svaki slucaj" ili su vlasnici ih ostavili da trule tu godinama / mesecima nego sto je prava potreba.
To se lako resava. Ako je istekla registracija duze od mesec dana, slikas auto i posaljes fotografije sa lokacijom komunalcima i oni odvezu auto. Kako znam - pa neki id*** je kupovao krseve i ostavljao na parkingu bllizu zgrade pa se opametio u medjuvremenu ;)

Placevi se masovno kupuju sa desne strane Zr puta, možete videti koliko se Borča raširila, čak do jezera. A sa leve strane Zr puta se mahom kupuju stanovi i tu se najviše gradi. Nažalost kamerom nije uhvatio mnoge blokove kao što je Borča 3 i nema stare Borče na snimku.
Koliko kostaju placevi da li imas ideju? Izgleda lepo dosta.

To se lako resava. Ako je istekla registracija duze od mesec dana, slikas auto i posaljes fotografije sa lokacijom komunalcima i oni odvezu auto. Kako znam - pa neki id*** je kupovao krseve i ostavljao na parkingu bllizu zgrade pa se opametio u medjuvremenu ;)
Evo godinu i po cekamo da se pomeri pa sada vec unisteno vozilo na parkingu blizu zgrade, poslednja nalepnica registracije iz 2021.
Toliko o tome da se lako resava (a trebalo bi da se lako resava)

Koliko kostaju placevi da li imas ideju? Izgleda lepo dosta.
Drug je skoro prodao plac 4,5k po aru. Često na fb vidim da ljudi prodaju i za 3k.
Svaka ulica je prica za sebe, posto je naselje ogromno, ima lepih ulica sa novim kućama i bazenima, vilama, montažnim kućama, ima i nekih bezveznih delova, od toga zavisi i cena placa.
Od 13.minuta se vide i neki blokovi (Borča 2, 4 i 5).

Odbijaju me ulice koje su nekada bili putevi za njive i puteljci izmedju njiva. Kao i tamo u altini. Bez staze naravno.

Evo godinu i po cekamo da se pomeri pa sada vec unisteno vozilo na parkingu blizu zgrade, poslednja nalepnica registracije iz 2021.
Toliko o tome da se lako resava (a trebalo bi da se lako resava)
Imam isto iskustvo, stajao krs vise od godinu dana, prijavljivao, dosli jednom nesto zapisali i otisli. Krs ostao a sta se posle desilo ne znam, odselio sam se. Nije lako resiti u praksi, teoretski je lako.

Vrh