Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

A tek kad komšija iznad vas podeli stan na dva dela i napravi kupatilo i wc šolju iznad vaše kuhinje. To je pravo zadovoljstvo imati fekalije na istoj vertikali na kojoj se sprema hrana.
I niko ne reaguje jer su svi zajedno učestvovali u tome.

Nemaju para za garsonjeru i jednosoban pa od dvosobnog prave dva i prepravljaju zajedničke instalacije. Prave favele od zgrada.

Ja mogu da prekopam stan i renoviram, ali ne mogu takve stvari da promenim.

Mogu i da prodam, ali to mi još nije opcija. Čekam da se uknjiži prvo, još nema upotrebnu dozvolu. A i ko zna šta bi me čekalo na drugoj lokaciji u Srbiji.

Jadno je kako se veliča prosek.

Evo kako izgledaju štokovi posle samo godinu dana.
IMG_5242.jpeg
IMG_5241.jpeg

Volela bih da čujem mišljenje stručnjaka vezano za ove probleme.
Inače reklamacije koje sam podnela pre 10 meseci nisu rešene uopšte.
Jedino su popravljene pukotine od sleganja (izgletovane i okrečene).
Zaboravila sam ugradne ormare, svi su pošli unazad. Jedno 1 cm u gornjem delu.
IMG_5244.jpeg
IMG_5243.jpeg

Ovo sa pravljenjem dva stana od jednog me strašno nervira. Nemaju para za dva kupe jedan i onda priključe wc šolju na vertikalu sudopera.
To nigde u normalnom svetu nema. BW ne reaguje, ni upravnik, a bogami ni službe inspekcije.
Stanovi nisu uknjiženi, opšte rasulo, a kao prestižno i lux.
Travu ne znaju da održe, žuti, vene, živa ograda ko da su je dokone penzionerke sadile, ima ima pa nema. A to se sve plaća bar 10000 rsd mesečno.
A higijena jeziva, čiste samo na poziv kad ih neko opomene. Osnovne stvari nedostaju. Smećare smrde, neizdrživo je u garaži i u prostoriji na spratu.
Nema obezbedjenja i konsijerža kao što je po ugovoru planirano.
Meni nije jasno ko uopšte može da prihvati da je to sve ok.
Baš sam zalutala 😅 u ovu favelu.

Ja samo ne znam sto ne prodate stan?

Ne kazem da iznad nije tacno, samo da ja imam takvu situaciju odmah bih ga prodao

Za gradnju se zna da je losa sem par zgrada do reke i to je jasno kao dan...a za zelenilo i odrzavnje celog BW bas iznosis netacne informacije, iako nisam ljubitelj cele price oko BW ne moze da se ospori da se sve perfektno odrzava, sto se obezbedjenja tice isto netacno. Ima u svakoj zgradi i u svim kvartetima posto ste vi u toj zgradi, a za konsijeza plati npr u delta district-u m2 10k e pa ces ga imati, a ne tu za 3.500e pa se zalis da nemas konsijeza 🤕

Za gradnju se zna da je losa sem par zgrada do reke i to je jasno kao dan...a za zelenilo i odrzavnje celog BW bas iznosis netacne informacije, iako nisam ljubitelj cele price oko BW ne moze da se ospori da se sve perfektno odrzava, sto se obezbedjenja tice isto netacno. Ima u svakoj zgradi i u svim kvartetima posto ste vi u toj zgradi, a za konsijeza plati npr u delta district-u m2 10k e pa ces ga imati, a ne tu za 3.500e pa se zalis da nemas konsijeza 🤕
U ugovoru stoji konsijerž, ali ga u tenderu nisu isplanirali i mi ga nemamo.
Što se tiče zelenila dodji u unutrašnje dvorište Kvarteta 1 i pogledaj i sam. Morali smo da tražimo da stave traku oko žive ograde da bi bar malo porasla. Trava žuti i vene non stop. Prskalice zalivaju trotoar. Creva bušna i ide voda po metar u vis.
Izmedju biljaka korov, dok ih ne podsetiš ne pada im na pamet da to srede.
Rasveta trepće, pola radi pola ne radi. Kažu treba neki relej da se zameni. I to tako traje već godinu dana.
Za to dvorište su u svim brošurama pričali da je privatno od zgrade i samo naša zgrada plaća održavanje po ugovoru, ali sada kao odjednom je javno i svi mogu da ga koriste. To zloupotrebljava kafić na ćošku,pa nam se po ceo dan smenjuju svi redom na tim spravama, deca, roditelji, slučajni prolaznici. A sve o našem trošku.
Dodji i uveri se, a ja ću postaviti slike kad stignem.
Što se tiče cene stana tu je bila ista kao za sve zgrade od prvog reda od reke pa do Savske, tako da sam previše platila za osnovno. Mi nemamo bazen i teretanu i to ne plaćamo već samo zelenilo, fizičko obezbedjenje(koje nemamo), tehničko obezbedjenje, tehničko održavanje, čišćenje, konsijerž(koga isto nemamo), deratizaciju(pojavile se bube) i upravljanje otpadom(smrde smećare ne može da se diše). Ja mesečno plaćam 11000 din za ovo gore.
Stanari se sremaju na tužbu da bi ostvarili svoja prava. Pola neće ni da plaća.
Ja smatram da je BW dobra ideja, ali jako loše sprovedena.
Pored toga ja ne bih pretplatila Beograd valjda je jasno gde živimo.

