Šta je novo?

"BW Residences" - Beograd na vodi [ Stambeni kompleks | 68 000 m²]

Фасада ће бити у боји чоколаде, то сам видео уживо, а види се и на овој фотографији, на левој згради (трећи спрат, други панел с лева). Не могу још увек да је замислим целу такву, а да не говоримо о рендеру за W хотел, чија фасада ће бити од опеке. Делује ми претамно све замишљено, а можда се и варам.

I na londonskom tornju je bila ventilisana fasada, upravo to se, uz zapaljiv materijal punjenja, pokazalo kao najveći uzrok brzog širenja požara, jer je taj uski sloj vazdušnog procepa uz zid delovao kao "dimnjak" i vukao vreo vazduh (sa plamenom) uz zid zgrade i palio sve susedne panele. Inače po zakonu kod nas je zabranjeno stavljanje fasada od gorivih materijala na objekte više od 22 m.
Ja sam planirao da moj stan (betonski soliter) obložim pa sam proveravao, ionako sam hteo kamenu vunu. Na svu sreću zasad je samo 3-4 stana obloženo stirodurom, koji je kategorija gorivosti b1 - dakle po zakonu ne bi smeo biti na fasadi zgrade, jer iako odlaže gorenje, kada plane, gotovo je - gori i emituje crni otrovni dim. Kamena vuna ne gori, tako da iako je skuplja izabraću to, mada pošto za takav zahvat sada treba "mala građevinska dozvola", drugo verovatno ne bi ni dopustili.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=467648#p467648:1wugykyx je napisao(la):
Posmatrac » Sre Jul 26, 2017 6:38 pm[/url]":1wugykyx]Фасада ће бити у боји чоколаде, то сам видео уживо...
Oštro oko imaš i dobru moć zapažanja, Posmatrac. Evo ga to otkriveno parče braon fasade:

Posmatrač ima oštro oko, a ti više nego solidan zum. Plusić za oboje. :sesir:

Zum je solidan, ali ipak nije baš toliko moćan. Prva slika je snimljena sa Kalemegdana, a druga jutros, sa nekadašnjeg parkinga ispred zgrade.
Iskusni fotografi će reći da se najbolje zumira nogama :)
Evo još jedne sveže sličice od jutros:

Kako stvari stoje sa ovim projektom? Jer se samo meni cini ili je dinamika dosta opala?

ja sam zadovoljan tom braon-bordo bojom, trebalo bi dobro da ispadne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469939#p469939:nxqtod74 je napisao(la):
Max15 » 07 Aug 2017 06:12 pm[/url]":nxqtod74]Fokus je na unutrasnjim radovima.

unutrasnji radovi (osim uvodjenja vodovoda i kanalizacije) se obichno ne rade dok se ne zatvori objekat i izoluje od klimatskih uticaja. Tako da jedino mogu raditi vodovod...

Ok, znachi radi se, ali i dalje je besmisleno raditi fine radove dok pola zgrade nije zavrseno po pitanju stakla i fasade.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469975#p469975:1cgbbv0f je napisao(la):
mradulovic » Pon Avg 07, 2017 9:36 pm[/url]":1cgbbv0f]Ok, znachi radi se, ali i dalje je besmisleno raditi fine radove dok pola zgrade nije zavrseno po pitanju stakla i fasade.

Svi projekti imaju svoje faze a skoro sve faze se preklapaju. Tako da je normalno da se na pocetnim spratovima rade kuhinje i plakari a na srednjim prozori i kupatila a na vrhu voda i struja. Bez preklapanja projekat bi se zavrsio za 10god ako ne i vise. Inace znam da je ArtInvest bio u igri za kuhinje i plakare. Mozda je i dalje za neke druge zgrade.

Mene ove dve zgrade podsećaju na ladje, tj. kruzere.
Taj ispust kod drugog sprata, gde je etaza sira mi dodje kao neka paluba.
Ne znam da li je onaj koji je to osmislio tako razmišljao ali meni se ovo dopada kao takvo na samoj obali reke.
I pošto volim hortikulturu posebno mi se dopalo što su te zasecene kaskadne etaze ustvari ogromne žardinjere za biljke i što su žardinjere po celoj fasadi zgrade.
Ako bi se to prkvelo nameni i održavalo redovno to će izgledati vrhunski.
Jedan potpuno drugačiji stil stanovanja u Beogradu se namece i to mi se dopada.

Da, ovo lepo izgleda iz Milana, ali omeni ove dve kule u Beogradu imaju reprenzetativniji izgled kao gradjevine i daleko veće mogućnosti da izgledaju impozantno.
Ali opet kažem, od ljudi koji tu budu živeli u velikoj meri će to i zavisti. Mada ima sad taj zakon o upravljanju zgradama pa se nadam da će to uticati da ove dve kule "zive" svoju priču.

Neki dan sam šetao tu ispred i stekao sam utisak gledajući kako se ozelenjava onaj deo obaloutvde predvidjen za biljke, da se to radi bez nekog koncepta.
Dosta se posusilo toga, lično mi se ne dopada mi kombinacija nekih biljki. Ima tu svega.
Ako je to obala reke i želi se naglasiti to, onda ne vidim mesta da se tu pravi park od raznog žbunja i sl.
Ili recimo ta lavanda, otkud lavanda na obali reke :)
Svidelo mi se doduše jedna vrba, jer tu su i bile nekada vrbe, i one rastu pored reke. A ima toliko vrsta vrba koje tu mogu biti i prošarati svojim razlicitim bojama tu obalu Ili recimo bambusi, ima mnogo vrsta a nisam ih tamo video.
Ima par cvetnih biljaka koje su mi ok ali većina mi je promašena priča.
Moj utisak je da to može mnogo, mnogo bolje da izgleda.

pre koliko meseci se odustalo od fontane na ovom trgu ispred? Mogli bi da apdejtuju rendere na sajtu.

Mozda je fontana neka montazna koja se samo postavlja na plocnik.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473359#p473359:35xkzw8d je napisao(la):
srdjanprpa » Čet Avg 24, 2017 6:20 pm[/url]":35xkzw8d]Mozda planiraju kasnije da kopaju fontanu, nista me nebi cudilo :D

ne mogu da kopaju jer su ispod garaže

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473437#p473437:cxin19wv je napisao(la):
vradovic » 25 Aug 2017 05:24 am[/url]":cxin19wv]Mozda je fontana neka montazna koja se samo postavlja na plocnik.

Ok, a gde je onda prikljucak za vodu za tu fontanu, da bi se napunio interni rezervoar?

Vrh