Šta je novo?

Careva ćuprija - hipodrom ili...

a Oseca se još onako jako ? .... pa neka .... neka radi..... bolje i to
nego da ceo kraj bude ,,prekriven,,, sa onim smrdljivim Kineskim formalinom
kojim natapaju stvari zbog dugog transporta i čuvanja :lol:

Počelo je rušenje u Radničkoj, kod Mosta na adi. Na sajtu direkcije piše da je lokacija u pripremi. Verovatno je već rezervisano za nekoga pa su unapred, bez građevinske table počeli sa raščišćavanjem parcele. Ima li neko informaciju šta će se graditi?

file.php

Lokacije u pripremi :
http://www.beoland.com/uzurpiranje-zeml ... ini-grada/

Pripremaju lokaciju za licitaciju nece to skoro dok su skladista jos tu

Ovaj hipodrom treba izmestiti odande jer mu mesto vise nije tu sadrzinski a lokacija je postala losa i za konje usled buke od saobracaja svuda unaokolo koja ce postati jos veca kad se probije tunel prema Autokomandi. Takodje ne znam ide li vise iko tamo da gleda trke i dali to uopste vise zivi kod nas u smislu da bude isplativo. Ja nigde ne vidim nikakve vesti o nekim trkama ili bilo kakvih znacajnijih aktivnosti da se tamo desavaju. Taj hipodrom se vestacki odrzava na aparatima i ocigledno je samo trosak a ne dobit za grad.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481751#p481751:1z82llyh je napisao(la):
dragan » 01 Okt 2017 07:24 am[/url]":1z82llyh]
Ovde je formirano Javno preduzeće koje se izdržava iz gradske kase da bi omogućilo
malom broju ljudi koji su vlasnici ergela/konja i kafana da stiču materijalnu korist.

Vlasnici ergela nisu napravili konzorcijum i zakupili Hipodrom za svoje trke, već
očekuju privilegije od Grada, a možda da im Mi organizujemo trke sa nagradama.

To nije nikakav Javni interes, već naprotiv protežiranje već bogatih vlasnika konja
i raznih ugostiteljskih objekata od kojih su neki nelegačno podignuti pored ledine.

Stanje na Hipodromu je najbolje opisao u ovom članku od aprila 2017. :

"... divlja gradnja, koja je masovno na zemljištu koje pripada Hipodromu omogućila
uz postupak legalizacije uzurpaciju tog prostora i njegovo svođenje na sam prostor
staze i okoline, dok je ostali prostor koji treba da služi za boravak i trening konja
sada u ovom slučaju potpuno devastiran. .... "
https://rs-lat.sputniknews.com/analize/ ... onji-trke/

Nevidim potrebu da se samo citiras to radis na dosta tema
Postoje bukobrani protiv buke koji su vec postavljeni na nekim djelovima
Srediti hipodrom

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504598#p504598:1ffkvpzb je napisao(la):
direktor » 31 Dec 2017 02:16 am[/url]":1ffkvpzb]Postoje bukobrani protiv buke koji su vec postavljeni na nekim djelovima . Srediti hipodrom
Znači, ti nemaš ništa da kažeš u vezi ove teme ili mog posta
ali imaš potrebu da pozoveš " partijske jurišnike" da me "srede" ?!

Ja se ovde ne bavim predizbornom kampanjom, već samo lokacijom
koja se zove "Hipodrom" bez Hipodroma, slično kao lokacija bez Sajma
koja se zove "Staro sajmište", tj. u pitanju nisu neki funkcionalni objekti.

Tvoj citirani post je ranije iskomentarisan nema potrebe ponovo
kako mozes da se bavis lokacijom bhipodrom kbez hipodroma kad je hipodrom tu i ostace tu
blok 18 ili naselje staro sajmiste to je uredu to je odavno prrdvidjeno za uklanjanje
Dok STaro Sajmiste izmedju brankovog i zaricevog mosta postaje muzej

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504625#p504625:25n2ji0x je napisao(la):
direktor » 31 Dec 2017 10:13 am[/url]":25n2ji0x]Tvoj citirani post je ranije iskomentarisan nema potrebe ponovo . . .
Pokaži mi bar jedan komentar mog citiranog posta.

