Ali šta će ti trotoar na planini? Ok, da postoji trotoar oko hotela ili smeštaja, ali na planinu ides zbog drugih stvari? FG nije baš planina (pre je brežuljak), ali sadrži nacionalni park sa stotinama kilometara staza kroz pravu, gustu šumu. Idealno za hajk ili bajs, ništa nije strmo ni opasno, bukvalno mogu da učestvuju svi od dece do starijih. Ima nekoliko odličnih restorana (Fig je jedan od najboljih u Srbiji), vinarije (Kovačević, Deurić, Erdevik), gomilu manastira (povezanih šumskim putevima), čak i neke interesantne spomenike iz NOB-a. Takođe, u sklopu FG je i Vrdnik koji je prava banja sa termalnom vodom i bazenima. Ima raznih opcija od "državnog" bazena u Termalu do aqua parka u Movenpicku. Da ne govorim da je neuporedivo bliža BG i NS. Ja sam tamo investirao u zemlju, mislim da ima ogroman potencijal tim pre što se pravi tunel i za par godina Vrdik ce de facto postati predgrađe Novog Sada tako da verujem da ce broj permametmih stanovnika (koji rade u NS) drastično porasti u narednih 5-6 godina.