M
MalaPlava
Guest
Moje misljenje je da definitivno agencije forsiraju i to neverovatno kojom pricom da ce cene ici gore, i u toj prici to isto rade i investitori. Licno sam se uverila od klijenta koji se time bavi i bas je fora da to pricaju svima-da ce cene samo rasti gore i onda svi okolo vrte tu istu temu i prenose istu informaciju a zapravo su investitori i agencije dobili ono sto su hteli. Trenutno smatram da to nece moci vise jer taj izvor presusuje i sada ce biti dosta praznih stanova, za koje se i ne isplati da se izdaju po preniskim cenama i luksuzne opremljenosti. Trenutno je prodaja stala iako ne deluje tako. Oglaseni stanovi za 70.000 se nisu prodali pa ih agencija savetuje da oglase za 90.000 pa i taj oglas istekne pa opet jovo nanovo a onaj sto sad oglasava stavi najvisu cenu koju je video na toj lokaciji. Pocinje da raste ponuda u odnosu na traznju, kad je inflacija velika pada cena stanova. Naravno da nece moci da se kupi za neke premale pare, ali smatram da hoce pasti, pogotovo ako ljudi bas prestanu sa kupovinom barem na 6 meseci, da bi se taj pad bar blago osetio na kraju godine. Agencije u tom slucaju ne bi zaradjivale i sugerisale bi nizu cenu da bi imale neku proviziju.
Mislim da po nekim sajtovima definitivno ima previse tih koji vrte te price koje su u koristi agencijama, a neke obicne gradjane su obedili u to sto pricaju pa i oni vrte to isto i naravno da se to i desava. I to se zove zastrasivanje. Kada bi prica krenula sa svih strana u suprotnom smeru, desilo bi se sve obrnuto od ovoga pa bi ljudi cekali da jos malo padne, a agencije bas zbog nemanja profita spustale cene da bi im se ipak slivao novac. Jako mi je zao sto pojedinci ne mogu da uticu na vecinu.
Cena definitivno nije realna za ovo trziste i steta sto ne postoji zakon o formiranju cene u odnosu na stanje drzave, plate, naravno i lokacije. Bolja lokacija treba da ima visu cenu ali u skladu sa svim ostalim. Sasvim je normalno da bi i obican radnik trebao da ima mogucnost da kupi sebi neki mali stan na periferiji, ali sa nasom minimalnom zaradom, cak i sa ne znam kako sakupljenim ucescem, nije moguce podici bilo kakav stambeni kredit.
Mislim da po nekim sajtovima definitivno ima previse tih koji vrte te price koje su u koristi agencijama, a neke obicne gradjane su obedili u to sto pricaju pa i oni vrte to isto i naravno da se to i desava. I to se zove zastrasivanje. Kada bi prica krenula sa svih strana u suprotnom smeru, desilo bi se sve obrnuto od ovoga pa bi ljudi cekali da jos malo padne, a agencije bas zbog nemanja profita spustale cene da bi im se ipak slivao novac. Jako mi je zao sto pojedinci ne mogu da uticu na vecinu.
Cena definitivno nije realna za ovo trziste i steta sto ne postoji zakon o formiranju cene u odnosu na stanje drzave, plate, naravno i lokacije. Bolja lokacija treba da ima visu cenu ali u skladu sa svim ostalim. Sasvim je normalno da bi i obican radnik trebao da ima mogucnost da kupi sebi neki mali stan na periferiji, ali sa nasom minimalnom zaradom, cak i sa ne znam kako sakupljenim ucescem, nije moguce podici bilo kakav stambeni kredit.