Šta je novo?

Cene nekretnina

Draga Marija, imate odličan budžet unutar koga možete dosta da izaberete (unutar toga što se nudi). Prodaja velikih stanova je lošija, i to vam ide u prilog.
Tražite ponude za sve novogradnje koje vas zanimaju, pratite oglase, idite svake nedelje i obilazite po par stanova.
I najbitnije - nemojte da žurite!

EDIT: troiposoban, blok64, verovatno bi i za 205k izaslo, doboljno da se totalno kompletno renovira i kupi garaža, viši je sprat i nije poslednji sprat, kažu da je održavana zgrada, tri lifta video nadzor...
Nije sjajan raspored ali sa totalnom rekonstrukcijom i dobrim arhitektom bi se lepo sredilo, dva kupatila...

Poslednja izmena:
Troiposoban od 75kv ne moram ni da otvaram da znam da je ćumez...

Sta fali ovom stanu npr u tom budzetu?

Inace ja sam za 270k kupio novogradnju od 80ak m2 i na to cu imati povrat PDV-a na NBGD, tako da prica da se ne moze naci nesto za 300k je stvarno suluda.
Racunam da sa budzetom od 300k bi vec bili stanovi od 90+m2 u tim novogradnjama.

New Minel, Kvart64, Mazda oni drze otprilike slicne cene i tu sigurno ima stan za taj budzet u novogradnji, a starogradnje ima jedno 50+ stanova na NBGD koji su 3.5-4.0 sobni.
Odličan stan i dobije se i opremljen, eto fali još to parking -garažno mesto...
Zato mi se i novogradnje svidjaju jer imaju podzemno parkiranje i liftom se dodje do stana, ovako treba uspeti kupiti garažu u blizini u starogradnji, mada nije presudno, možda smo se razmazili previše...

🤣

A svi članovi SNS-a haha.

Odličan stan i dobije se i opremljen, eto fali još to parking -garažno mesto...
Zato mi se i novogradnje svidjaju jer imaju podzemno parkiranje i liftom se dodje do stana, ovako treba uspeti kupiti garažu u blizini u starogradnji, mada nije presudno, možda smo se razmazili previše...
Situacija je takva danas da potrebu za garažom ne bih nazvao razmaženošću, računajte samo 10-15 minuta traženja parkinga, pa plus 10-15 minuta pešačenja do stana (plus šta kad se dolazi iz veće kupovine sa kesama i sličnim), ajde sad i nema nešto snega al kad udari još 10-15 minuta da se isti očisti sa auta, plus kako je sve načičkano mene su 2x kačili drugi automobili na parkingu pa trošak novca i vremena na saniranje istog kad se sve to sabere baš je dosta izgubljenog vremena. Ovo pričam za Nbg, situacija u centru i vračaru je još gora. Ne bih se vraćao na život bez garaže nikako.

Situacija je takva danas da potrebu za garažom ne bih nazvao razmaženošću, računajte samo 10-15 minuta traženja parkinga, pa plus 10-15 minuta pešačenja do stana (plus šta kad se dolazi iz veće kupovine sa kesama i sličnim), ajde sad i nema nešto snega al kad udari još 10-15 minuta da se isti očisti sa auta, plus kako je sve načičkano mene su 2x kačili drugi automobili na parkingu pa trošak novca i vremena na saniranje istog kad se sve to sabere baš je dosta izgubljenog vremena. Ovo pričam za Nbg, situacija u centru i vračaru je još gora. Ne bih se vraćao na život bez garaže nikako.
Slažem se, ali evo iz mojih primera u kompleksima(novogradnja) uvek ima dosta komšija koji izdaju parking mesto i u viber grupi stanara i na oglasnoj tabli u zgradi.
Mislim da je bilo po 3-4 oglasa uvek, kako za izdavanje tako i za prodaju.
Tako da ako se nema trenutno za kupovinu i garažnog-parking mesta ne treba odlagati kupovinu stana zbog toga, može da se izdaje pa i u budućnosti i kupiti.
Za starogradnju stvarno zavisi od lokacije i kvarta, pronalaska garaža itd...
Ok kod vas u Beogradu mislim da je lošija situacija sa parkingom za razliku od NS-a. Ovde se ipak nadje parking mesto i biciklom se može skoro sve...

Slažem se, ali evo iz mojih primera u kompleksima(novogradnja) uvek ima dosta komšija koji izdaju parking mesto i u viber grupi stanara i na oglasnoj tabli u zgradi.
Mislim da je bilo po 3-4 oglasa uvek, kako za izdavanje tako i za prodaju.
Tako da ako se nema trenutno za kupovinu i garažnog-parking mesta ne treba odlagati kupovinu stana zbog toga, može da se izdaje pa i u budućnosti i kupiti.
Za starogradnju stvarno zavisi od lokacije i kvarta, pronalaska garaža itd...
Ok kod vas u Beogradu mislim da je lošija situacija sa parkingom za razliku od NS-a. Ovde se ipak nadje parking mesto i biciklom se može skoro sve...
Novi Sad i Beograd su prilicno nebo i zemlja trenutno, ima u Beogradu u novogradnjama da ljudi izdaju parking mesta i slazem se da za kupovinu novogradnje ne treba odlagati zbog toga, doduše starogradnja ne može da se nadje ni mesto za izdavanje ni za kupovinu. Ono što i videh da imaju kao mesta često su nestandardna npr. mesto 2x5m gde moderni veći auto ne može ni da stane.

Da li neko ima više informacija, možda? Mogu da pretpostavim da je u vezi sa stanovima za mlade, zato stavljam ovde.

1000016271.png

P.S. Izgleda da će i bankari da blokiraju banke :)

Poslednja izmena:
Novi Sad i Beograd su prilicno nebo i zemlja trenutno, ima u Beogradu u novogradnjama da ljudi izdaju parking mesta i slazem se da za kupovinu novogradnje ne treba odlagati zbog toga, doduše starogradnja ne može da se nadje ni mesto za izdavanje ni za kupovinu. Ono što i videh da imaju kao mesta često su nestandardna npr. mesto 2x5m gde moderni veći auto ne može ni da stane.
Da, te garaže su pravljene u doba kada se vozio Yugo, Stojadin, Fića, Reno 4 itd..pa su tada bile adekvatne i gde veći moderniji automobili ne mogu da stanu.
Imam jednu takvu garažu koja se otvarala putem dva tega kao kontra teg i koji još sužavaju širinu ulaska automobila.
Stavio sam sada nova vrata, elektronska rolo pa se dobije na širini pa ipak najveći auto ako si dobar vozač je golf 5 i to da nemaš ništa u garaži, neki vlasnici ako im uslovi dozvole parkiraju ispred garaže.
Komforno bi bilo uzeti 2 parking mesta u novogradnji ako su dvoje vozači i rade, to jest imaju potrebe za svakodnevnom vožnjom ali to je sada 40-50k što je baš ozbiljna suma.
Moje mišljenje je isto za gubljenje vremena i ja sa uzeo da kažem manji stan od moje neke zamisli ali sa 2 garažna mesta.
Pri tome jedna garaža mi je dosta veća i imaću mesta za veću ostavu u kojoj ću sve stvari koje nisu za svakodnevnu upotrebu držati tamo, tako baš štedim prostor u stanu.

Vrh