Tako je + imigranti uticu na cene nekretnina jer ako ih je 100k to ima znaajan uticaj (tu ne mislim samo na Rusi i Ukr vec i ovu Banglades, Filipini Afrika ekipu).
Ocigledno je da ce taj trend jos da raste + open balkan. Mislim da ce se jos povecati broj stanovnika u Bg ubrzo ali na zalost nece biti brojki da to potkrepi. Plus rast broja turista. Ludilo!
Bila je izjava i zvanicnika. U sustini skilled ekipa se vraca (ovi sa mozgom) a bez mozga i dalje odlaze. Znaci ima neka migracija i na unutra i ka spolja ali trend se polako okrece u nasu korist. A naravno sto bi rekao Milan zlonamernima je tesko da to priznaju i prihvate.Jel postoji neki validan izvor za ove sto su se vratili pa da vidimo kolike su to brojke? B92, Prva, Pink i Informer - ne znam sta reci, osim da pre treba poverovati u bajke Brace Grim nego u njihove tekstove
Nece njih 6-7 rentati stan od 2000 evra nego od max 500-600 evra. i to verovatno nek kucu na periferiji koja se izdaje za smestaj radnika. Oni ovde dolaze da rade za male pare, i ako mogu umesto 300+ evra da potrose manje od 100 evra na smestaj, tako ce i uraditi, a visak poslati porodici odakle su dosli. A da li bi ti stan za koji izdavanje kosta 2000 evra dao onima koji ce u njemu verovatno postaviti visece lezajeve, vaditi parket i ko zna sta sve nece raditi?Nece ali ce rentirati stan od 2000 eura njih 6-7. Tako se to radi na zapadu tako ce i kod nas.
Bila je izjava i zvanicnika. U sustini skilled ekipa se vraca (ovi sa mozgom) a bez mozga i dalje odlaze. Znaci ima neka migracija i na unutra i ka spolja ali trend se polako okrece u nasu korist. A naravno sto bi rekao Milan zlonamernima je tesko da to priznaju i prihvate.
T u r i z a m. Stan na dan + imigranti + dijaspora usla u panic mode da ce ostati bez icega 2+2+2=6.Broj stanovnika se na poslednjem popisu u Beogradu tek neznatno povećao. Kako onda toliko novoizgrađenih stanova? Ovako kako je ispada da se trguje jednim istim nekretninama na tržištu.
Izvini @sutraw sto si tako doziveo ali preneo sam reci Milana uz malo pojacanje
a koliko kapiram ti si jos tu tako da nemas zime. Nadam se da si prihvatio.
Ja sam uzeo stan preko puta restorana Pink, to Vam je bukvalno jedan minut kolima do Victory Gardens, izguglajte da vidite gde je restoran Pink. 2100 sa PDVom je cena kvadrata, zgrada bi trebalo da se zavrsi u junu 2025Hvala vam! Čini se da zaista morate malo da živite u svakoj oblasti da biste razumeli
Argument bez statistike ima jednu gadnu manu - ja kao kontraargument mogu da iznesem takodje 'stav' - da se ne slazem sa gore navedenim. Ti imigranti koji dolaze kod nas su tuga bozja, sto rece iv4n, zarade za leba i s'leba i da posalju svojima kuci u Bangladesu nekih stotinak evrica, jer je tamo to i dalje neka para.To je drugo. Znam da ti se ne svidja moj stav. Dajem i ja cinjenice koliko god mogu ali nisam kriv sto se statistika vodi bas sturo na zalost.
Pisao sam jer sam bio u stanu tj garsonjeri gde je bojler iznad kuhinje i to je prošlo inspekciju preduzeća koje isporučuje gas. Ima smisla ovo što si napisao. To jeste rizik. Kod prijatelja u Nemačkoj je bio u predsoblju stana. Mora se menjati ta praksa. Praktično treba da bude u prostoriji koja ima prirodnu ventilaciju...Propisi u EU za kotlove nove generacije dozvoljavaju ugradnju i unutra i spolja. Ukoliko se postavlja u stanu, iskljucivo se radi u kupatilu ili kuhinji tj. u prostorijama u kojima se ne boravi. Nikako u dnevnom boravku ili u spavacoj sobi.