Nema ga, jer je svima jasno da tu nema ni Hipordoma.

Nema ga, jer je svima jasno da tu nema ni Hipordoma.
:roll: :oops: :shok:

:grand:

Legat
Zaveštanje, ostavljanje u nasledstvo jednog dela ostavštine nekom licu koje inače NE bi po zakonu, imalo prava na nasledstvo....

..... Nasledjivanje ima za posledicu samo promenu sopstvenika ostaviocevih dobara
ali
NE I promenu svojinskog REŽIMA u kome se ta dobra nalaze......

.... Moglo bi se reći da je, s obzirom na promenu namene, darodavac izneveren....

Sobzirom da postoji ŽIVI krvni srodnici-naslednici a u slučaju izverenosti darodavca .... lako moze da im se imovina vrati
U ovom slučaju LEGATA Hipodroma, režim diktiraju K O Nj I
bez obzira na na koje kakve magareće pokušaje raznih Magaraca :lol:

:sesir:

I magarci znaju da je korisnik te parcele Javno preduzeće "Hipodrom".

Hipodroma nema, osim na papiru i tarabi, jer nema ni trka, ni publike, . .

Ali, sada su se pojavili i nelegalni objekti, koji pokušavaju ozakonjenje.

Pre nastavka rasprave, postavio bih forumu ovde jedno ključno pitanje :

Da li bi Grad Beograd uopšte trebalo da se bavi organizovanjem trka konja, pa
klađenjem na tim trkama, a za to bi trebalo da izdvoji pare i gradske kase, jer
bi morala da se izgradi tribina i ostalo, kao i pozamašne novčane nagrade i pehari.

Ja mislim da je to posao bogatih vlasnika ergela i konja, a ne neke gradske vlasti.
A rok zakupa koji su dobili u kraljevini je odavno istekao, tako da traže novi rok :
http://www.hipodrombeograd.rs/o-nama.php

Dragane da si prelistao stranicu dve unazad video bi da sm tu pricu vec ispricali i konsensusom ustanovili da je Hipodrom tu gde jeste i da ce tu i ostati. Doneti planovi i odluke grada su samo potvrdile nase stavove. Smarate vise sa tim izmestanjem. Nema ga niti ce ga ikad biti. Hipodrom ce se srediti i onda idemo da gledamo konjice u punom sjaju :D

Једино што треба да лети одатле јесу НИСови резервоари.

Ja mislim da će biti izmešten hipodrom, ali tek posle izgradnje UMP tunela od raskrpetlje do Autokomande.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504695#p504695:s2j35ucw je napisao(la):
11030 » 31 Dec 2017 03:18 pm[/url]":s2j35ucw]. .Hipodrom tu gde jeste i da ce tu i ostati. Doneti planovi i odluke grada . . .
To sam naravno video, a mogao si i ti da vidiš moje komentare, ali moje pitanje

nije vezano za izmeštanje Hipodroma, već da li Grad treba da organizuje trke.

....već da li Grad treba da organizuje trke.
Misliš kad vec malo pa malo trče po Bg ulicama ?
pa jest bolje po hipodromu
nego vako zaustave sav saobracaj :lol: :laugh: :lol:

11030":2jpt31rc je napisao(la):
Dragane da si prelistao stranicu dve unazad video bi da sm tu pricu vec ispricali i konsensusom ustanovili da je Hipodrom tu gde jeste i da ce tu i ostati. Doneti planovi i odluke grada su samo potvrdile nase stavove. Smarate vise sa tim izmestanjem. Nema ga niti ce ga ikad biti. Hipodrom ce se srediti i onda idemo da gledamo konjice u punom sjaju :D
Jasno kao vedar dan. :)
dragan":2jpt31rc je napisao(la):
Znam da je pitanje preteško za one koji misle da je Hipodrom neki Legat, ali ostali bi morali

da svhate šta je suština pitanja u ovom mom postu : dragan » 31 Dec 2017 01:44 pm
Zaista ne kapiram cemu ovaj nacin propagiranja sulude ideje?
Hajdmo onda pricati i o legalnosti kladionica i tome koliko se ljudi kod nas klade na konje, hajde i o...

