[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558175#p558175:3q8skddw je napisao(la):
astrodule » 09 Aug 2018 00:06[/url]":3q8skddw]Ponavljam, obična zgrada sa teretanom, bazenom (mada nisam siguran za bazen), recepcionerom.
Izračunaj koliko firma koja održava zgradu zaradi od tih 1,2 - 1,5 e/m2 pa vidi šta se dobija osim čišćenja i zamena sijalica i mesečne karte za teretanu i bazen.
Nije bas obicna zgrada ima dosta razlika od uobicajenih zgrada - pisao sam post na tu temu pre 2meseca.
Bazen je dovoljno veliki za plivanje oko 20metara duzine i 1.4m dubine + mali bazencic za decu - a nalazi se u velikom i lepom prostoru sa staklima od poda do plafona visini skoro 10metara i sa istocne i zapadne strane, sa puno lezajlku stolova itd. Bazen 365dana u godini 26-27c, podno grejanje prostorije, spasilac su rekli da ce biti za celokupno radno vreme bazena. Lepe svlacionice sa sefovima i odlicnim tusevima.
Teretana + 2 igraonice za manju i vecu decu.
Veliki otvoreni plato na 2.spratu gde je bazen samo za stanare zgrade, uredjen lepom hortikulturom sa visinskim pogledom na reku Savu juzno,zapadno i severno.
Mali plato na 4.spratu za druzenja, manje proslave, mini "rostilje" itd
Recepcija + viseclano obezbedjenje 24/7, mobilna aplikacija za upravljanje raznim karakteristima zgrade.
Posebna garazna parking mesta za prijatelje i ostale koje dolaze u goste stanarima.
Stolarija odlicna aluminijumska visine 2.80m tj od poda do plafona klizeci sistem = jako puno osvetljeni stanovi.
Alarmni sistem, video nadzor iz stana, ulaz preko sifre u stan, ulaz u zgradu koga se ne bi postideo ni hotel sa 5zezdica.
Otvori za bacanje smeca iz hodnika - tj nema kontejnera nigde oko zgrade.
Obezbedjena bicikl parking mesta u garazi, agregat u slucaju nestanka struje, ostave.
Naravno ima i dosta odlika obicnih zgrada o kojima sam pisao - ali gorepomenute stvari jasno i ozbiljno BW Residence odvajaju od 95-98% novogradnje zadnjih godina u Bgu, a ako se racuna i lokacija zgrade onda je razlika jos primetnija.
Skoro sve ove prednosti su i u odnosu na ostale zgrade koje se grade u BW - Vista, Parkview, Magnolia, Arcadia, jedino kula koja nikako da pocne za izgradnjom ce imati vecinu tih karakteristika, a neke verovatno i bolje obzirom da je duplo skuplja od Residenca bila poredeci pocetne prodajne cene.
Obzirom na kasnjenje Kule (neki forumasi kazu i da je upitno da li ce se izgraditi u narednih 10god), kao i dizajn ostalih zgrada u BW koji je po meni razocaravajuci, moja procena je da ce BW Residence biti najprepoznatljivija i najtrazenija zgrada u celom BW, moguce da sam subjektivan ali jako puno faktora ide u prilog tom zakljucku.