Šta je novo?

Cene nekretnina

Pa naravno da je interesna grupa. To je kompanija. Gde ti vidiš igde kod ikoga ideološki ili državotvorno ili bilo šta. Osim porodice i to najuže sve ostalo je čisti interes. Što pre shvatiš to bolje. Lepo reče neki forumaš kao dating posle 30-te:)) Šta ti meni šta ja tebi.
Jel stvarno mislis da je to normalno? Da mafija uzme drzavu pod svoje. KO ti garantuje da sutra nece da ti uzmu taj stan sto si kupio jer im se svidja?

Za Macuta ne bi rekao da je uber ćaci jer ni malo ne deluje da je nepismen ali dobro.
Formalana pismenost nema mnogo veze sa cacizmom. Cim je stao u mantilu na skupu cacija svrstao se u tu grupu. Doduse to mu se visestruko isplatiolo, a isplatilo mu se i preko zene jos od ranije ...

Kakko vreme prolazi sve sam vise misljenja da lustracija nije dovoljna, morace da padne i kastracija!

Poslednja izmena:
Ja sam ti "ćaci" sa doktoratom u NL i specijalizacijom i diplomom BG univerziteta?! Pa šta onda ti Blokaderi moraju da imaju od obrazovanja da mene svrstaš među nepismene:))?? To su onda sve dobitnici Nobelovih nagrada. A kad pogledaš...
VIdis to je skroz interesantno. Zasto covek sa doktoratom uspesan u svojoj oblasti, mlati pare, kupuje nekretnine, gubi ozbilno vreme sa nama luzerima na nekom marginalnom forumu. Odakle taj motiv potice i koje je kompezacija (ili transfer) u pitanju.
Pricaj nam malo o tome :)

VIdis to je skroz interesantno. Zasto covek sa doktoratom uspesan u svojoj oblasti, mlati pare, kupuje nekretnine, gubi ozbilno vreme sa nama luzerima na nekom marginalnom forumu. Odakle taj motiv potice i koje je kompezacija (ili transfer) u pitanju.
Pricaj nam malo o tome :)
Ljudi uglavnom nisu kompleksaši i skorojevići.

Ako je tebi normalno da čim zaradiš pare prestaneš da imaš bilo kakvog kontakta sa ostalim "smrtnicima" i onima koji nisu jednako uspešni kao i ti, to samo govori o tebi.

Jel stvarno mislis da je to normalno? Da mafija uzme drzavu pod svoje. KO ti garantuje da sutra nece da ti uzmu taj stan sto si kupio jer im se svidja?

Formalana pismenost nema mnogo veze sa cacizmom. Cim je stao u mantilu na skupu cacija svrstao se u tu grupu. Doduse to mu se visestruko isplatiolo, a isplatilo mu se i preko zene jos od ranije ...

Kakko vreme prolazi sve sam vise misljenja da lustracija nije dovoljna, morace da padne i kastracija!
Neće se desiti ništa ljudi. Revolucija je propala 15.3. Hteli to priznati ili ne. Sve se vratilo u normalne tokove. Na izborima republičkim će da pobedi SNS koalicija, veće gradove BG i NS će da izgubi i to je to.
Do gubitka republičkih izbora može doći ili velikom finansijskom krizom ili sankcijama.
To je moje mišljenje koliko god nepopularno bilo. A ove 2025 godine neće se desiti ništa. Apsolutno ništa. Što bi Ameri rekli business as usual.

Ljudi uglavnom nisu kompleksaši i skorojevići.
Stvarno tako mislis? :) MOras malo da zadjes medju populaciju da vidis kakve se transformacije desavaju kad udje kinta ...

