Anon
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.05.2022.
- Pohvaljen
- 1.829
Potreban im je novac, likvidnost.Jbt ja sam tek sada ladno izvalio da je za evre veca kamata za manji period. Koja je tu logika?
Potreban im je novac, likvidnost.Jbt ja sam tek sada ladno izvalio da je za evre veca kamata za manji period. Koja je tu logika?
Rizik je veći jer nije nešto poznata. Nema mrežu filijala, itd... Zakonski si u pravu da su sve banke iste. Ali...A zbog čega je 3bank rizik?
Trenutno šanse nema da kupiš 4 garažna mesta za 100k. Zato što ni jedan investitor ne prodaje samo garažna mesta ako nećeš da kupiš stan. A taj koji kupi garažno mesto za 25k neće tebi prodati za 25 već za 30 k.kad dizes lovu drzava uzme 20% dobiti?
a sad vidim... ''3,82% na godišnjem nivou nakon odbitaka poreza.''
znaci na 100 tisuca ojra, godisnje bus inkasiral 3820 ojra ili ti 318eur mjesecno?
sta znam. nit je dobro, nit je lose....
ja bih vjerojatno uzo 4 garaze po 25k i probao da surim 150eur mesecno za svaku...
Kamate će sigurno rasti.
ECB policymakers open to further rate hikes past July
The European Central Bank may need to continue raising interest rates beyond this month to bring inflation back to target, ECB policymakers said at their last meeting according to an account published on Thursday.www.reuters.com
Tako da najbolji način da se pokupi kajmak je orociti na 3 meseca u Adiko posle u oktobru u nedelji štednje videti i prebaciti... Jeste malo više cimanja ali garant će na eure biti preko 4,5% EKS, a dinari preko 6 ako ne i 6,5% EKS...
Thanks. Ako nešto mrzim to je prebacivanje novca iz banke u banku. Zimi ide lakše jer imam unutrašnji džep od jakne, a leti mi ozbiljna frka. Ima neka opcija da se štednja prebacuje sa računa na račun, ali to naplate nekoliko stotina eura. Neviđena glupost.Ako ces eure onda najbolje Adiko banka 3 meseca EKS 3,6%. Taman do oktobra do nedelje štednje a kamate ne eure će još rasti
Posle možeš Procredit banku ili neku drugu. Ako nećeš da se cimas i da ponovo u oktobru menjas banku onda ProCredit banku i EKS na eure je 3,82% na godišnjem nivou nakon odbitaka poreza.
Ko hoće dinare Adiko banka 6 meseci 5% EKS ili ako ćete malo veći rizik 3Bank daje čak 7% EKS na dinare i sve je tax free!
Cena finansiranja po fiksnoj kamatnoj stopi prvenstveno zavisi od swap krive i naravno premije rizika...ukoliko pogledas swap krivu, suludo je da nego vise placa duze rocnosti i tako potencijalno izgubi vise kada KS pocnu da padaju...nije toliko do likvidnoati, mada nekad je iskljucivo do togaPotreban im je novac, likvidnost.
Thanks. Ako nešto mrzim to je prebacivanje novca iz banke u banku. Zimi ide lakše jer imam unutrašnji džep od jakne, a leti mi ozbiljna frka. Ima neka opcija da se štednja prebacuje sa računa na račun, ali to naplate nekoliko stotina eura
Nisam rekao da je bez cimanja... Ali za 2-3h posla vredice naravno na veće iznose 50k plus.Thanks. Ako nešto mrzim to je prebacivanje novca iz banke u banku. Zimi ide lakše jer imam unutrašnji džep od jakne, a leti mi ozbiljna frka. Ima neka opcija da se štednja prebacuje sa računa na račun, ali to naplate nekoliko stotina eura. Neviđena glupost.
Hvala!Podaci za JUL su dostupni na cenenekretnina.rs!
To je amaterski.Thanks. Ako nešto mrzim to je prebacivanje novca iz banke u banku. Zimi ide lakše jer imam unutrašnji džep od jakne, a leti mi ozbiljna frka. Ima neka opcija da se štednja prebacuje sa računa na račun, ali to naplate nekoliko stotina eura. Neviđena glupost.
Očekivao sam pad, ali ovoliki… Ovo deluje katastrofalno.Podaci za JUL su dostupni na cenenekretnina.rs!
Sačekajte tek je do 12.7 obuhvaćeno plus morate znati da u Zapadnoj Evropi škola traje do 15.7 tako da u drugoj polovini meseca očekujte više kupovina zbog gastosa. To sve ide u novogradnju...Očekivao sam pad, ali ovoliki… Ovo deluje katastrofalno.
Očekujem da i svojim primerom podržiš nastupajući pad i oglasiš svoj stan u "zgradi daleko kvalitetnijoj od Zemunskih kapija" za prihvatljivih 2000 eur po m2.Očekivao sam pad, ali ovoliki… Ovo deluje katastrofalno.
Nene, tražim 4000€/m2, iz agencije su to rekli da je realna cena.Očekujem da i svojim primerom podržiš nastupajući pad i oglasiš svoj stan u "zgradi daleko kvalitetnijoj od Zemunskih kapija" za prihvatljivih 2000 eur po m2.
Aha, znaci Zemun kao centar Budimpešte, pa dobro jesu nekada bili deo iste države, tu svaka sličnost prestaje...ali da imate dobre trotoare, to ne mogu da osporim- pretpostavljam to je taj kec u rukavu, koji ni BNV nemaNene, tražim 4000€/m2, iz agencije su to rekli da je realna cena.
Pa naravno, Zemun ko centar Budimpešte, Niš ko Maribor, a centar BGa kao BečAha, znaci Zemun kao centar Budimpešte, pa dobro jesu nekada bili deo iste države, tu svaka sličnost prestaje...ali da imate dobre trotoare, to ne mogu da osporim- pretpostavljam to je taj kec u rukavu, koji ni BNV nema
Jos uvek je malo podataka za Q3, ali mirise na treci kvartal zaredom u kome imamo blagi pad cena novogradnje
Do kraja godine kamate idu gore to je jasno ko dan i od ECB i od NBS i od FEDa. Tako da tu ko misli da će da stanu ili da spuštaju do kraja godine grdno se vara.Mislim da će svi investitori koji su gradili u prethodnom periodu biti tvrdoglavi sigurno bar do kraja godine. U pravu je neko ovde ko je rekao da svi oni kalkulišu sa idejom da će ECB da popusti, ako se to ne desi onda će i oni shvatiti da je vrag odneo šalu.
Starogradnja je reprezentativnija svakako u real time jer tu ljudi prodaju iz drugačijih motiva.