Ovo nije luksuzno stanovanje, vec jeda nivo vise od do sadasjih gradnji u bg- recimo po Vracaru. Taj nivo vise, su zapravo prateci sadrzaji za stanare, kao sto je teretana, fitnes centar, bazen, vrtic za decu.. i slicno. Te pratece sadrzaje, koliko je meni poznato, nismo imali do sada nigde u Beogradu (ne znam za ondasnje "lux" naselje Oaza). Tako da ako je po Vracaru prodaju stanovi po 3500-4000e/m2 onda je realna ta cena i ovde sa ovim pratecim sadrzajima.
Na Vracaru se za te pare isto dobija ventilisana fasada - kao i ovde, isto se dobije malo kvalitetnija stolarija, keramika, parket... nema sad tu neke specijalne filozofije. Ono sto nekretninu prodaje je prvo lokacija, a cene se formiraju na osnovu potraznje trzista. Na priimer znam da je zgrada u gospodar Jovanovoj sa cenom od 4500e/m2 bila raspodata dok su jos temelje radili, i ako nema bazen niti spa. Ko to kupuje i odakle mu pare investitora ne zanima, njemu je bitno da ima kupaca za to sto nudi.
Onaj ko hoce bas elitnu i luksuznu nekretninu sigurno nece da zivi u stambenoj zgradi, vec ce imati privatnu vilu. Ona je dosta skuplja prvo zbog placa, jer ne ide da se luksuzna vila pravi na 3ar-a, vec su u pitanju ozbiljno zemljste, a drugo je skuplje zbog odrzavanja svega toga. Onaj ko nece sa time da se zamara niti ima toliko para da 0.5 - 1 milion evra samo za plac, a ima vise nego prosecan gradjanin, uzima ovakve stanove.
bdw neke rendere na koje sam naisao na linkedIn-u
Pogledajte prilog 1