Zamena teza je nesto sto je izgleda postala sasvim normalna pojava u propagiranju ideja i ostvarivanju interesa.

Koliko je posetilaca na hipodromu - pitas nas?
To aludiras na nezainteresovanost beogradjana?
Pa sjajan si.
To je neka sada kontra varijanta na pricu o leglu pacova u SA i komentar "vise vam se svidja"?!

Ovakvom stanju hipodroma je kumovao kriminal, podmetnuti pozar, kao i nezainteresovanost gradske uprave da pricu o hipodromu pokrene sa mrtve tacke.

Razumnim ulaganjem, hipodrom bi zivnuo, imao dogadjanja i posetioce.
Profitabilnost?
- dal su profitabilna pozorista?
-dal su profitabilne odbojkaske ili rukometne utakmice?
-dal je profitabilna izgradnja i odrzavanje parkova???
Svasta...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504779#p504779:35gor5lv je napisao(la):
laki72 » 01 Jan 2018 11:27 am[/url]":35gor5lv] . .Razumnim ulaganjem, hipodrom bi zivnuo, imao dogadjanja i posetioce. .. Svasta...
Svašta si ovde napisao, samo nisi direktno odgovorio da li Grad
treba da organizuje privatne trke konja, kladionicu i sve ostalo.

Ali, vidim da Hipodrom porediš sa pozorištem i sportom, pa valda očekuješ
da Grad i za trke konja troši pare kao i za neprofitabilno JP na toj ledini.

Možda nisi primetio ovaj moj post u vezi stanjem i perspektivom Hipodroma :
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504415#p504415:35gor5lv je napisao(la):
dragan » 30 Dec 2017 03:48 am[/url]":35gor5lv]Ovde će možda sledeće godune biti velikih iznenadjenja u vezi Hipodroma :
http://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje ... -hipodroma
Citat iz člsnka sa linka u mom postu :

" Uz to je u budžetu Grada za 2018. godinu za rekonstrukciju tribine Hipodroma, koja je izgorela pre 18 godina, predviđeno 100.000 dinara - koliko je bilo i ove godine, "što nije ni izbliza dovoljno" da se tribina popravi, a ostaci njene konstrukcije iz godine u godinu sve više propadaju, konstatuje Udruženje.

Ugovor o korišćenju zemljišta koji je JP "Hipodrom Beograd" potpisalo sa Skupštinom grada Beograda 1988. godine, a koji ističe naproleće, nije produžen, niti je predvidjen kao tema bilo kojeg zasedanja, piše u pismu.

"Za pobedničko rešenje sa arhitektonsko-urbanističkog konkursa za plan uredjenja šireg područja Hipodroma više od tri meseca nije doneta nijedna zvanična odluka u Skupštini Grada, niti je naručilac konkursa - JP 'Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda' u tom periodu izdao bilo kakvo saopštenje" o tome, navodi Udruženje."

PS Razlog raspisivanja tog konkursa je samo da bi se videle mogućnosti u prostoru, pa da se
onda eventualno donese odluka o Idejnom projektu i izgradnji, tj. nije obavezna izgradnja.

Grad treba da ostane blasnik hipodroma
Za jelku koju smo imali i dodatnu radvjetu koju su narucili
210 000 000 din mogao je da se sredi hipodrom
Takodje grad moze dati na licitaciju ko ce da drzi kladionicu i da gradu za to plati naknadu plus procenat
Takodje vlasnici konja su spremni da uloze svoje pare ali ne mogu jer im se ne dozvoljava
Film zimzelen pogledati obavezno

Vrh