cekicimalj
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 24.10.2022.
- Pohvaljen
- 2.435
Biće neko da objasniJel moze neko da objasni drastican pad starogradnje na Zlatiboru?
https://cenestanova.com/čajetina-opština/2023/11/30291/20415/28576?typeId=3,6,14
Biće neko da objasniJel moze neko da objasni drastican pad starogradnje na Zlatiboru?
https://cenestanova.com/čajetina-opština/2023/11/30291/20415/28576?typeId=3,6,14
Ako su stanovi tipski, te vrlo slicni, ima smisla da izaberes onog s kim bi najlakse poslovao u procesu kupoprodaje koja nije uvek jednostavna. A ljudi to cesto interpretiraju kao 'dobru energiju' stana/porodice/prodavca- osecaj da su ljudi koji su tu ziveli dobri za saradnju i odgovorni, te da su ga uredno odrzavali, placali racune i slicno, da ce odrzati svoju rec u nekom dogovoru, da ce ti izaci u susret ako zapne. Smisliti pravilo da je 7 kao magican broj koji odredjuje kupovinu mi je vrlo zabavno, za kolumnu 'nije se desilo', i u najmanju ruku mislim da je losa biznis odlukaU naselju su stanovi tipski. Presudio je njegov osećaj o dobroj energiji stana.
Ovo kao ja da sam pisao.Ja kad sam počeo da tražim, gledao sam novogradnju zbog povrata PDV-a (prva nekretnina), međutim ne mogu sa ovim cenama da se uklopim u to iz više razloga. Onda sam u jednom momentu počeo da gledam intenzivno starogradnju nadajući se da ću naći nešto jeftinije, ali i to je problem što su nabili cene u nebo, a dosta tih stanova traži renoviranje koje bi mi trošak podiglo taman toliko da sam kupio novogradnju.
Tamo gde se uklapam obično mi se lokacija ne dopada i tako u krug![]()
Cena iz ugovora nema veze sa vredešću koju ti odredi poreska.Kupci su poznati da unose manje vrednosti u ugovore kako bi platili manji porez na prenos aps.prava
Ja pitam za pad cene.Kupci su poznati da unose manje vrednosti u ugovore kako bi platili manji porez na prenos aps.prava
Ne može ni poreska da sanja neke svoje cene, nego gleda proseke iz ugovora, po oblastima. Kad se to smanjenje cena u ugovorima dešava duže vreme, a dešava se, onda to utiče i na poreske tablice po kojima određuju. Zato su po turističkim mestima (Kopaonik, Zlatibor itd) cene i kod poreske uvek manje nego realne. Konkretno znam da tamo gde je realno 2000 bude prikazano oko 1400, ili recimo gde je 1700 vidjao sam i po 900Cena iz ugovora nema veze sa vredešću koju ti odredi poreska.
A ne dešava se. Zato sam i pitao nekog za objašnjenje jer se desio iznenadni drastičan pad cena na Zlatiboru uz pozamašan promet.Kad se to smanjenje cena u ugovorima dešava duže vreme, a dešava se
Do novembra sve regularno, od novembra jok.Deo na ruke, deo na račun, izbegneš kapitalnu dobit, veći porez na stan (prilikom kupovine, ne prilikom godišnjeg poreza na nekreninu), nekad ima smisla, nekad ne. Pričali smo o ovome par stotina stranica unazad.
Zavisi kad se potrefi neki koji odskače mnogo, kladim se da u svakom mesecu imaš sličnih primera npr gde je m2 3500 imaš i za 2000 ili 1500.Do novembra sve regularno, od novembra jok.
Ne znam baš...
Tvoja vrednost za novembar je niža nego na Wolfovom sajtu gde je 1309...kako to?Do novembra sve regularno, od novembra jok.
Ne znam baš...
Kako se meni čini i novembar će biti sličan oktobru po broju prodanih stanova. Osim par "black Fridaz" akcija novogradnja ne pada, čak najnoviji projekti i blago dižu cene. Za starogradnju ne znam i ne pratim to. Svi izgleda čekaju ishod izbora pa da se vidi kuda će tržište da krene.Podaci na cenenekretnina.rs su ažurirani!
Preveliki je promet da bi par stanova drmalo kompletan prosek.Zavisi kad se potrefi neki koji odskače mnogo, kladim se da u svakom mesecu imaš sličnih primera npr gde je m2 3500 imaš i za 2000 ili 1500.
Preveliki je promet da bi par stanova drmalo kompletan prosek.
A, kao što se vidi promet je takođe drastično uvećan u poslednja dva meseca.
Ne pije mi to vodu što pišeš.
Baciću pogled večeras.Nisi dobro sagledao, našao sam. Jedna stara zgrada gde je prodato 7 stanova po istoj ceni kvadrata od 490, verovatno je jedan kupac i tu su "cenu" uneli u ugovor. Pronađi na Wolfovom sajtu u delu "Mapa"
Pa od 50 stanova dovoljno je par da bude sa fiktivnom cenom od 500e npr i vec imaš značajan pad proseka.Preveliki je promet da bi par stanova drmalo kompletan prosek.
A, kao što se vidi promet je takođe drastično uvećan u poslednja dva meseca.
Ne pije mi to vodu što pišeš.
Pogledajte prilog 183928
Svi izgleda čekaju ishod izbora pa da se vidi kuda će tržište da krene.
Dizel 230din.
I šta očekuješ, kako bi se u tom slučaju kretale cene nekretnina?
Tako je. Ako udjemo u EU cene idu gore. Ako nam uvedu sankcije cene ponovo idu gore. Sve moze da se promeni, samo jedna stvar je konstantnaOcekujem rast cena nekretnina u tom slucaju.
Umesto na turizam po belom svetu, taj novac ce da se trosi u Srbiji.