Ako je tebi normalno da čim zaradiš pare prestaneš da imaš bilo kakvog kontakta sa ostalim "smrtnicima" i onima koji nisu jednako uspešni kao i ti, to samo govori o tebi.
Ne kazem da je normalno kazem da ako neko ima posla onda ima posla a ne da se pegla sa nama na forumu. To upinjanje iz sve znage da se brani neka pozicija, motiv koji tera coveka na tako nesto ne moze da potice od altruizma i zeljom za druzenjem

Stvarno tako mislis? :) MOras malo da zadjes medju populaciju da vidis kakve se transformacije desavaju kad udje kinta ...

Ne kazem da je normalno kazem da ako neko ima posla onda ima posla a ne da se pegla sa nama na forumu. To upinjanje iz sve znage da se brani neka pozicija, motiv koji tera coveka na tako nesto ne moze da potice od altruizma i zeljom za druzenjem
Vidim tebe kao primer. Ti si neko ko misli da čim zaradiš pare ti nema više šta da tražiš među običnim plebsom, oni su sad ispod tebe... Tužno.

Revolucije u tom obliku kakvu je zamišljaš nije ni bilo, ni 15.03 ni pre ni posle. Kada izgube NS i BG propali su skroz jer su ostali bez finansija tako da će izgubiti i ostatak. Sankcije već imamo, krizu polako osećamo, pare se kradu i dalje, institucije propadaju svakim danom tako da... Jedino ako se ti vratiš da živiš ovde pa da im malo pomogneš ali nećeš jbg.
Neće se desiti ništa ljudi. Revolucija je propala 15.3. Hteli to priznati ili ne. Sve se vratilo u normalne tokove. Na izborima republičkim će da pobedi SNS koalicija, veće gradove BG i NS će da izgubi i to je to.
Do gubitka republičkih izbora može doći ili velikom finansijskom krizom ili sankcijama.
To je moje mišljenje koliko god nepopularno bilo. A ove 2025 godine neće se desiti ništa. Apsolutno ništa. Što bi Ameri rekli business as usual.

Ma koliko hteli da da to zamaskiraju, vise nista nece biti isto. Mozda nece otici sa vlasti do kraja ove godine ali im definitivno sledi smena. Kakva ce ona da bude i koliko ce da ih boli zavisi samo od njih i nikog drugog.

Oba imamo najavljena za 2026

2025 je izgubljena godina svakako, na razlicite nacine i u razlicitim sferama. Tu smno definitivno sampioni, da gubimo godine

Vidim tebe kao primer. Ti si neko ko misli da čim zaradiš pare ti nema više šta da tražiš među običnim plebsom, oni su sad ispod tebe... Tužno.
Kakav tvist, ko stos iz Minhena ;) Druze. ja imao nemao para sam okruzen ljudima za koje mi je bitno da imaju odgovarajuce moralne standarde i nacin razmisljanja, uopste mi nije bitno ko koliko para ima.

Kad sam ja rekao da je to SUPER program, većina se na forumu sprdala i govorila to će dobiti samo "ćaci". Sad se vidi da su svi pohitali da uzmu kredite i da nisu samo "ćaci" već tu ima i mnogo drugih tj da je to većina naroda.
Da su blokaderi bili pametni pa kad im je to ponudio da su ispregovarali ili veći limit npr. 200k ili bez starosne granice bilo bi vrh. I vuk sit i ovce na broju. Ali vila u Užičkoj je bila slađa pa na kraju ostali i bez vile i bez godine na faxu...
Ako je drzava stvarno htela da skuci narod, mogla je od banke da uzme kredit i kao i bezbednjacima da stanove po ceni gradnje da odplacuju kredit. Alii neee, mnogi 'podizvodjaci' na raznim projektima od 'drzavnog znacaja' sada grade po Zemunu, Vozdovcu... Ne bi im islo u prilog.

A ti polako pocinjes da zvucis kao tip gastosa kome u stvari odgovara da mi ovde ostanemo jadni i bedni sto duze, pa da mozes da budes u Srbiji neo-feudalac, posto to u Holandiji, je l te, ne mozes... Nista uvredljivo, samo moje vidjenje....

