Šta je novo?

Cene nekretnina

Onda si ti sotona lično ako sam ja zloban.
Ovo su sve tvoje reči iznad svima nama na forumu izrečene xy puta.
Privatno se družim sa 70% lekara i svaki put kada sam ti nešto rekao na tu temu rekao si mi upravo to gore što sam napisao.
Druže, ne bulazni. Svaki iole kompetentan KLINIČKI lekar specijalista u Beogradu (koji pored primarnog posla radi i privatno) izlazi na minimim 4k eur mesečno. To je minimum minimuma. E sad, ako se ti družiš sa nekim ko radi u domu zdravlja i ne javlja se na telefon posle 17h, onda taj jedva da prebacuje 100k dinara.

Ne naravno. Svi su specijalisti i subspecijalisti. Uz dodatne aktivnosti na fakultetu toliko izadju. Oko 200k

1100€ je 130k dinara. U Beogradu se kombi vozač (B, ne C kategorija) plaća 110k. Šargarepa koja će naterati mladog čoveka da uči godinama mora biti bolja od par stotina evra.
Odakle ti to da je voznja kombija/kamiona/autobusa lak posao.
Ja bih rekao da je mnogo tezi od IT-a, pogotovo razmazenog IT posla iz poslednje dekade.
U stvari kad razmislim, tesko je naci laksi posao od IT-a, evo meni se smuci kad pomislim da moram da radim na nekom salteru, ili u Maxi-u, ili da vozim autobus, pa jos po smenama, pa rad sa ljudima (u proseku 20% ljudi su psihicki oboleli, pa ti vidi koji nivo ludila i stresa dozivljavaju te profesije).
Uzgred, radim u IT-u i dobro znam koji se bulshit prodaje oko te profesije.

Odakle ti to da je voznja kombija/kamiona/autobusa lak posao.
Ja bih rekao da je mnogo tezi od IT-a, pogotovo razmazenog IT posla iz poslednje dekade.
U stvari kad razmislim, tesko je naci laksi posao od IT-a, evo meni se smuci kad pomislim da moram da radim na nekom salteru, ili u Maxi-u, ili da vozim autobus, pa jos po smenama, pa rad sa ljudima (u proseku 20% ljudi su psihicki oboleli, pa ti vidi koji nivo ludila i stresa dozivljavaju te profesije).
Uzgred, radim u IT-u i dobro znam koji se bulshit prodaje oko te profesije.
Svakom svoja muka najteza. Gde lako sedenje i cukanje u tastaturu u klimatizovanom. Lakse bre kombi 10h dnevno 6 dana u nedelji utovar istovar.

Junior ekonomista u Beogradu 60k i da peva za 70k
Uz podrazumevani rad dan i noc tri meseca pre i tri meseca posle nove godine za zavrsni racun i bonus svaki mesec oko 15. svakog meseca kad se predaje pdv

Inače ekonomista najmanje plaćeno zanimanje od tih kancelarijskih poslova, obrnuta situacija od IT.

Ne, naravno da nije to sustina. Ja sam naveo da mladi ljudi imaju tendenciju da previse vrednuju sebe i svoje kvalitete i znanja. Naravno, potrebno im je dati podstrek i usmeriti na pravu stranu, ali isto tako ponekad je potreban reality check. U mom slucaju, govorim o decku od 22 godine koji je super pametan i zaradjuje (zajedno sa bonosum) 1800-2000 eur mesecno u firmi. To je vise nego sto moj brat, covek od 42 godine, specijalista vaskularne hirurgije, zaradi od svog primarnog posla u KCS sve sa dezurstvima. Dakle, po mom misljenju abnormalno visoka plata za te godine i nivo iskustva (pocetnik), ali isto tako prilika da se napreduje i zaradi jos vise. Iz te perspektive, bilo bi potpuno nelogicno da se ja kao sef tog decka snebivam da ga povremeno pozovem i zatrazim pomoc u nekim situacijama koje su van radnog vremena. Meni je to podrazumevajuce.
Pa ŠTA je taj završio od škole do 22. godine? I još si mu dao platu 1800e neto u Srbiji?! Pa taj ne da ima da ti se javlja u ponoć na telefon već svaki dan da posipa laticama ruža tepih kojim koračaš i da ti ljubi cipele! Pa to on ima platu od 0,5kvm u novogradnji u najelitnijem delu BGa (BW) u 22 godine u neto iznosu (bez PDVa). To ne bi imao NIGDE na Zapadu! NIGDE!Šta će taj da traži u 35-40? 8000e neto plus auto + 2 sekretarice i 2 ljubavnice?! Mislim neverovatno.
Ovo mi je prosto neverovatno i za NL pojmove ovakva plata a ne za SR pojmove kao početniku u 22.

