Šta je novo?

Cene nekretnina

Evo vidi ovu vest i reci da si ti isti kao ovaj

Ovaj je realno treća kategorija SNS lopova, sitna riba najtipičnija, zamerio se nekome pa ga sad ganjaju. Vidi listu nekretnina:

„Rešenjem Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, usvojen je zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije i privremeno je oduzeta imovina i to:
  • 1/2 porodične stambene zgrade površine u osnovi 69 m2,
  • 1/2 pomoćne zgrade površine u osnovi 55 m2,
  • 1/2 pomoćne zgrade u osnovi površine 46 m2, kao i
  • 1/2 katastarske parcele ukupne površine 7 ari 83 m2 sa zemljištem pod zgradom-objektom 69 m2, 55 m2 i 46m2,
  • zemljište uz zgradu-objekat u površini od 5 ari i voćnjak 3. klase površine 1 ar 13m2,
  • 1/2 parcele površine 28 ari 75 m2, voćnjak treće klase,
  • 1/2 parcele površine 7 ari 29 m2, šuma druge klase,
  • 1/2 parcele površine 43 ara 78 m3, njiva četvrte klase

Od trećeg lica M.K. oduzeto je
  • 1/2 porodične stambene zgrade površine u osnovi 69 m2,
  • 1/2 pomoćne zgrade površine u osnovi 55 m2,
  • 1/2 pomoćne zgrade u osnovi površine 46 m2, kao i
  • 1/2 katastarske parcele ukupne površine 7 ari 83 m2 sa zemljištem pod zgradom-objektom 69 m2, 55 m2 i 46 m2,
  • zemljište uz zgradu-objekat u površini od 5 ari i voćnjak 3. klase površine 1 ar 13m2,
  • 1/2 parcele površine 28 ari 75 m2, voćnjak treće klase,
  • 1/2 parcele površine 7 ari 29 m2, šuma druge klase,
  • 1/2 parcele površine 43 ara 78 m3, njiva četvrte klase

Od Aleksandra Jovičića i M. K. oduzete su i
  • katastarska parcela površine 5874 m2,
  • parcela površine 1418 m2,
  • parcela površine 4932 m2 i
  • parcela površine 2096 m2,

sve poljoprivredno zemljište, Borča, ukupne površine 1 ha 43 ara 20 m2, sve potes Miloševića kosa (Čačak)“,

novčana sredstva u iznosu od 311.545 evra, 5.000 američkih dolara, 10.607.000,00 dinara i 200.000,00 dinara, kao i 6 ručnih satova i to marke „IWC schaffhausen“, „Chopard granturismo XL“, „Zenith“, „Raymond Weil“ i Maurice Lacroix“ te vozilo marke „Škoda“, model „Superb Style“, godina proizvodnje 2019.
Nije Jovičić baš sitna riba, bio je u svoje vreme na fast tracku za top ešalon, glavna mlada nada. Još takav dobio beogradsku opštinu sa najviše divlje gradnje.

Nije Jovičić baš sitna riba, bio je u svoje vreme na fast tracku za top ešalon, glavna mlada nada. Još takav dobio beogradsku opštinu sa najviše divlje gradnje.

U kontekstu državnog aparata lik jeste sitna riba, predsednik opštine. Nije čak ni mator previše pa da stigne da se nakrade. Nakupio zgrade, voćnjake, šume, poljoprivredno zemljište, stotine hiljada EUR drži kod sebe u kešu. Ne mogu da zamislim koliko neko zapravo bitan (npr. Vesić ili Šapić) ima nekretnina i kojekakvog bogatstva izmuženog sa državne sise.

Koliko ovih Jovičića zapravo ima i koliko su nekretnina akumulirali zadnjih 12 godina, pitaj boga.

U kontekstu državnog aparata lik jeste sitna riba, predsednik opštine. Nije čak ni mator previše pa da stigne da se nakrade. Nakupio zgrade, voćnjake, šume, poljoprivredno zemljište, stotine hiljada EUR drži kod sebe u kešu. Ne mogu da zamislim koliko neko zapravo bitan (npr. Vesić ili Šapić) ima nekretnina i kojekakvog bogatstva izmuženog sa državne sise.