U Italiji npr. u 50% slucajeva gasni kotao je montiran na spoljnom zidu na terasi.
U zemljama bivseg SSSR takodje.
Licno sam bio svedok incidenta u Bakuu kad se moji prijatelji umalo nisu ugusili jer je "kombi bojler" bio postavljen ovako idiotski u dnevnoj sobi, neki dihtung popustio. U mom stanu u Bakuu gasni bojler je na terasi, i tako je u svim zgradama gradjenim posle 1991.
Nijedan sistem nije 100% fail-safe, prevencija je najbolja zastita.
Ponovo pises bez ikakvog pokrica... Zvanicici uvek govore ono sto im ide u prilog i za sire narodne mase - statistika nam pokazuje ono drugoBila je izjava i zvanicnika. U sustini skilled ekipa se vraca (ovi sa mozgom) a bez mozga i dalje odlaze.
Pa nije baš na minut, više 10 minuta dok prodjes trgovačku, ali dobro, blizu je...Ja sam uzeo stan preko puta restorana Pink, to Vam je bukvalno jedan minut kolima do Victory Gardens, izguglajte da vidite gde je restoran Pink. 2100 sa PDVom je cena kvadrata, zgrada bi trebalo da se zavrsi u junu 2025
Peske mi ne treba vise od 15 minuta od Pinka, 3 stanice autobusom, ili kolima realno 3-4 minuta, stvarno nista strasnoPa nije baš na minut, više 10 minuta dok prodjes trgovačku, ali dobro, blizu je...
Svaka čast na tempu ako uspeš za 15 minuta da prepešačiš toPeske mi ne treba vise od 15 minuta od Pinka, 3 stanice autobusom, ili kolima realno 3-4 minuta, stvarno nista strasno
Moj tempo ti je od centra Zarkova do Josif Pancic i nazad za oko 40-45 minuta, brzo hodam ocigledno , meni je lokacija top, odrastao sam u Ratka Mitrovica 100, jedina dobra zgrada u Ratka Mitrovica, pa sam sad nasao stan da nije daleko odatle, a sve imam, Maxi na manje od 5 minuta peske, Vero na minut, kafici, fast fud, teretane, sve mi je na 3 minutaSvaka čast na tempu ako uspeš za 15 minuta da prepešačiš to
Pogledajte prilog 194949
Nije loša to lokacija kod pinka, jedino što okolo nema ništa, uvek moraš da gravitiraš ka Vidikovcu, ali sva sreća blizu je.
Da li znate naziv kuće ili naziv kompanije za razvoj?Ja sam uzeo stan preko puta restorana Pink, to Vam je bukvalno jedan minut kolima do Victory Gardens, izguglajte da vidite gde je restoran Pink. 2100 sa PDVom je cena kvadrata, zgrada bi trebalo da se zavrsi u junu 2025
Ne znam prijatelju, bukvalno sam naleteo pre nekih 10 dana dok sam setao, pozvao coveka, nasli se, pokazao mi je projekat i dogovorili se, sve u 20 minuta, u petak sam potpisao ugovor i dao 50% i sada cekam. Znam da su radili TC Mondo u Zarkovu, stvarno me nije interesovalo dalje, poklopila mi se lokacija i cena i ja sam zadovoljanDa li znate naziv kuće ili naziv kompanije za razvoj?
Nece njih 6-7 rentati stan od 2000 evra nego od max 500-600 evra. i to verovatno nek kucu na periferiji koja se izdaje za smestaj radnika. Oni ovde dolaze da rade za male pare, i ako mogu umesto 300+ evra da potrose manje od 100 evra na smestaj, tako ce i uraditi, a visak poslati porodici odakle su dosli. A da li bi ti stan za koji izdavanje kosta 2000 evra dao onima koji ce u njemu verovatno postaviti visece lezajeve, vaditi parket i ko zna sta sve nece raditi?
Ali normalu pre korone, jer je za vreme korone sve bilo nenormalno.