Šta je novo?

Cene nekretnina

Prva etapa Borče 6 donosi 800 novih stanova, jos je nezvanicno, dobih neku info. To je parcela nakon šopija na Zr putu. Masine su samo pomerene iz Borce 5 u 6, stize im i materijal, ogradjen je prostor. Još uvek nemam vise informacija, ali mozda to dovede do malo povoljnijih cena stanova. A mozda se i nastavi trend da sve veća ponuda dovodi do visih cena. :D
Mozda..možda...od 2010....

Evo ima ta od 124k, e sada piše da je potrebna manja adaptacija.
Ako bi se kupila za 120k i adaptacija da uspe za nekih 40k da se dovede to za život onda ok. To je 160k za kuću na takvoj lokaciji od , na placu od 1040m2.
Ekvivalent bi bio dvosoban stan sa parking mestom u NS-u u starogradnji.
EDIT: Ove ostale su novogradnje i luksuznije, eventualno ta manja od 200k.
Ova vikendica realno vredi izmedju 60-75K. Potrebno je bukvalno zameniti sve i da se predje preko cinjenice da je na nizbrdici (ozbiljnoj) te moraju da se urade kaskade i ostalo. U samu kucu mora da se ulupa ovako odokativno izmedju 70K i 80K da bi zalicila na nesto tj posatla potpuno funkcionalana kuca.
Ono pored cini mi se da je neki dalekovod?

EDIT:
Ovo je vec ozbiljna APP cena, verovatno se neko seli u familiji ili se udao/ozenio pa im treba toliko da kupe stan

Ova vikendica realno vredi izmedju 60-75K. Potrebno je bukvalno zameniti sve i da se predje preko cinjenice da je na nizbrdici (ozbiljnoj) te moraju da se urade kaskade i ostalo. U samu kucu mora da se ulupa ovako odokativno izmedju 70K i 80K da bi zalicila na nesto tj posatla potpuno funkcionalana kuca.
Ono pored cini mi se da je neki dalekovod?
I napravljena je ona u kaskadi, nije loše zamišljena kada se gradila.
Svakom je različito shvatanje šta je potpuna funkcionalna kuća,
Ja bih verovatno i više od 70-80k uložio da planiram tamo da živim porodično i da baš imam para.
Ne bi mi taj delekovod što je udaljen smetao.
Da mi je ova pamet i iskustvo, a da sam tek završio faks i krenuo da radim, uzeo bih ovo pre nego neku garsonjeru ili jednoiposoban stan u centru NS-a.
Pa nek živim sa cimerima tu dok napredujemo u poslu, roštilj, dvorište, samo priroda mir, roštilj, napredovanje i zovemo devojke na prava druženja, a ne u zatvorene klubove, kafiće itd...
Kasnije kada dodju deca onda se renovira da bude pristojno itd...
Ne može sve odmah, kasnije ćup sa zlatom zakopam tu na placu ispod novog zidanog roštilja koji bih pravio 😉
EDIT: još pri tome zemljište će tu uvek vredeti i rašće mu cena

Ja bih verovatno i više od 70-80k uložio da planiram tamo da živim porodično i da baš imam para.
Ne bi mi taj delekovod što je udaljen smetao.
Da mi je ova pamet i iskustvo, a da sam tek završio faks i krenuo da radim, uzeo bih ovo pre nego neku garsonjeru ili jednoiposoban stan u centru NS-a.
Pa nek živim sa cimerima tu dok napredujemo u poslu, roštilj, dvorište, samo priroda mir, roštilj, napredovanje i zovemo devojke na prava druženja, a ne u zatvorene klubove, kafiće itd...
Kasnije kada dodju deca onda se renovira da bude pristojno itd...
Ne može sve odmah, kasnije ćup sa zlatom zakopam tu na placu ispod novog zidanog roštilja koji bih pravio 😉
Jel tebi ugaona nije bez 5k..a ormar bez 3k....lavabo 1k......Gde bi potrošio te pare aman više i tvoje renovirañje....

Sta ti to govori o vrednosti novca? :)

O ceni bi mogli da pregovaramo ali ponuda je vise nego tuzna.
Ništa ne govori o novcu. Govori da standardna ekonomska doktrina da cena zavisi od ponude i tražnje baš i ne pije vodu.

Trenutna situacija je takva da stotine hiljada stanova i njihovu vrednost održava vrlo tužan mesečni promet na tržištu. Djekna još nije umrla a kad će, ne znamo.

To dovodi do druge stvari. 90% ljudi je sirotinja što radi za hranu i račune. Pri ovim cenama su se povukli iz prodaje ili stavili APP cene kako bi eventualnom prodajom uopšte mogli da dalje kupe nešto. Zato je ponuda takva u Beogradu a u tom Stokholmu, Sofiji itd možeš da biraš na tržištu. Više su priuštive nekretnine, možeš da kupiš lakše i bolja je ponuda. Paradoks

Jeste, i dobro je zamisljeno ali se vidi da je na pola puta nestalo para pa je onda budzeno. Ove kaskade bi trebalo srediti, vidi se da je beton propao, samo na dvoriste ima da ode brdo para. N ajednoj slici se vidi da su hteli ravan krov pa su posle nabudzili nesto, samo krov da se uradi posteno ima da izadje 15-20K

I ja bih :) Samo kazem da ovo ne vredi novac koji traze. Traze kolicinu novca kao da imaju sredjenu kucu

Cup sa zlatom mora ispod drveta, barem tako kazu pravila za cup :)
Hoce, ali moras da znas koliko bi dao za neko zemljiste. Ovo je previse u svakom smislu

Ništa ne govori o novcu. Govori da standardna ekonomska doktrina da cena zavisi od ponude i tražnje baš i ne pije vodu.
Trenutna situacija je takva da stotine hiljada stanova i njihovu vrednost održava vrlo tužan mesečni promet na tržištu. Djekna još nije umrla a kad će, ne znamo.
Sto kaze Her Zika Pavlovic, samo kad jednom oseti mrs', ima da kidise kao lud.
Tako i nasi prodavci, kad jednom osete cenu 200k evra za 60 kvadrata, nece vise nikad ici ispod 200k evra za taj stan, pa makar ga nikad ne prodali, samo mogu da dizu na svaka tri meseca. Mislim da i takvi ljudi drze dobar deo cena i dalje visoko.

To nema veze sa našim prodavcima, prisutno je generalno na tržištima nekretnina. Fenomen koji se u ekonomiji naziva "lepljivim" cenama (sticky prices):

sticky.PNG

Jeste, i dobro je zamisljeno ali se vidi da je na pola puta nestalo para pa je onda budzeno. Ove kaskade bi trebalo srediti, vidi se da je beton propao, samo na dvoriste ima da ode brdo para. N ajednoj slici se vidi da su hteli ravan krov pa su posle nabudzili nesto, samo krov da se uradi posteno ima da izadje 15-20K
Meni deluje da su hteli još jedan sprat gore mada moguće i ravan krov mada ravan kroj na fruškoj... ali da vidi se da ili je nestalo para ili promena planova tipa deca otišla dalje ostali babe i deda. Takodje i plafoni deluju da su visine 2,2-2,4m.

I ja bih :) Samo kazem da ovo ne vredi novac koji traze. Traze kolicinu novca kao da imaju sredjenu kucu

Cup sa zlatom mora ispod drveta, barem tako kazu pravila za cup :)

Hoce, ali moras da znas koliko bi dao za neko zemljiste. Ovo je previse u svakom smislu
Ово је јединствена прилика, с обзиром какве су цене на Поповици. Мислим да је оглашавач претерао кад је дао податак за просечну цену (2,5 х већа) у том крају, али свакако је испод цене. 70.000 Е вреди само плац, сутра да га прода. да не чека. Што се куће тиче, не видим велику ману на сликама, све то око бетона и крова може лако да се поправи, ако нема неки већи скривени проблем ово је одлично. Намештај је веома ру ружан, то су требали побацати ;), оставља најлошији утисак од свега што се види на сликама.
Него, ја ту не видим капију, где је улаз? Нема ни кола, наводно 2 гараже, али оне су неких димензија за фићу, то вероватно служи другој намени.

Ово је јединствена прилика, с обзиром какве су цене на Поповици. Мислим да је оглашавач претерао кад је дао податак за просечну цену (2,5 х већа) у том крају, али свакако је испод цене. 70.000 Е вреди само плац, сутра да га прода. да не чека. Што се куће тиче, не видим велику ману на сликама, све то око бетона и крова може лако да се поправи, ако нема неки већи скривени проблем ово је одлично. Намештај је веома ру ружан, то су требали побацати ;), оставља најлошији утисак од свега што се види на сликама.
Него, ја ту не видим капију, где је улаз? Нема ни кола, наводно 2 гараже, али оне су неких димензија за фићу, то вероватно служи другој намени.
aha ... sada vidim gde je ovo tacno. Pa dobro onda je cena mozda i ok, mada i dalje mislim da je prevelika jer ovde generalno samo plac vredi.