Koliko ovih Jovičića zapravo ima i koliko su nekretnina akumulirali zadnjih 12 godina, pitaj boga.
Pa Šapić je onda tim kriterijumom do pre dve godine bio sitna riba. Nije bas ni svaka opstina ista. Niti svi predsednici imaju isti status, a Jovicic je svojevremeno bio sigurno u top 20 naprednjaka ako ne i u top 10.

Ja sam se zapravo tad cudio kako mu i vise nisu nasli.

Pa Šapić je onda tim kriterijumom do pre dve godine bio sitna riba. Nije bas ni svaka opstina ista. Niti svi predsednici imaju isti status, a Jovicic je svojevremeno bio sigurno u top 20 naprednjaka ako ne i u top 10.

Ja sam se zapravo tad cudio kako mu i vise nisu nasli.
lus su ovo neke sitne kvadrature. Mazanje ociju javnosti da mislimo da drzava radi svoj posao :) Jako je jednostavno, pare se najvise peru kroz izgradnju jer je najlakse. Korupcija je postojala i kad su cene padale, a i vlast ulaze u Trst, skupo im ovde :)

Poslednja izmena:
Ispada da stranka navodno tera ili forsira činovnike kojih ima na hiljade da navodno proneverenim novcem navodno kupuju nekretnine, da bi veliki navodno mogli da ih navodno operu gradnjom. Zatvoren, savršen sistem. Navodno.

Pa sta onda uopste pricamo, znaci naprednjaci naprednjacima dizu cene, sta se to nas tice.

Ma kako to, sad će da ti kažu da je sa nelegalnim parama nemoguće kupiti nekretnine jer banka sve proverava :)
Uplacujes ispod 15k EUR na račun svakih par dana... Das rodbini pare pa ti oni prebace milion dinara jednom nedeljno... I to je to. Moraš d abides sumnjiv poreskoj upravi kako.bi ona pokrenula proveru porekla para...

Po Numbeo su groceries celih 64% skuplje u Stokholmu nego u eogradu ali ti ces sad da objasnis da su zapravo ‘malo nize’ i neka manje nego u Beogradu. Zavera neka protiv Stokholma a Numbeo pa svi unose duplo vece cene nego u realnosti.

Ajde da je 10% razlika pa kao margina greske jos i da se poveruje, al pretera ga.

Za svake dve zemlje mozes da cherry pickujes par proizvoda i dokazes da je negde jeftinije ali za te stvari se zato i gleda prosek cele potrosacke korpe.
Nemam ja sta da ceripikujem, idem u prodavnicu na par dana pa znam cene, i sta je skuplje i sta je jeftinije nego kod nas. Zivot u Stokholmu jeste skuplji nego u Beogradu, ali su mnoge osnovne i najbitnije stvari jeftinije. Dao sam racunicu koliko treba samcu mesecno za normalan zivot. Takvo stanje treba da zabrine sve normalne ljude. Tebe i tvoje spinovanje su vec svi dobro upoznali jos od 100-te stranice kada je pocelo pumpanje ove teme.

Ko to zna. Placas li ti porez na prihod od sajta?

Kad nije moglo da se kupuje od korupcije?
U ovim razmerama verujem nikada. Nikada državna politika nije bila stanogradnja privatnih firmi. Poslednjih 8-9 godina sve je bačeno u drugi plan i podređeno tome. Makar ova golo***ija što im je data mogućnost. Ranije su pravili kuće, vikendice.....sad kupuju gotove stanove od onih koji su na vrhu lanca ili pri vrhu a žmure na korupciju. Javna tajna a svi znaju.

Nikada državna politika nije bila stanogradnja privatnih firmi

U principu ne bi ni bio problem što privatnici grade, i treba da grade, nego što je urbanizam u potpunosti podređen privatnom interesu, i što država ne prati stanogradnju infrastrukturom.

Mnogo se ovog grada žrtvuje investitorima, a jako malo se radi u korist unapređenja svakodnevnog života stanovnika BG, to mi je najveća zamerka SNS-u na lokalnom nivou i čudi me da za sve ovo vreme Beograđani nisu uspeli da ih skinu sa vlasti u gradu.

