Ok, a da li bez banki možeš, pa skoro da ne možeš.
Nekom su pružile i razne mogućnosti, davanje kredita za poslove, pa eto i za stambeni kredit i dolazak do svoje nekretnine, koja bi bila nemoguća bez toga.
Sa dobrom saradnjom pojedinca sa bankom ipak se pružaju mogućnosti, ukoliko to pojedinac ili firma zna da iskoristi.
Zašto spominjem inflaciju i ulaganje, jer je takav globalni sistem gde skoro siguno na duže staze gubiš ukoliko ne ulažeš(kako u sebe tako i u razna druga ulaganja, to jest assete).
Neki poslovi sa napretkom tehnologije i čovečanstva su već izumrli a i tek će. Znači moraju ljudi da idu na prekvalifikaciju(a ne da misle da će sa završetkom školovanja uvek isto raditi).
Na neki način mislim tako i o platama, ukoliko se na ličnom nivou ne napreduje rast plate će da bude manji od inflacije... Trenutno se ide u tom smeru dosta dugo.
Za nekretnine smatram da u razvijenim i glavnim gradovima će biti sve manja mogućnost posedovanja istih od strane radnog naroda.
Pošto mi kaskamo za USA i razvijenom Evropom, treba gledati njihovo razvijanje tržišta nekretnina i sa cenom i sa tim problemima koje to nosi.
Visoka cena nekretnina(pogotovo sigurnih naselja i kvartova) u glavnim gradovima gde je sve teže srednjoj-višoj klasi da poseduje svoju nekretninu. Dolazak migranata iz manje razvijenih zemalja koji će se mnogo više truditi i raditi.
Pošto smo mi u Evropi i da kažem bolji smo od 70% sveta po životnom standardu, taj trenutni odliv našeg stanovništva neće doprineti smanjenju cena nekretnina u gradovima u razvoju.