Ovde je problem, koliko sam shvatio - da rebrendiranje nije bilo potrebno jer je posta vec radila rebranding pre nekog vremena i nisam skroz siguran da li u tu 'nabavku' ulazi kompletno rebrendiranje koje si naveo. Najveci problem je sto se ne resavaju veliki problemi u tom preduzecu sa obrazlozenjem da nema para - a daju se 2miliona eur za nesto sto uopste nije ni na siroj listi prioriteta (i naravno struktura ljudi koja je u tome ucestvovala je sada poznata)
Pa nije bas tacno, ali da ima toga ima - nije tacno jer se zna sta su to opravdani razlozi za otkaz radnika u Evropskim zemljama. Nemacki sindikati tj njihove pravne sluzbe sluze da podrze radnika kada radnik ima argumente za svoju podrsku - nece 'by default' da daju podrsku nekome ko prekrsi pravila sluzbe.
Zbog toga u Zapadnoj Evropi tesko da cete videti ljude koji rade prekovremeno, ili ako rade prekovremeno to je odmah pokriveno shodno zakonima i kolektivnim ugovorima (kod nas nije slucaj - niko me ne moze ubediti u suprotno).
Pogledajte kakvu PPE opremu imaju ljudi po fabrikama u toj Nemackoj i kakve su procedure kada se radi nesto sto moze da bude potencijalno opasno - nije zbog toga sto poslodavci bas zele da se sve to postuje, vec sto sindikati ne dozvoljavaju da se ide mimo toga + ne daj Boze da se nesto desi.
A da poslodavci nemaju zaradu, ne bi ni bilo toliko uspesnih firmi iz tog dela Evrope.
Ovde ce se uvek naci ljudi koji ce napisati - i tamo je trulo, i tamo toga ima - naravno da ima, ima i rada na crno, ali pogledajte kakvo je stanje u njihovom dvoristu, a kakvo je kod nas. U Kanadi kada seku drvo, isto drvo prvo po dva sata obezbedjuju sajlama i namsetaju da padne na pravu stranu, plus se svo rastinje i grane sklone da moze covek bez poteskoca da radi. A kod nas i dalje ginu na desetine svake godine
edit: Ponovo idemo u pogresnom pravcu. Ja sam rekao za one koji misle da je lako preseliti se i zaraditi novac u inostranstvu - neka probaju pa neka vide
A one koji ne zele da odlaze iz Srbije (ili ne mogu), neka bar gledaju da srede tu Srbiju, jer ce im sutra tu i deca biti (bar do neke dobi) i koliko god mogu doprinesu boljem stanju u drustvu i drzavi (zabijanje glave u pesak iukazivanje na neke probleme na zapadu, a dok nam pozar kulja u sopstvenom dvoristu nije resenje). Nije sve crno, a ni belo...