Nemam ja sta da ceripikujem, idem u prodavnicu na par dana pa znam cene, i sta je skuplje i sta je jeftinije nego kod nas. Zivot u Stokholmu jeste skuplji nego u Beogradu, ali su mnoge osnovne i najbitnije stvari jeftinije. Dao sam racunicu koliko treba samcu mesecno za normalan zivot. Takvo stanje treba da zabrine sve normalne ljude. Tebe i tvoje spinovanje su vec svi dobro upoznali jos od 100-te stranice kada je pocelo pumpanje ove teme.
I tvoje laganje :)

Sta da zabrine, to sto je bolji standard u Švedskoj? Wow, velika novost u 2025.

Evo da malo dolijem ulja na vatru (he, he), zaboravili samo da ispratimo da je inflacija malo ubrzala:

Nekretnine će vrlo verovatno pratiti istu, tako da, polako ali sigurno, idemo ka novim cenovnim rekordima.

U medjuvremenu čekamo rešenje za ove silne nestabilnosti, pošto se ekonomija slabo vrti otkad su nam ulice pune ljudi. Čujem sad, između ostalog, turizam u prva dva meseca veoma loše ide. NIS nam je kamenčuga u cipeli takođe...

urbanizam u potpunosti podređen privatnom interesu, i što država ne prati stanogradnju infrastrukturom.

Mnogo se ovog grada žrtvuje investitorima, a jako malo se radi u korist unapređenja svakodnevnog života stanovnika BG,
O tome pričam 🙂. Sve je apsolutno podređeno.

U ovim razmerama verujem nikada. Nikada državna politika nije bila stanogradnja privatnih firmi. Poslednjih 8-9 godina sve je bačeno u drugi plan i podređeno tome. Makar ova golo***ija što im je data mogućnost. Ranije su pravili kuće, vikendice.....sad kupuju gotove stanove od onih koji su na vrhu lanca ili pri vrhu a žmure na korupciju. Javna tajna a svi znaju.
Donekle se slazem.

...

U medjuvremenu čekamo rešenje za ove silne nestabilnosti, pošto se ekonomija slabo vrti otkad su nam ulice pune ljudi. Čujem sad, između ostalog, turizam u prva dva meseca veoma loše ide. NIS nam je kamenčuga u cipeli takođe...
Isto sam cuo od bliske osobe koja je zaposlena u hotelijerstvu, godina je pocela jako lose. Mada i oni treba da se zapitaju sta rade sa cenama.

Evo info i od moje agencije koja izdaje stanove na dan po NS-u preko 30 stanova samo luks i po centru uglavnom, kažu da se zbog trenutne situacije oseti baš manji broj gostiju.
Zovu stalni klijenti da ih pitaju jel bezbedno itd...

Evo info i od moje agencije koja izdaje stanove na dan po NS-u preko 30 stanova samo luks i po centru uglavnom, kažu da se zbog trenutne situacije oseti baš manji broj gostiju.
Zovu stalni klijenti da ih pitaju jel bezbedno itd...
Petnaest ljudi je misilo da je sve bezbedno pa ih više nema.

Ako je cena da ekonomija potpuno stane neko vreme, dugoročni ni to nije velika cena.

Petnaest ljudi je misilo da je sve bezbedno pa ih više nema.

Ako je cena da ekonomija potpuno stane neko vreme, dugoročni ni to nije velika cena.
Slažem se, govorim info.
Po meni ovo nije tema za politiku i trenutna dešavanja, ali ipak i to treba uzeti u obzir kod cena nekretnina.
Prilikom Covida je bilo identično i dosta stanova na dan su tada prešli u fazu iznajmljivanja na mesečnom nivou.
Taj period se nije moglo govoriti kao prednost prilikom kupovine stana da može dobar ROI na stan na dan.
Sada su otkazali i neki studenti kod prijatelja izdavanje na mesečnom nivou jer su se vratili u svoja mesta.
Nisam pratio sada oglase i cene ali trebalo bi da se sada spuštaju kirije zbog svega nabrojanog i da ima više izbora što se tiče izdavanja.

Vrh