U kojoj zgradi ti imaš stan? Kako je kod tebe?

Za obezbedjenje, mi imamo neke portire, koji uopšte nemaju licencu za obezbedjenje. Dodji i pogledaj kako taj cirkus izgleda. Niko nije znao da će to da nam prirede da bi uzeli neki dinar više.
Tražili smo da nose uniforme, da se upristoje, da ne spavaju na sofi i fotelji, da ne sede po stolovima, da ne piju kafu na pultu, da ne puše ispred zgrade, da ne jedu za pultom, da kažu dobar dan, itd. Godinu dana insistiramo da se to upristoji dok nam ne dovedu konsijerža. Malo je sada bolje, ali nema pomoći.
Zna se šta je kosijerž, a šta obezbedjenje. Mi nemamo ni jedno od ta dva. Nego neki cirkus.

Neću, više vredi uknjižen. A i volim to što im pomažem da budu bolji i što im ukazujem na probleme.

Ovo sa pravljenjem dva stana od jednog me strašno nervira. Nemaju para za dva kupe jedan i onda priključe wc šolju na vertikalu sudopera.
To nigde u normalnom svetu nema. BW ne reaguje, ni upravnik, a bogami ni službe inspekcije.
Stanovi nisu uknjiženi, opšte rasulo, a kao prestižno i lux.
Travu ne znaju da održe, žuti, vene, živa ograda ko da su je dokone penzionerke sadile, ima ima pa nema. A to se sve plaća bar 10000 rsd mesečno.
A higijena jeziva, čiste samo na poziv kad ih neko opomene. Osnovne stvari nedostaju. Smećare smrde, neizdrživo je u garaži i u prostoriji na spratu.
Nema obezbedjenja i konsijerža kao što je po ugovoru planirano.
Meni nije jasno ko uopšte može da prihvati da je to sve ok.
Baš sam zalutala 😅 u ovu favelu.
Ви сте у праву, али веровати унапред обећањима овде и имати поверења да ће све што су обећали и испунити је неозбиљно и наивно. У овим друштвеним, економским околностима то је најибичнији лов на овце и неинформисане квази снобове. Зашто људи верују и даље је фасцинанто. Вероватно пројектују своје жеље…

Ja sam tu kupila stan, jer je bilo jeftinije od starogradnje sa renoviranjem, plus starogradnja retko ima parking mesto. A i jeftinije od drugih projekata sa lokacijom koja meni odgovara. Plus tada 2022 nije bilo neke specijalne ponude.
Valjda je realno očekivati da neko čisti zgradu. Polivanje trave nije neka nauka. Sve zgrade imaju konsijerža, pa je bilo logično da ćemo ga i mi imati.
Sve drugo smećare, održavanje novih liftova ne deluje kao neka nauka.
Veoma realna očekivanja. Malo više nego što se preko Infostana i Gradskog zelenila dobija.

“Реална” очекивања код нас су очигледно релативизована. Не значи и да би вам негде другде било боље, буквално ситуација са одржавањем се мења од зграде до зграде. Једино тамо где станари успевају да се договоре и нешто предузму сами стање се донекле мења. Ви скупо , као и многи други, плаћате своје поверење. Поврх свега у питању је и сам квалитет градње, а то са преправљањем стана је … Али и да се одлучите да одете, не знате какви шокови вас чекају негде тамо. Ово је друштво безвлашћа и несанкционисане самовоље.

“Реална” очекивања код нас су очигледно релативизована. Не значи и да би вам негде другде било боље, буквално ситуација са одржавањем се мења од зграде до зграде. Једино тамо где станари успевају да се договоре и нешто предузму сами стање се донекле мења. Ви скупо , као и многи други, плаћате своје поверење. Поврх свега у питању је и сам квалитет градње, а то са преправљањем стана је … Али и да се одлучите да одете, не знате какви шокови вас чекају негде тамо. Ово је друштво безвлашћа и несанкционисане самовоље.
U pravu ste. I nije samo bezvlašće i nesankcionisana samovolja, već neznanje i slabi kapaciteti. Možda oni daju 101%, ali to je realnih 30% od očekivanog. Ko zna šta je u njihovim glavama.

Ja bih rekla da ne živimo u gradjanskom društu, i da je isto decenijama sistematski uništavano.
Da su rukovodioci tu gde jesu po ko zna kom merilu, svakako ne po znanju i sposobnostima.
Danas u Srbiji ima malo kvalitetnih kadrova, protokoli ne postoje.

Ako nastavim, odosmo u off-topic 😅 a to neću, to je tema za drugi forum.

Ja bih samo da oni za 25-30000 evra koliko Kvartet 1 mesečno izdvoji za održavanje, zaliju tu travu da bude zelena, očiste hodnike i postave konsijerža kod nas. Jasno je da je to dovoljno novca za održavanje samo dva ulaza i to malo zelenila okolo.

Vrh