Šta je novo?

Cene nekretnina

Ali ćemo od love koju denese Expo da napravimo i cetvrtu liniju, čak da povežemo i centra grada

Znači zaduživanju je kraj blizu. Taman da zalegne eps, izvori vode i nacionalni parkovi.
Poruka ispod je od pre 2 godine (par dana fali):
Ostalo još da se Kinezima prepusti sve u zamenu za uzete kredite, Eps, izvori vode...posao je završen kada se ovo desi, mislim da je jako blizu, građevina staje samo se završavaju neke zgrade.
Dve poruke, dve godine, iste reči. Možda si u pravu, ali onda izgleda da je "blizu" vremenski rastegljiv pojam 🙂

a kod nas…. kad bi rekao da odu da zive u Crnoj Travi i da idu na posao u Beograd mislim da bi mislili da ih zavitlavas.
U Spaniji ljudi iz Toledo-a (80km od Madrida) i Segovia-e (90km od Madrida) rade u Madridu.
Ali to je druga dimenzija zivota, vozovi rade i brzi su.
Ja bih ziveo 50km od Beograda da imam voz sto ce da me dovuce do centra za pola sata. Rascistio bih guzvu za parking krugodvojkasima.

Evo kažu Solunu je trebalo 30+ godina da završe liniju metroa. 10km, driverless.
Biće i kod nas, nadam se prva linija do 2035. Posle ćemo da vidimo do 2060. da se umnože linije.

Solun je u procesu kopanja metroa pronašao preko 300.000 arheoloških artefakata, zakopanih zidina itd. To je proizvelo beskonačno mnogo komplikacija u izgradnji.
Pronaći će i kod nas svašta, ali ne verujem da će to doduše biti artefakti. Bilo bi lepo da me opovrgnu.

U Spaniji ljudi iz Toledo-a (80km od Madrida) i Segovia-e (90km od Madrida) rade u Madridu.
Ali to je druga dimenzija zivota, vozovi rade i brzi su.
Ja bih ziveo 50km od Beograda da imam voz sto ce da me dovuce do centra za pola sata. Rascistio bih guzvu za parking krugodvojkasima.
Pa ima...iz Vojvodine...ne baš u centar centar..ali svakako ima ...
Loš izgovor...izvini

Ako ne zaradjujes 100k neto, nesh' ziveti u Mirijevu, bajo moj... Metropola, bajo moj, skup je Madrid centar, al nije daleko od Bg. U Toledu 1500 kvadrat, kao u Bataji, al kod njih je jeftinije gvozdje, bajo moj, pa ne kosta gradnja 3000. (da kazem da ima doze sarkazma u ovome sto pisem :rolleyes: za svaki slucaj).
2024-12-09 11_21_36-Cost of Living in Madrid. Dec 2024. Prices in Madrid — Mozilla Firefox.png

Bilo bi dobro da prestanemo da se pozivamo na ovaj Numbeo, pošto je za pojedine slučajeve kriminalno netačan. Kažem to iz neposrednog iskustva.
Za gornji slučaj doduše ne znam ništa.

Proveri, ako mislis da je netacno, nemoj samo da nam udaras ceznju, izadji sa brojevima. Naravno postoji par delova Madrida koji su super fensi i idu za 10+k po krvadratu, ali ako pogledas stanove u centru i sirem centru, ono je kao Bg plus minus 10ak%. E sad ako neko misli da su stanovi na obodu Vozdovca od skoro 3k jeftini, njegovo je pravo da veruje u to.

2024-12-09 11_52_54-Property for sale in Madrid, Spain_ houses and flats — idealista — Mozilla...png

Ovako otprilike izgleda siri centar, van spanskog dedinja. A ovo nisu sve garsonjere, gled'o sam... Cak sta vise, deluje mi da ni oni ko ameri, ne gotive manje stanove.

Proveri, ako mislis da je netacno, nemoj samo da nam udaras ceznju, izadji sa brojevima
Napisao sam da ne znam ništa za Španiju. Gledao sam par puta za neke druge države/gradove gde sam skoro boravio 2 meseca, obilazio nekretnine itd. Daleko, daleko od realnosti.
Ponavljam, za ovaj slučaj ne znam, ali čini mi se da nije baš merodavan sajt.

Solun je u procesu kopanja metroa pronašao preko 300.000 arheoloških artefakata, zakopanih zidina itd. To je proizvelo beskonačno mnogo komplikacija u izgradnji.
Lol, zvuči kao mega izgovor, odnosno 300.000 izgovora. Da su pronašli nešto poput Partnenona, pa svakako bi vredelo odložiti ili promeniti trasu meteoa zarad nečeg što predstavlja svetsku kulturnu baštinu. Ovako, da su kopali bilo gde po Solunu, verujem da bi opet naišli na stotine hiljada "arheoloških artifakata".

Ja što više razmišljam o planu metroa koji je progurao SNS, više želim da ne počnu sa gradnjom uopšte. Žao mi je što imamo jedinstvenu priliku da izgradimo bar jednu liniju metro sistema i traćimo to na spajanje BNV sa Železnikom i Mirijevom.
To je jedini sto bi se reklo silver lining u ovom smanjenju budzeta za metro za sledece dve godine. Mozda ga uspore dovoljno da se promeni vladajuca garnitura i koriguje plan.

Lol, zvuči kao mega izgovor, odnosno 300.000 izgovora. Da su pronašli nešto poput Partnenona, pa svakako bi vredelo odložiti ili promeniti trasu meteoa zarad nečeg što predstavlja svetsku kulturnu baštinu. Ovako, da su kopali bilo gde po Solunu, verujem da bi opet naišli na stotine hiljada "arheoloških artifakata".

pa nisu oni ko mi, da sta god iskopamo, vratimo nazad da se ne pokvari

SILVER LINING ...????
E moja Srbijo...svi se kunu u pretke...istoriju ...boga..a sa pistoljem u crkvu

Vrh