Šta je novo?

Cene nekretnina

Hahah, evo me. Bicikl i peške. Nisam ušao u kola 3, 4 godine.
Ti se svakako ne računaš. Em me ne čuješ em si navikao na beli svet.
Pa ne znam, evo oko mesta gde ja zivim na NBGD ima 4 vrtica u rasponu od 15 minuta pesaka razdaljine, i 3 osnovne skole na 10-20 minuta pesaka.
Stvarno ne bih palio kola za udaljenost od 15 minuta pesacenja, svakako je i zdravije.
15min pešaka? Imaš baš čudno razmišljanje za grad gde ljudi ulaze kolima u kafiće/radnje.... Evo malopre stao pauk da podigne mečku glc noviju koja se parkirala na ulici, slobodnog mesta bukvalno 3 na razmaku od 10 metara ali treba platili 50din. Dolazi onaj da je slika kad viče iz lokala "evo me, nemojte molim te da mi pišeš kaznu". Inače čeka kuče da joj se ošiša. Ušla u auto i da li misliš da se parkirala na parking mesto ili samo 5 metra niz ulicu pomerila auto da ode pauk? :) Sa druge strane 15min pešaka i 15 nazad i još koliko do posla... ajde ti ne radiš tj radiš od kuće pa nemaš radno vreme i nemaš taj problem.

Pa po meni je prednost NBGD bas jer ne moras da sedas u kola za svaku sitnicu.
Posao ti blizu, prodavnice blizu, park u svakom bloku, vrtic blizu, skole blizu, bioskop blizu, trzni centri blizu, bazen blizu.

Super je kucu imati ali to je jedino moguce na perfieriji jer su investitori otkupili sve kuce za dalju gradnju na atraktivnim lokacijama ili kuce tamo nisu na prodaju ili su papreno skupe.
A sa druge strane zivot u kuci na periferiji znaci:
lekar - auto
vrtic - auto
skola - auto
pekara/radnja - auto
deca da se druze sa drustvom - verovatno opet auto

Ima i jedno i drugo prednosti i mana.
Jeste to oko automobila problem. Ustvari najveci problem je kad su deca mala i kad moras da ih vozis. Mada, dobar deo je tako i u gradu. Vozi u vrtic svaki dan ako ti vrtic nije u komsiluku.
Sa druge strane, usredis vreme na NBG (ziveo sam u Otona Zupancica i u Studentskoj) zbog sve te infrastrukture i onda imas visak vremena koji na sta potrosis?
Ovi karakterni na sport (bazen, trcanje, neki drugi trening), ovi drugi se zavuku u stan i to je to.
Stalno dzongliram izmedju ove dve grupe :)

Jasno je da je problem infrastruktura u rubnim naseljima grada Beograda i to smo vec vise puta prezvakali...

15min pešaka? Imaš baš čudno razmišljanje za grad gde ljudi ulaze kolima u kafiće/radnje.... Evo malopre stao pauk da podigne mečku glc noviju koja se parkirala na ulici, slobodnog mesta bukvalno 3 na razmaku od 10 metara ali treba platili 50din. Dolazi onaj da je slika kad viče iz lokala "evo me, nemojte molim te da mi pišeš kaznu". Inače čeka kuče da joj se ošiša. Ušla u auto i da li misliš da se parkirala na parking mesto ili samo 5 metra niz ulicu pomerila auto da ode pauk? :) Sa druge strane 15min pešaka i 15 nazad i još koliko do posla... ajde ti ne radiš tj radiš od kuće pa nemaš radno vreme i nemaš taj problem.
Sta cu, ja sam momak iz Bataje, navikao da pesacim, nisam se jos prebacio u NBGD mentalitet da idem do pekare kolima :)
Kola koristim po prekoj potrebi ili daljim relacijama ili vecim kupovinama samo.

Evo stoje na parkingu nisam ih palio vec 15 dana, moracu ih provozati (verovatno do Batajnice malo) da se akumulator malo napuni 😂

Sta cu, ja sam momak iz Bataje, navikao da pesacim, nisam se jos prebacio u NBGD mentalitet da idem do pekare kolima :)
Kola koristim po prekoj potrebi ili daljim relacijama ili vecim kupovinama samo.

Evo stoje na parkingu nisam ih palio vec 15 dana, moracu ih provozati (verovatno do Batajnice malo) da se akumulator malo napuni 😂
Polako, kad dodju deca i ako nekad budeš morao da ideš na posao, videćeš i sam. Navikao i ja da pešačim i čak mi lakše prevozom na posao nego kolima da 10min tražim parking ali...

Pa nije neopravdana jer samim tim sto imas 300k, jasno ti je da su male sanse da si jedina sa tolikim novcem.
Cene jesu velike, ali i pre par godina su te duplo manje cene bile velike u tom momentu. Ja sam 2020 kupio po 2500 novogradnju na Nbg, i tada je 2500 bilo nezamislivo puno za prosecnog coveka, kao sto je danas 4000. Ali i tada je ocigledno bilo ljudi koji su to kupovali pa odrzali takve cene.