Malo je reći da sam alergičan na reč "izrabljivanje" u ovom kontekstu. Ko tu koga izrabljuje? Firma je ponudila posao za određen novac, to ili prihvatiš ili ne prihvatiš. Niko te puškom ne tera da ga prihvatiš, i isto tako i ako ne prihvatiš postoje socijalni mehanizmi koji će obezbediti da ne umreš od gladi.

Država minimalcem određuje kakav tip investitora želi da privuče. Da li želi da privuče sweatshopove ili pak firme koje će da prave nešto konkretnije. Ali ne možeš da dižeš minimalac kako ti pada na pamet, a da nisi podigao nivo obrazovanja i produktivnosti svoje populacije, tad nisi ništa postigao osim što si podigao stepen nezaposlenosti i oterao deo ekonomije u sivu zonu.
Upravo to. Naša država bi volela visokoproduktivne investicije ali ako može da se što manje potrudi da stvori tržišne uslove i medjunarodnu povezanost. Pa onda povećavaj plate i inflaciju sa pričom da nam ne trebaju prosti poslovi. Nigde veze.

Ako je drzava stvarno htela da skuci narod, mogla je od banke da uzme kredit i kao i bezbednjacima da stanove po ceni gradnje da odplacuju kredit. Alii neee, mnogi 'podizvodjaci' na raznim projektima od 'drzavnog znacaja' sada grade po Zemunu, Vozdovcu... Ne bi im islo u prilog.

A ti polako pocinjes da zvucis kao tip gastosa kome u stvari odgovara da mi ovde ostanemo jadni i bedni sto duze, pa da mozes da budes u Srbiji neo-feudalac, posto to u Holandiji, je l te, ne mozes... Nista uvredljivo, samo moje vidjenje....
Ne, ne, treba da bude uvredljivo, znaju oni tačno šta propagiraju. Cela generacija ljudi kao po dogovoru radi sve što je u njihovoj moći da maksimalno oteža život novim generacijama. Možda je sve to iz sebičnosti, ne iz zlobe, ali nije ni bitan motiv.

@gamblerNBG Pa trebalo je, sad barem imamo te stanove za bezbednjake koji se prodaju i dalje za 500m2, bar negde obican covek da kupi stan po realnoj ceni.
Kada bi drzava digla kredit i narodu dala stanove po 500e, taj narod vise ne bi prodavao te iste stanove za 4000e jer bi imali saosecajnosti za druge.

Lepo receno od strane vlasnika firme, totalno razumljivo. Ali realnost je drugacija, pre ce da sede kući da crknu od gladi nego da rade za dzabalesku. Moracete da se prilagodite.
Ti si bas u bablu beogradskom ako u sve ovo verujes.
Bumeri su ćutali i sljakali, mi milenijalci se koprcali, ali ovi sto dolaze sad ne mare ni za sta, zele svoje. Hteo ti to ili ne, moraces da se prilagodis, i ti i tebi slicni.
E jesu klinci razmaženi. Najrazmaženija generacija ikada. Kao stvoreni za neki reset kao 1929 😁

@gamblerNBG Pa trebalo je, sad barem imamo te stanove za bezbednjake koji se prodaju i dalje za 500m2, bar negde obican covek da kupi stan po realnoj ceni.
Kada bi drzava digla kredit i narodu dala stanove po 500e, taj narod vise ne bi prodavao te iste stanove za 4000e jer bi imali saosecajnosti za druge.
El stvarno ne kontas, ili se pravis da ne kontas kako bi to spustilo cenu i pomoglo ljudima da se skuce? Kakva saosecajnost? Investitori sa viskom para mogu da grade i da prodaju kome hoce za koliko hoce. Poenta je da bi se smanjio pritisak na trziste i da ljudi koji rade i imaju prosecne plate (takvi postoje) ne moraju da se takmice sa nekim ko kupuje 5ti stan, jer ima visak kesha a ne zna da ga ulozi. Namerno je napravio populisticku meru "za mlade", da bi pridobio studente. BTW, bezbednjaci po zakonu ne smeju da prodaju i iznajmljuju te stanove u nekom dugackom roku, a sad, koliko se zakon kod nas postuje procenite sami...

