[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=901559#p901559:2rld7h1p je napisao(la):
MrGood2016 » 24 Nov 2021 12:41 am[/url]":2rld7h1p]Zbog cega je bolje kupiti jedan stan u jedinici vremena za kesh, od kupovine x stanova po ovim bagatela cenama nekretnina i jeftinim kreditima?
Nije bolje ali ne bavim se muljanjem tipa prijavljivanja na foru da bi kupio stan.
Otvorio sam firmu kojom cu stvarno da se bavim
pa kada se malo razvije biznis u Srbiji (preko 20-30 zaposlenih) verovatno cu uzeti na taj nacin jos neki. Naravno da je bolje da se kupi sad dok je dzabe. Necu odmah jer ne zelim da ispadne da sam otvorio firmu samo da bi uzeo kredit vec da uradim barem 2-3 zavrsna racuna profitabilno. Znaci 2-3 godine.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=901563#p901563:2rld7h1p je napisao(la):
leobutters » 24 Nov 2021 01:01 am[/url]":2rld7h1p]Ma pusite prazne price, sto bi neko ko zivi u SAD ulagao u nekretnine u Srbiji gde moze sutra da ispadne neko sr*** i da sve izgubis. Cak i ako te mrzi da se iscimas i udubljujes, kupis blue chip i miran si.
Ne znam zaista da li je epsko neznanje, losa namera ili samo klasicno trolovanje.
Ja nisam rekao da ne kupujem u USA. Samo kazem da je iz perspektive sigurnosti, pouzdanosti i isplativosti investicije Beograd dosta bolji za investiranje od zapadne obale USA. Kazem ti iskreno iz mog iskustva. U US mozes vrlo lako da ostanes bez nekretnine jer nije pouzdano trziste vlasnistva kao u Srbiji i postoji mnogo drugih problema.
Evo ti moja nedavna investicija u US.
Da ne bude rekla kazala, trolovanje, pranje para i slicne nebuloze koje se plasiraju medju "obicnim" ljudima u Srbiji -
https://www.redfin.com/HI/Honolulu/1631 ... /113646151
Kao i u Srbiji katastar je javan i uz malo pretrage mozes da nadjes vlasnika.
Kupio sam ga za 919k a sad je 50k preko 1M. (procena malo uvek kasni). U toj istoj zgradi ima jos nasih koji isto imaju stanove u BNV.
A pranje novca i slicne gluposti su samo u glavi naivnih ljudi u Beogradu. Bukvalno izgovor kako bi se opravdala svopstvena nesposobnost nista drugo. Cim cujete nekoga da kaze "ma to je sve pranje para" znajte koliko ima sati. Naravno da nije sve legalno ali od pranja novca je najverovatnije 0.1% i manje. Kriminalci su marginalni ljudi, klosari a i socijala. Velji Nevolji nasli 60k eura u kesu :mrgreen: :mrgreen: a proveo 3 meseca u medijima.
Kad dodje vrednost stana na 1.3M prodajem ga i razliku u dzep pa stan u Srbiji
. (cifra koju Velja cuveni nevolja nije video u zivotu)
Inace da pojasnim ovima sto im masta u glavi radi da je sve to neko pranje para. Kada napravis 500k USD razliku u vrednosti u USA a imas stan duze od 2 godine ne placas porez na dobit. 0$ porez.
Opet kazem radije bi kupio nekretninu u Beogradu nego u US ali posto ne daju da kupujem "na leverage" tj na kredit moram u US pa onda izvucem % i investiram u Srbiji. Naravno dijaspora uglavnom mora da kupuje za kes i ja sve do sada sam kupovao samo za kes jer nema mogucnosti za kreditiranje. Krediti za dijasporu su sarena laza jer NBS mora da odobri i ceka se 60 dana a na kraju ispadne 7% i prolazi samo u jako malom broju slucajeva. Otuda toliki % kupovina za kes a najvise zbog dijaspore. Treba imati na umu da je podjednak broj ljudi izvan zemlje kao onih u drzavi sto je zapravo ogroman %.