Zasto bi se cudila da li ljudi imaju toliko para, malo je to pretenciozno, kao da se hoce reci da samo ti imas toliko para i nije da i drugi imaju.
Nbg i centar Bg su mesta najvece ekonomske aktivnosti, najvecih plata i najskolovanijeg kadra, tako da nije nista cudno sto na tim mestima u borbi za stan ucestvujes sa dobrostojecim slojem. Ako odes u Pazovu, neces imati taj problem.
Ma nemam 300k to je max koji mozemo da skupimo za kredit 60 k plus ostatak kredit 😂a za ovo skupljali godinama ziveci van grada ...
A da zelim vam Bg onda mi i ne treba ni 1 eur a ne 300 . Ljudi stalno pricaju kako je lepo van grada a nisu ni svesni koliko sve van Bg ne funkcionise od toga da ti struja nestaje kao dobar dan ,leti voda itd ...
Sve ima svoje prednosti i mane ali sustinski i tih 300 k je suludo ali to je realna situacija trenutno

Ostade ti nedorecena koliko zaradjujes i koliko smes opteretiti platu. Ako je vec muka, uzmi cetvorosoban stan u Mirijevu za 150k i Bog da vas vidi :)

Sta fali ovom stanu npr u tom budzetu?

Inace ja sam za 270k kupio novogradnju od 80ak m2 i na to cu imati povrat PDV-a na NBGD, tako da prica da se ne moze naci nesto za 300k je stvarno suluda.
Racunam da sa budzetom od 300k bi vec bili stanovi od 90+m2 u tim novogradnjama.

New Minel, Kvart64, Mazda oni drze otprilike slicne cene i tu sigurno ima stan za taj budzet u novogradnji, a starogradnje ima jedno 50+ stanova na NBGD koji su 3.5-4.0 sobni.
Taj stan je prodat samo jos uvek ne zvanicno kao i jos 1 u istom bloku ali oglasi stoje dok ne zavrse papirologiju i sve bude zvanicno kako sam razumela

A šta ako se firma proširi pa ti trepa poslovni prostor i zaposleni :) pa je onda glupo da dolaziš u 11h na posao jer trebaš da daješ primer :)
Eh pa sad mariks, neiskusno to :D
Na prvom poslu sam ja otvarao kanc sa kljucem a sef dolazio neretko i tek u 12/13h ili ne bi ni dolazio u kanc, samo se cuo sa mnom preko telefona da vidi status projekata.

Meni taj stan uopšte ne izgleda kao da vredi 300k, ludilo da je prodat.
Lokacija jbg, to ti je kod arene.
Eh pa sad mariks, neiskusno to :D
Na prvom poslu sam ja otvarao kanc sa kljucem a sef dolazio neretko i tek u 12/13h ili ne bi ni dolazio u kanc, samo se cuo sa mnom preko telefona da vidi status projekata.
Zato ti više nije šef :) Kad se opustiš, odoše ljudi ili ne rade onako kako treba...

Mozda si mislio na drugi slucaj tj nisam sve ispratio ali evo par informacija za situaciju kad ljudi kupuju prvi stan iz braka
Situacija je da je kolega imao nasledjenu kucu u malom gradu negde u unutrasnjosti (dok je jos bio dete - ostavili mu kucu) i onda su uzeli, pre dve-tri godine stan na zenino ime (ali kao zajednicka svojina). I ona je imala pravo na povracaj 40kvm, ali ne i on na tih dodatnih 15kvm

Dosta zanimljivih mišljenja.

Ostade ti nedorecena koliko zaradjujes i koliko smes opteretiti platu. Ako je vec muka, uzmi cetvorosoban stan u Mirijevu za 150k i Bog da vas vidi :)
pa naravno da treba da ostane nedorečena. takve stvari se ne dele ni sa mnogo bližim ljudima od potpunih neznanaca sa interneta (a svi znamo kakav je internet i šta sve postoji na njemu).

Ne misle tako recimo Defke i Extroniks. Javno su napisali posto su platili svoje stanove i otprilike koliko zaradjuju. Defke je stara kajla a Extro relativno nov.
I Suzuman pise nama potpunim neznancima svoje planove. Cesto i potpuni stranac pre pomogne od ljubomorne i zavidne rodbine.

Ne misle tako recimo Defke i Extroniks. Javno su napisali posto su platili svoje stanove i otprilike koliko zaradjuju. Defke je stara kajla a Extro relativno nov.
I Suzuman pise nama potpunim neznancima svoje planove. Cesto i potpuni stranac pre pomogne od ljubomorne i zavidne rodbine.
100 ljudi 100 ćudi...svako ovde ima granice u "otkrivanju"...nečije su opreznije, a neki ipak više veruju ljudima :)

Pa ne može da bude komforan 3.5 u 90m2 sa terasom i verovatno dva kupatila. Vidi se da je sklepan.
Moj je iste strukture a samo par kvadrata veci i iskreno dosta komfornije deluje. Nije nemoguce u tu kvadraturu smesitti sve, samo je ovde izgleda neko pregradjivao lose.

Vrh