Šta je novo?

Cene nekretnina

ја да није вас богатуна, који висите на форуму, неби ни знао шта је ROI! 😂

ја да није вас богатуна, који висите на форуму, неби ни знао шта је ROI! 😂

Ali sad znaš da treba da prodaš stan za REALNU cenu od 2k kvadrat, jer toliko treba da košta da bi mladi visokoobrazovani bračni parovi mogli da priušte poželjne delove Beograda.

Spadaš u klasu bogatuna/pravih biznismena, kada ti je ROI do 8god.
Ali sad znaš da treba da prodaš stan za REALNU cenu od 2k kvadrat, jer toliko treba da košta da bi mladi visokoobrazovani bračni parovi mogli da priušte poželjne delove Beograda.
Ili im tražiš kiriju tako da ti ROI bude 50-60god, to je poštenije.

A što je najgore, ti koji zagovaraju "realnu" cenu kvadrata imaju po nekoliko stanova ali ih nikako ne iznajmljuju po "realnoj" kiriji da bi mladi visokoobrazovani bračni parovi mogli da priušte osnovne stvari već je zakovu koliko mogu.

Naravno da treba deci obezbediti sto vise, ali se ne slazem sa konstatacijom da se neke stvari ne mogu postici i kasnije ili nauciti, covek se uci dok je ziv (ako ima zelju za to)
Pa naravno da moze, ali osnovna ideja da napravis sto vecu razliku sto pre.
Taj mali uzrast je idealan za ucenje jezika, muzike i ko zna cega sve ne - ako se propusti taj kritican period do 7-8 eventualno 10 godine sve je teze.
Naravno da moze, ali ovako je prosto brze, bolje, efikasnije.

Pa naravno da moze, ali osnovna ideja da napravis sto vecu razliku sto pre.
Taj mali uzrast je idealan za ucenje jezika, muzike i ko zna cega sve ne - ako se propusti taj kritican period do 7-8 eventualno 10 godine sve je teze.
Naravno da moze, ali ovako je prosto brze, bolje, efikasnije.
Ali ako dete odraste u izobilju svega onda nije gladan nicega. Gomila drugara iz centra i tako dobrostojecih familija zavrsi na antidepresivima, skole zavrsili proforme i zbog roditelja retko ko ima stabilan posao i prihode. Uglavnom ih izdrzavaju roditelji. Dok dete koje dodje u ovaj grad zna da mora da uspe jer nema cemu da se vrati. Beograd jeste postao uzasan grad ali jedini nudi kakvu takvu perspektivu.

Screenshot 2025-10-21 at 10.23.41.png

Da li je realno da neko okaci ovako oznacen stan, da ne spominjem razne gramaticke greske u opisu:

Ali ako dete odraste u izobilju svega onda nije gladan nicega. Gomila drugara iz centra i tako dobrostojecih familija zavrsi na antidepresivima, skole zavrsili proforme i zbog roditelja retko ko ima stabilan posao i prihode. Uglavnom ih izdrzavaju roditelji. Dok dete koje dodje u ovaj grad zna da mora da uspe jer nema cemu da se vrati. Beograd jeste postao uzasan grad ali jedini nudi kakvu takvu perspektivu.
to nije do deteta, već je fail roditelja. ja nisam neko ko je odrastao u siromaštvu, ali sam imao dubokousađene obaveze u glavu i šta je to što se od mene očekuje u budućnosti. sve što sam dobijao sam morao da opravdam i ništa mi se nije podrazumevalo. zato danas imam svoj stabilan život, a antidepresiv/lek za smirenje popijem samo zbog problema na poslu, a ne iz obesti.

I to je generalizacija, znam dosta njih koji su došli ni iz čega, pa završili kao alkoholičari, narkomani, propaliteti itd. Isto tako znam decu bogatih porodica koja su danas jako uspešna.

Najviše se radi o usađivanju radne etike od strane roditelja i ranom razumevanju deteta da neke stvari moraju da se urade iako se u njima ne uživa. Samo da se iz glave izbaci linija manjeg otpora i da se do rezultata jedino može doći radom.

Nisam ni rekao da su svi takvi ali odrastanje u centru nosi sa sobom posebnu vrstu psihoze, barem po mom iskustvu ljudi koje znam da su odrasli u centru.

баш безвезе за те антидепресиве...

ја сам једаред пробао из досаде, кевин лоразепам, и вероватно никада као до тада, апсолутно одлепио...

негде ми очегледно ти лекови који утичу на свест, нимало не одговарају...

to nije do deteta, već je fail roditelja. ja nisam neko ko je odrastao u siromaštvu, ali sam imao dubokousađene obaveze u glavu i šta je to što se od mene očekuje u budućnosti. sve što sam dobijao sam morao da opravdam i ništa mi se nije podrazumevalo. zato danas imam svoj stabilan život, a antidepresiv popijem samo zbog problema na poslu, a ne iz obesti.
Pa problem je tu sto sto imas vise para gubis sve vise dotak sa stvarnoscu, evo videli smo na ovoj temi vise takvih primera sta odredjeni stalezi smatraju normalnim zivotom a sta luksuziranjem.

I onda tako iskrivljena slika realnosti ce se preneti i na dete, ocekivanja su podignuta a tata/mama imaju para pa mogu da srede stvari i obezbede sta god treba.
Evo kao neko ko je potekao iz nicega ja mogu da ti kazem da su neke izjave u prethodnih par dana toliko odsecene od normalnog stanovnistva da to nije ni smesno vise.

баш безвезе за те антидепресиве...

