[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=435518#p435518:3rp1pr7z je napisao(la):
tzoran1 » Pet Feb 24, 2017 2:32 pm[/url]":3rp1pr7z]
A zasto i da ne daje tezinu, ako vec sto godina njegovi preci direktno ili indirektno grade ovaj grad i normalno je da zeli da je lep. Onima kojima je Beograd ruzan pa ga zato treba opasati i ispresecati zidovima od osadeset metara je najbolje da se vrate tamo odakle su dosli ili neka potraze neko drugo mesto u svetu koje im je lepo, jer nije bas zdravo da zive u ruznom okruzenju.
Neverovatna je zamena teza, ne mislim na tvoj post koji sam citirao, već na taj lov na veštice, više
ni ne znam ko je izjavio da je Beograd ružan. Ko god da je verovatno je mislio na određene vizure.
Pobogu, dovoljno je malo zagledati dublje u sve pore našeg grada i videće se jedna musava lepuškasta devojčica,
koja je imala sve potencijale da izraste u prelepu lepoticu.
Problem je nažalost što je ta devojčica imala težak život, i što nije imala prilike kao neke druge evropske devojke da
odraste u stabilnom okruženju.
Lepa je ona takva kakva je, te bore i to musavo lice su eto breme koje nosi na ovoj pravoj vetrometini od gepolitičkih interesa.
E sada vezano za tvoj citirani post Zorane, alergičan sam kada čujem od neke osobe da ističe da je treće, četvrto ili peto koleno.
Za tvoju informaciju, nisu oni ti koji su jedini izgradili ovaj grad. Srbija je uvek bila centralistički ustrojena država u svim
svojim pojavnim oblicima. Onaj Radašin što se rodio tamo neke 1889 nebitno, i koji je uzgajao krave, prodavao mleko i sir i plaćao
kralju, državi kome god namete i taj je gradio ovaj grad, svidelo se tebi to ili ne, ništa više niti manje od njih.
Ta neka patološka potreba ovde na ovim prostorima da se tobože po svaku cenu istakne urbano poreklo i taj antagonizam prema svakoj
naznaci ruralnog je komedija sa naznakama tragedije.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=435520#p435520:3rp1pr7z je napisao(la):
stanislaw » Pet Feb 24, 2017 2:35 pm[/url]":3rp1pr7z]Ja razumem kritiku da je Beli grad raspadnut i prljav, ali umesto da umijemo naš Beli grad, mi smo sistematski krenuli da ga trajno pretvaramo u sivilo. Od farbanih sivih alu panela na fasadi BW Residences, pa do sivih demitara zvanih BW Vista ili BW Park (a koje će u budućnosti sa svojim hit fensi studijima od 23 kvadrata verovatno preuzeti toponim Samački hotel od postojećih sivih kula na dunavskoj strani grada...)
Mislite o tome...
Pall Mall Stanislave, Pall Mall :kafa: