Suzuman
Advanced
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 7.367
Oprosti Kefde, bio sam zauzet spavanjem. Sa ovim martom.Jel to u poredjenju sa proslim aprilom ili ovim martom?
Oprosti Kefde, bio sam zauzet spavanjem. Sa ovim martom.Jel to u poredjenju sa proslim aprilom ili ovim martom?
Imaju na prodaju par velikih sa većim terasama...Ovaj LUX51 projekat je na odlicnoj lokaciji ali ocajnoj mikrolokaciji.
Sa jedne strane prometna ulica Partizanske Avijacije, koja je prilicno bucna, sa druge jedna od najvecih trafo stanica u Bgd (neprestano se cuje prilicno glasno zujanje, da ne ulazim u stetnost zracenja itd).
Sa trece strane planiraju isto neku zgradu, tako da ces da gledas u komsije.
Na Bezaniji mi je bolji Kosa Kvart, ali on je na losijoj lokaciji, zabacen je, okolo nema nista, samo je groblje blizu
Ali je fenomenalna mikrolokacija, mir, tisina, i niska spratnost.
I dosta je jeftiniji.
Ali nema vise stanova, doduse bilo je pre par godina.
Nešovanović kaže da cene konstantno idu nagore i da je samo pitanje koliko iz godine u godinu one skaču.
"Prosek na duži rok rasta cena je oko 10 odsto godišnje. U prethodnoj godini RGZ je saopštio da je oko pet odsto, što znači da je ispod proseka, da nam je rast bio ispod proseka. Pogrešno je maštati da će cene pasti, ovde samo pričamo koliko rastu, da li rastu na proseku, ispod proseka ili iznad proseka", rekao je on.
![]()
Iznajmiti ili kupiti nekretninu: "Pogrešno je maštati da će cene pasti"
U poslednja tri meseca prošle godine, u Srbiji je prodato najviše nekretnina u poslednje dve godine - pokazuju zvanični podaci.www.021.rs
Možda ljudi prate ovaj sajt i kažu, daj sve u nekretnine jer ko zna šta će biti:Fascinira me glupost Kaćinih komentara.
Inače, ovo što Nešovanović priča upravo jeste indikator da je tržište u nekakvom balonu. Čuješ 14% godišnji povrat? Pa to ne postoji ni u diznilendu.
Pa onda bolje zlato da kupujuMožda ljudi prate ovaj sajt i kažu, daj sve u nekretnine jer ko zna šta će biti:
World War Next - Predicting the Next Great Global Conflict
Calculating odds towards the next World War.www.worldwarnext.com
e ovo još nisam čuo, da su se neke ruskinje udale za naše. čudim se jer je moje lično iskustvo sa ruskinjama ovde skroz drugačije. izlazio sam sa njih nekoliko, muvali se kao tamo vamo i za svaku sam na kraju izvukao zaključak da "nema leba". tolike razlike u načinu življenja, pogleda na život, kulturi i sve ostalo. potpuno alternativne osobe, koje manje više ne interesuje ništa naše, naši običaji, stil života i sve kako mi gledamo na stvari. imaju svoju komunu, svoj svet i ne dozvoljavaju na kraju dana da bilo ko to remeti, a da nije ruskog porekla.realno bas ih dosta ima
upoznao sam i par ruskinja koje su udale za nase
da budem iskren ove ruskinje sto su dosle nisu neke zenske
Ovo je sasvim normalna cena stana, nista ovde nije snizenoEvo jednog primera novogradnje koja nece biti ukljizena (ili izuzetno tesko bez jakih veza):
![]()
Prodajemo 2.5 stan, Ulcinjska ulica, Zvezdara
Stan nije uknjižen zbog toga je cena tako niska, overa može kod notara putem medijacijewww.halooglasi.com
Prosečna stopa povraćaja je između tri i pet odsto. To znači ono što ste platili i onu rentu koju dobijate. Ako uložite 100.000 evra, realno je da godišnje dobijete između 3.000 i 5.000 evra, ali pored tog novca koji dobijate od rente, vi imate i kapitalnu dobit. Do sada je bilo da ako ove godine investirate 100.000 evra, sledeće će vam to vrediti 110.000 evra i uz ovih 3.000 do 5.000 evra koje dobijete od rente, vi imate 113.000 ili 115.000 posle jedne godine. Okej, imaćete amortizaciju, neke troškove tipa poreza na imovinu, ali završite na nekih 11 ili 12 procenata neto dobiti", rekao je on.Fascinira me glupost Kaćinih komentara.
Inače, ovo što Nešovanović priča upravo jeste indikator da je tržište u nekakvom balonu. Čuješ 14% godišnji povrat? Pa to ne postoji ni u diznilendu.
Prosečna stopa povraćaja je između tri i pet odsto. To znači ono što ste platili i onu rentu koju dobijate. Ako uložite 100.000 evra, realno je da godišnje dobijete između 3.000 i 5.000 evra, ali pored tog novca koji dobijate od rente, vi imate i kapitalnu dobit. Do sada je bilo da ako ove godine investirate 100.000 evra, sledeće će vam to vrediti 110.000 evra i uz ovih 3.000 do 5.000 evra koje dobijete od rente, vi imate 113.000 ili 115.000 posle jedne godine. Okej, imaćete amortizaciju, neke troškove tipa poreza na imovinu, ali završite na nekih 11 ili 12 procenata neto dobiti", rekao je on.
Izmenio sam odgovor, to jest dodao sam i moje misljenje. Po meni je oko 8%. Naravno sve zavisi od osobe do osobe, neko mozda uspe i preko 10%, dok je nekome to 2-3%, pa i manje.Hvala što mi citiraš članak koji sam pročitao. Da li je tebi ovo normalno? Koja klasa asseta ima prinos 12% nakon svih troškova?
Slazem se, ali ako pogledas oglase u okolini traze od 3-4k po kvadratu sto je besmislenoOvo je sasvim normalna cena stana, nista ovde nije snizeno![]()
Tromesecni euribor pada, sestomesecni stagnira a dvanaestomesecni je poslednje nedelje malo cak i skocio. Pre dve nedelje je 12 bio za 0.1% veci od 3, sada je obrnuto. Ne znam jel to samo neki trenutni glitch ili treba racunati da ce se stabilizovati oko 2-ke za sad.Kretanje stambenih kredita. Očekuje se da će ECB nastaviti sa rezovima (idemo nazad u eru jeftinog novca), EURIBOR polako ali sigurno pada, što nam govori da će po svoj prilici bolji uslovi zaduživanja izvršiti dalji pritisak na cene, zajedno sa ovim kreditima za mlade. Banke naravno neće dirati marže dok ne moraju, ali očekujem i tu male korekcije. Ne možemo da očekujemo ni da će raspisati izbore, te nam sve govori da nastavljamo dalje ovako.
Pogledajte prilog 239377
Privremena stabilizacija ali s tendencijom daljeg pada. Znači idemo opet ka 0%. Možda sporije nego što smo očekivali ali opet idemo. I štampa je krenula uveliko, samo za sad se ne oseti.Tromesecni euribor pada, sestomesecni stagnira a dvanaestomesecni je poslednje nedelje malo cak i skocio. Pre dve nedelje je 12 bio za 0.1% veci od 3, sada je obrnuto. Ne znam jel to samo neki trenutni glitch ili treba racunati da ce se stabilizovati oko 2-ke za sad.
Biće da tromesečni pokazuje direktno očekivanje da će da obore, 6m je klackalica, a 12m price in-uje risk premium i sve i svašta (skočile su u maju i Nemačke dugoročne obveznice).Tromesecni euribor pada, sestomesecni stagnira a dvanaestomesecni je poslednje nedelje malo cak i skocio
Bas suprotno, kamatne stope i EURIBOR ce i dalje padati.Znaci pravo vreme za fiksnu kamatu da se iskoristi je sada.
Pa da, ali nece nuditi fiksnu toliko dobru kada pad bude pri dnu, na tu logiku mislim. Mozda gresim. Jer sad trenutno svi reklamiraju fiksnu, znaci znak da ce da pada kamata. A kad krenu da reklamiraju varijabilnu, onda ce fiksna da bude nepovoljna kontam.Bas suprotno, kamatne stope i EURIBOR ce i dalje padati.
Daleko smo mi jos od dna EURIBOR-a po meni, kriva je i dalje prilicno ostra.Pa da, ali nece nuditi fiksnu toliko dobru kada pad bude pri dnu, na tu logiku mislim. Mozda gresim. Jer sad trenutno svi reklamiraju fiksnu, znaci znak da ce da pada kamata. A kad krenu da reklamiraju varijabilnu, onda ce fiksna da bude nepovoljna kontam.
Sada bi prema svemu sudeći varijabilna bila bolja opcija. Fiksna će uvek biti dosta veća jer rizik prelazi na stranu banke. NBS ti je fiksirao plafon baš zbog straha od tih budućih ludovanja kamata. Naravno, kad bi stigli do toga da možeš da je fiksiraš na ispod 4% bilo bi idealno, ali teško sa ovim maržama..Znaci pravo vreme za fiksnu kamatu da se iskoristi je sada.
Daj, odrasti.Zamisli to! Minimalna plata 1000e maksimalna plata 3000e, kvadrat stana 1500e. Lopovi u zatvorima a politicari odgovaraju licnom imovinom.
Kao sto su je zakucali na 5%, jednog dana samo mogu da odluce da je otkucajuSada bi prema svemu sudeći varijabilna bila bolja opcija. Fiksna će uvek biti dosta veća jer rizik prelazi na stranu banke. NBS ti je fiksirao plafon baš zbog straha od tih budućih ludovanja kamata. Naravno, kad bi stigli do toga da možeš da je fiksiraš na ispod 4% bilo bi idealno, ali teško sa ovim maržama..
* Ovo nije investicioni savet.