G.I.Joe
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.05.2023.
- Pohvaljen
- 3.902
Zato ih jos nema u sistemu.BW Victoria - rađeni samo predugovori za sada.
Zato ih jos nema u sistemu.BW Victoria - rađeni samo predugovori za sada.
Ovo tvoje pitanje samo pokazuje da nisi ni procitao moj poslednji post, a onda trazis da pratim sta si sve napisao. Znam samo da si jedan od onih koji se iz petnjih zila trude da ospore ocigledne dokaze. Pokazem vam katastar, a onda pisu ma nije to tako, evo vam tamo neke statistike, migranti, bombe...Znači slazeš se sa mojim viđenjem da radnička klasa u Stokholmu ne živi lagodno, zahvaljujem se.
A gde se onda presele, ako im je najjefitniji kraj Stokholma skup?
Hvala na karakterizaciji. Nisam tražio da pratiš šta sam pisao, radi šta želiš.Ovo tvoje pitanje samo pokazuje da nisi ni procitao moj poslednji post, a onda trazis da pratim sta si sve napisao. Znam samo da si jedan od onih koji se iz petnjih zila trude da ospore ocigledne dokaze.
Pogledaj sta se desava sa poljoprivredom i 500k registrovanih gazdinstva... Na vecini ratarskih kultura ostvareni su ozbiljni minusi i pitanje je kako ce se zasnovati novi proizvodni ciklus, jeftina ukrajinska roba cirkulise, na 2500 farmi je prisutna kuga svinja, jako losa godina za malinare...Meni će veći utisak biti ako bude značajan pad prometovanih ukupnih cena stana u obe kategorije, jer bi to značilo da slamarice presušuju.
Ili kao što negde pročitah, zaplenjena silna droga po Španiji i Južnoj Americi će biti veliki problem za srpsko tržište nekretnina.
Ja sam odavno rekao da ce pad cena ici relativno sporije, zato sad i ne pratim toliko pad cena koliko to sto ce dovesti do njega, a to su visoke kamatne stope, pad prometa, pad hype, pad "bezanja iz kesa", kriza, smanjen pritisak zbog dolaska Rusa, zasicenje trzista,... Sad neko moze da negira ove faktore, kao sto neki negiraju kamatne stope u smislu da ocekuju da ce uskoro ponovo biti niske i slicno, ali one su samo jedan od faktora. Ja ovako kad gledam neku siru sliku, prilicno sam uveren da nas narednih godina ceka ili pad cena a zatim spori rast, ili dugorocna stagnacija cena. Naravno da ce uvek postojati traznja i oni koji zele da kupe, planiraju da kupe, mogu da kupe i koji kupuju, ali to ne menja sustinu price da su proteklih par godina bili anomalija u svakom smislu. Naravno, mozda nisam u pravu, neko ce pokusati da opovrgne neke od ovih stavova, ali nemam nista protiv razmene misljenja. Ako neko misli da ce kamatne stope pasti, cene rasti i da vredi kupiti, neka kupi. Ja licno nisam u moguicnosti da kupim stan u kesu, mogao bih ili iz kredita, (i to velikog, pitanje je da li imam dovoljno i za ucesce) ili da prodam postojeci, dodam kes, pa bi mi i onda mozda falilo, tj. i onda bih morao da uzimam kredit, samo manji. Ali po sadasnjim cenama, ja licno ne bih voleo da se zarobim kreditom za stan u Beogradu, Zarobio bih se kreditom mozda za stan u Becu, ali u Beogradu ne.Meni će veći utisak biti ako bude značajan pad prometovanih ukupnih cena stana u obe kategorije, jer bi to značilo da slamarice presušuju.
Ili kao što negde pročitah, zaplenjena silna droga po Španiji i Južnoj Americi će biti veliki problem za srpsko tržište nekretnina.
Pocinje iz provincije. Vec sam rekao da je u leto bio oglas u Somboru za mlade bracne parove od 10% a parove s decom 15% popusta. Sad eto u Vrnjackoj Banji daju 10k eura popusta sto opet slicno ispadne oko 10-15%... Sad jedino da vidimo kako ce se to odraziti na BG.
Ne prizivaj @beli labudVrnjačka Banja je najbolje turističko mesto u zemlji, daleko je to od provincije...
Napiši koja banka, baš bih proverio ovu informaciju.Info iz jedne banke: nezvanično obustavljeno odobravanje novih stambenih kredita do daljnjeg. Biće interesantno ove jeseni
Kao i uvek kad država "pomaže" pred izbore. No free lunch.Znači mere NBS pomažu postojećim kreditima ali su napravili medvedju uslugu ostalima jer bankama nije dovoljno 0.5-1% zarade i sada će zadržati diskreciono pravo da ne kreditiraju? Pretrčao sam preko podataka pa možda grešim
Ne znam šta te muči, čovek je u pravu...Vrnjačka i Sokobanja su dve vodeće i najrazvijenije srpske banjeNe prizivaj @beli labud
Nije to ništa pogrdno već realno. BG je centar sve ostalo je provincija uključujući i NS i Niš i sve ostale gradove. Ali provincija nije u negativnom smislu reči. Već jednostavno geografska činjenica. Nisi glavni grad već si periferija, provincija ili mesto na 300km od BGa... nazovi to kako hoćeš. Na obodima se uvek prvo vidi problem. Dok dodje do kruga dvojke...Vrnjačka Banja je najbolje turističko mesto u zemlji, daleko je to od provincije...