ја сам једаред пробао из досаде, кевин лоразепа, и вероватно никада као до тада, апсолутно одлепио...

негде ми очегледно ти лекови који утичу на свест, нимало не одговарају...

Lorazepam nije antidepresiv već anksiolitik.

Antidepresivi nemaju efekat posle jedne tablete, već moraju da se piju nedeljama, nekad i do dva meseca za pun efekat.

Pa problem je tu sto sto imas vise para gubis sve vise dotak sa stvarnoscu, evo videli smo na ovoj temi vise takvih primera sta odredjeni stalezi smatraju normalnim zivotom a sta luksuziranjem.

I onda tako iskrivljena slika realnosti ce se preneti i na dete, ocekivanja su podignuta a tata/mama imaju para pa mogu da srede stvari i obezbede sta god treba.
Evo kao neko ko je potekao iz nicega ja mogu da ti kazem da su neke izjave u prethodnih par dana toliko odsecene od normalnog stanovnistva da to nije ni smesno vise.
izvinjavam se ali nisam mogao da isčitam sve komentare kad sam video da se pominju kobasice, supe, salame i ostalo. ako bi mogla rekapitualcija, bilo bi kul, ako ne, sve ok.

ма шта год, поента је да ти мењају "стање"

то мени очигледно не прија

у неком тренутку одласка на море бусом, узех флормидал, јер ме мулила неспособност спавања у превозу

ја сам лудео у том аутобусу, ничег се несећам...

ма шта год, поента је да ти мењају "стање"

то мени очигледно не прија

у неком тренутку одласка на море бусом, узех флормидал, јер ме мулила неспособност спавања у превозу

ја сам лудео у том аутобусу, ничег се несећам...

Ja sam u periodima stresa na poslu umeo da zveknem bromić, pomaže kad ti je glava u rasulu... A prepisivali su mi ga bogami i za probleme sa kičmom jer opušta mišiće :LOL:

па дословно, ал би пре да имам ту врсту кинте ко митровић, на кокс! 😉

izvinjavam se ali nisam mogao da isčitam sve komentare kad sam video da se pominju kobasice, supe, salame i ostalo. ako bi mogla rekapitualcija, bilo bi kul, ako ne, sve ok.
U ovoj temi imas ljude koji pricaju da:
  1. Im treba 3000 EUR za osnovne stvari za porodicu od 4oro
  2. Dva penzionera kojima nije dovoljno 2000 EUR mesecno penzije, placaju se spremacice da se cisti stan nedeljno
  3. Ljude koji izgleda jedu po 1.5kg mesa dnevno, 3000 kalorija ti treba da zivis
  4. Samo centar, samo novogradnja, po 1-2 garazna mesta minimum
  5. Da se ako moze ide pesaka na posao, ako ne da nikada ne ides duze od 30 minuta kolima do posla
  6. Coveka koji placa 460 eur mesecno zeni fit pro paket gde joj neko drugi sprema hranu za citav mesec
  7. Letovanje i zimovanje se podrazumeva, nikako Sutomore / Crna Gora / Grcka to je za sirotinju, Maldivi ili ekskluzivnije lokacije su OK, nista ispod 4* naravno
  8. Starogradnja ako se kupuje to se cupa parket i sve renovira odmah, kako to mislis da sacekas mozda 2-3 godine da ustedis za renoviranje

Kao sto kaze @mariks da neko cita sa strane samo poslednjih 5 stranica a radi za fazon 800 EUR mislim da bi mu se slosilo.
Ovaj komentar od Filipa isto ilustruje ovu temu lepo:

Po ovoj temi pola Srbije bi izumrlo jer nemaju dovoljno para za hranu, druga polovina bi se smatrala da "prezivljava" jer nemaju penzije po 1000+ EUR ili zajednicka primanja od 3000+ EUR.

U ovoj temi imas ljude koji pricaju da:
  1. Im treba 3000 EUR za osnovne stvari za porodicu od 4oro
  2. Dva penzionera kojima nije dovoljno 2000 EUR mesecno penzije, placaju se spremacice da se cisti stan nedeljno
  3. Ljude koji izgleda jedu po 1.5kg mesa dnevno, 3000 kalorija ti treba da zivis
  4. Samo centar, samo novogradnja, po 1-2 garazna mesta minimum
  5. Da se ako moze ide pesaka na posao, ako ne da nikada ne ides duze od 30 minuta kolima do posla
  6. Coveka koji placa 460 eur mesecno zeni fit pro paket gde joj neko drugi sprema hranu za citav mesec
  7. Letovanje i zimovanje se podrazumeva, nikako Sutomore / Crna Gora / Grcka to je za sirotinju, Maldivi ili ekskluzivnije lokacije su OK, nista ispod 4* naravno
  8. Starogradnja ako se kupuje to se cupa parket i sve renovira odmah, kako to mislis da sacekas mozda 2-3 godine da ustedis za renoviranje

Kao sto kaze @mariks da neko cita sa strane samo poslednjih 5 stranica a radi za fazon 800 EUR mislim da bi mu se slosilo.
Ovaj komentar od Filipa isto ilustruje ovu temu lepo:

Po ovoj temi pola Srbije bi izumrlo jer nemaju dovoljno para za hranu, druga polovina bi se smatrala da "prezivljava" jer nemaju penzije po 1000+ EUR ili zajednicka primanja od 3000+ EUR.
Zato kazem Beogradzanin posebna vrsta psihoze.

Stvarno su se lude stvari ispričale na ovoj temi zadnjih dana

Penzioneri koji sklapaju kraj sa krajem sa 2000 evra mesečno su mi highlight

Vrh