Ali ih izdaju koliko sam vidjao po oglasima, i to po trzisnoj ceni. Zna se kome bi prvo otisli ti stanovi, pa nece sigurno ljudima koji rade za prosecnu platu.
Ako bi se to radilo jedino uz obavezu da se stan moze zauvek prodavati samo po 30% trzisne cene, nikad po realnoj.
Ali i to se moze izigrati, tako da svi ti povlasceni sistemi se redovno izigravaju i u praksi nisu moguci. Moguci su u nekom idealnom svetu koji ne postoji. Kao sto je i komunizam moguc u idealnom svetu, ali ljudi su daleko od idealnih, jedno vole da pricaju, ali drugo da rade...

Ali ih izdaju koliko sam vidjao po oglasima, i to po trzisnoj ceni. Zna se kome bi prvo otisli ti stanovi, pa nece sigurno ljudima koji rade za prosecnu platu.
Ako bi se to radilo jedino uz obavezu da se stan moze zauvek prodavati samo po 30% trzisne cene, nikad po realnoj.
Ali i to se moze izigrati, tako da svi ti povlasceni sistemi se redovno izigravaju i u praksi nisu moguci. Moguci su u nekom idealnom svetu koji ne postoji. Kao sto je i komunizam moguc u idealnom svetu, ali ljudi su daleko od idealnih, jedno vole da pricaju, ali drugo da rade...
Pravi mentalnu gimnastiku kakvu hoces da objasnis kako je ova mera legitimna, a ona ne... U oba slucaja se garancije daju od "nasih para". Zasto od mojih para da se daje kredit nekome ko nema ni stalan posao?

Za socialnu gradnju bi se videlo, rang liste, ko ima koliko dece, da li oba supruznika ne poseduju nekretnine, gde radi, za koju platu, potpisali bi se neki ugovori. A ovo je nadri-komunizam, zasto bi neko dobijao 100k na ruke, bez da ima i stalan posao? To nije ni komunizam, to je Alan fordizam.

Moraće i tu kod tebe očigledno da smišljaju neke programe, vidim da idu na prevremene izbore. Glavne teme stanovanje, odnos prema migrantima. Smešna faca ovaj Vilders, ali pošto hoće ima anti-migrantsku politiku proći će dobro.

Ma samo da drže evro stabilnim bože daj

Pravi mentalnu gimnastiku kakvu hoces da objasnis kako je ova mera legitimna, a ona ne... U oba slucaja se garancije daju od "nasih para". Zasto od mojih para da se daje kredit nekome ko nema ni stalan posao?

Za socialnu gradnju bi se videlo, rang liste, ko ima koliko dece, da li oba supruznika ne poseduju nekretnine, gde radi, za koju platu, potpisali bi se neki ugovori. A ovo je nadri-komunizam, zasto bi neko dobijao 100k na ruke, bez da ima i stalan posao? To nije ni komunizam, to je Alan fordizam.
LOL, rang liste! druže komunizam je davno propao.
Zamisli par koji radi za minimalac (ukupno 1100 eur) I dobije taj stan za 500 eur po m2 uz beskamatni kredit. A onda neki drugi par koji rade neke odgovorne poslove I imaju "visoka" primanja od ukupno 3300 eur moraju da skupe za učešće, uzmu kredit po težišnom uslovima od banke I onda investitoru placaju 3k po m2. Šta misliš ko je tu privilegovan, ovi prvi, jadni I bedni ili ovi drugi "dobrostojeći". Nije ovo Švajcarska, mi smo kolektivno siromašno društvo, pa makar I sa "visokim" platama.

Vrh