Pa ŠTA je taj završio od škole do 22. godine? I još si mu dao platu 1800e neto u Srbiji?! Pa taj ne da ima da ti se javlja u ponoć na telefon već svaki dan da posipa laticama ruža tepih kojim koračaš i da ti ljubi cipele! Pa to on ima platu od 0,5kvm u novogradnji u najelitnijem delu BGa (BW) u 22 godine u neto iznosu (bez PDVa). To ne bi imao NIGDE na Zapadu! NIGDE!Šta će taj da traži u 35-40? 8000e neto plus auto + 2 sekretarice i 2 ljubavnice?! Mislim neverovatno.
Ovo mi je prosto neverovatno i za NL pojmove ovakva plata a ne za SR pojmove kao početniku u 22.
Osnovna plata je 1400 eur plus bonus, ali to ne menja sustinu da treba ds bude dostupan I van radnog vremena.

Meni ovde nije jasno el ga malo pr*aš ili si ozbiljan :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Meni ovde nije jasno el ga malo pr*aš ili si ozbiljan :ROFLMAO: :ROFLMAO:
OZBILJAN! I to dead serious! Pa gde vi živite!? Ja sam primao interns u Amsterdamu za 500e NETO 6 meseci da rade! I mole Boga da ostanu! 500e NETO dobro ste pročitali! Multinacionalna kompanija. Još CVja koliko hoćeš da biraš. I to sa svih strana i sa svih država! A ovaj se nećka za 1800 neto u BGu! Pa sliku da ljubi Analitičaru!

Bolje da ne napišem koliko interni u americi uzimaju :) (onaj deo sa pola kvadrate u BnV mi zvučao kao satira)

Što se mene tiče, dok je tako dogovoreno, sve je OK. Kome ne odgovara, može drugde da radi.
Pogotovo u tim godinama.

Preterujes malo Džo, imas recimo u Belgiji primer da juniori zaradjuju 0,5 kvadratnih metara stana mesecno i to ne u ITu.
To 500 evra i da je navala stazista u Amsterdamu ne verujem, jedino ako je firma u kojoj se ostaje do penzije zbog odlicnih uslova, pa da zetvujes 6 meseci. Pa socijlna pomoc je vise nego duplo od toga u Holandiji. Mislim moze, tako stazisti kod moje zene u firmi rade za jedva 1000 evra, ali jednom kad udju za stalno, zavrsili do penizije.

Cek cek uz 8000e se dobija auto i 2 sekretarice i dve ljubavnice?

Pa ŠTA je taj završio od škole do 22. godine? I još si mu dao platu 1800e neto u Srbiji?! Pa taj ne da ima da ti se javlja u ponoć na telefon već svaki dan da posipa laticama ruža tepih kojim koračaš i da ti ljubi cipele! Pa to on ima platu od 0,5kvm u novogradnji u najelitnijem delu BGa (BW) u 22 godine u neto iznosu (bez PDVa). To ne bi imao NIGDE na Zapadu! NIGDE!
Raspitaj se malo koliko je junior SW Eng u NL, neki niche posao ... Nije bas sve tako crno belo

Šta će taj da traži u 35-40? 8000e neto plus auto + 2 sekretarice i 2 ljubavnice?! Mislim neverovatno.
Ako je dobar i postane kljucni covek u firmi, dogura do Senior System Arch ... da, 8K je plata samo takvih imas 1-2 i to u ultrajakim firmama

Poslednja izmena:
Šta se dešava sa temom oko cena nekretnina, ovo nije bilo ni u hype tokom 2006/2007…totalno ludilo, po 6-7 strana a komentara dnevno , šta se to očekuje…

Vrh