To ti samo govori da cecina ljudi komentarise, a nema pojma o cemu pricaju. Oni vide vikendicu koja jeste budzevina, ali u zavisnosti lokacije taj plac moze da vredi ovoliko koliko si naveo. Ljudi valjda misle da je vikendica svuda ista. I u blizini Pirota ima lepe prirode sa vikend kucama pa se ar prodaje za manje od 1000 eur. Ne znaju ovde ljudi sta je Popovica.

aha ... sada vidim gde je ovo tacno. Pa dobro onda je cena mozda i ok, mada i dalje mislim da je prevelika jer ovde generalno samo plac vredi.
Ма вреди све, веруј ми, треба срушити ове безвезне гараже, ту посадити воће, направити кров и милина...
Вреде ти борови што расту из терасе, колико само времена треба за то. Нравно, многи данас купују викендица и плацеве па онда поравнају то, почупају сво зеленило, дигну бетонску кућерину и салију цело двориште у бетон. А зеленило? Ма шта ће им зеленило, ено код комшије зеленила.

To ti samo govori da cecina ljudi komentarise, a nema pojma o cemu pricaju. Oni vide vikendicu koja jeste budzevina, ali u zavisnosti lokacije taj plac moze da vredi ovoliko koliko si naveo. Ljudi valjda misle da je vikendica svuda ista. I u blizini Pirota ima lepe prirode sa vikend kucama pa se ar prodaje za manje od 1000 eur. Ne znaju ovde ljudi sta je Popovica.
Za nas neupućene ako može šta je Popovica? Koliko sam razumeo selo u podnožju Fruške Gore. Kontam da sve zavisi od preferencija jer ima i Kosmaj i Avala... Evo @Filip 01 prodaje plac na Zlatiboru :)

Za nas neupućene ako može šta je Popovica? Koliko sam razumeo selo u podnožju Fruške Gore. Kontam da sve zavisi od preferencija jer ima i Kosmaj i Avala... Evo @Filip 01 prodaje plac na Zlatiboru :)
Za razliku od tih mesta o kojima ti govoris Popovica se nalazi u pravom nacionalnom parku i pruza potpuno drugaciji ugodjaj zivljenja. Sa druge strane, od Popovice do centra NS treba istinshih 15 minuta, tako da moze da se zivi tamo, a svakodnevno ide u NS zbog skole, posla, ili drugih obaveza.

I nema kanalizaciju 🙂. Lux vila sa trazenih milion evra + prazni septičku jamu (ima ih više na oglasima).
Nacionalni park čiji žitelji obogaćuju prirodu svojim 💩.
Bez uvrede i nipodaštavanja ali mislim da to samo kod nas ima i da je to samo moguće kod nas. Gas, struja, optika postoji ali kakimo u rupu

Pa i optika kuburi, iz iskustva pričam. Tipa centar manjeg mesta, jedna strana ima i optiku i kablovsku, druga samo adsl i onda zavisiš na kojoj si strani.

Zovu me s vremena na vreme agenti za nekretnine, nazalost dosta redje zbog nekog novog (starog) stana za prodaju, vec oko novogradnje i eventualnih "olaksica".
Pricam prosle nedelje sa jednim vezano za promet (starogradnje), isto kao i do sada, atraktivna lokacija+pristojnija cena = odmah ode. Sve ovo sto stoji po oglasima ostalo duze je APP i "toliko mi treba", ali svi vec znamo ovu pricu.
Zanimljivo je da sam sa tim agentom gledao jedan stan pre 3 godine na Zvezdari, ruiniran, oglasen na 150k tada bio, 68m2. I jos je bio raspolozen za dogovor. Vidim da do danas nije prodao, povremeno vidjam na oglasima njegov samostalni oglas i da je digao cenu na 180k. Verovatno je uracunao u cenu i njegove gubitke od 2400 dinara za oglas :)
Svima nama je logicno da ako ne mozes da prodas nesto po ceni koju hoces, sigutno je ne dizes. Ali njemu (a i svima slicnim) je verovatno u glavi da on zapravo ne dize cenu, vec je njemu 180k isto sto i 150k pre 3 godine.

Poslednja izmena:
Svima nama je logicno da ako ne mozes da prodas nesto po ceni koju hoces, sigutno je ne dizes. Ali njemu (a i svima slicnim) je verovatno u glavi da on zapravo ne dize cenu, vec je njemu 180k isto sto i 150k pre 3 godine

Ja se sećam jedne devojke koja je prodavala u Vojvode Vlahovića, kaže držaću oglas još par nedelja, pa ako se ne proda, dižem za 10k.

Ima tu nekog rezona, meni neuhvatljivog, ali prisutan je kod dosta prodavaca.

Vrh