Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

Galerija News:
Otvara se prodavnica ukrasnih knjiga "Assouline". Jedna košta 1000 evra.
59258bdcdadb728e6905c799953f82dc.jpg

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

ZAKON O OBLIGACIONIM ODNOSIMA

...

VI Prekomerno oštećenje

Očigledna nesrazmera uzajamnih davanja

Član 139

(1) Ako je između obaveza ugovornih strana u dvostranom ugovoru postojala u vreme zaključenja ugovora očigledna nesrazmera, oštećena strana može zahtevati poništenje ugovora ako za pravu vrednost tada nije znala niti je morala znati.

(2) Pravo da se zahteva poništenje ugovora prestaje istekom jedne godine od njegovog zaključenja.

(3) Odricanje unapred od ovog prava nema pravnog dejstva.

(4) Ugovor će ostati na snazi ako druga strana ponudi dopunu do prave vrednosti.

(5) Zbog ove nesrazmere ne može se tražiti poništenje ugovora na sreću, javne prodaje, kao ni onda kad je za stvar data viša cena iz osobite naklonosti.

Kako ja to vidim, ako psihički rastrojena osoba kupi neku od ovih ručno rađenih, skalperom sečenih knjiga sa nazubljenim ivicama (videh na zvaničnom sajtu video kako se prave "ukrasne" knjige od 1200 EUR - ja bih ono vratio kao oštećeno...), ta osoba ima pravo na povraćaj novca po zakonu o obligacionim odnosima jer je došlo do očigledne nesrazmere uzajamnih davanja. Ako ta psihički rastrojena osoba kojim slučajem ima baš osobitu naklonost ka prodavcu onda ne može da traži povraćaj zbog nesrazmere u davanju. Nisam tu osobu nazvao budalom, mada hipotetički može da bude ako je novac koji troši nasleđen ili dobijen na nagradnoj igri. Ovaj čovek ima malo bolji odgovor kako potrošiti taj novac koji je pao sa neba:

Poslednja izmena:
Polovina knjiga na sajtu košta upravo onoliko koliko sam napisao - 1000+ evra.
Preostale koštaju 200-500 evra.
Prvi put sam pomislio da si pogresio, pa sam te ispravio, ali sad uvidjam da prosto lazes.
Filter po ceni za sve njihove knjige:

Screenshot-2023-11-16-at-12-22-57.png

Da li je takva knjizara poput Vulkana ili Delfija, naravno da nije. Da li postoje ljudi koji se loze na takve proizvode - naravno.

A, ljudi koji imaju višak novca inače ne bacaju pare na gluposti, pa smo sada kao iznenađeni što neko plaća knjigu soma evra :D

Znao sam da neki ljudi kupuju knjige "na metar", ali prvi put čujem da ih neko pravi i prodaje kao dekoraciju.
Mada, kad bolje razmislim, ovo i jeste idelano mesto za takvu radnju i za ovu vrstu "čitalaca".
"Da obrišem cenu?"
"Nikako" :)

A coffee table book, also known as a cocktail table book, is an oversized, usually hard-covered book whose purpose is for display on a table intended for use in an area in which one entertains guests and from which it can serve to inspire conversation or pass the time. Subject matter is predominantly non-fiction and pictorial (a photo-book). Pages consist mainly of photographs and illustrations, accompanied by captions and small blocks of text, as opposed to long prose.

Prvi put sam pomislio da si pogresio, pa sam te ispravio, ali sad uvidjam da prosto lazes.

Da li je takva knjizara poput Vulkana ili Delfija, naravno da nije. Da li postoje ljudi koji se loze na takve proizvode - naravno.
Ovo je zapravo super poklon za neke od osoba koje imaju sve i mogu da priuste sve sami. 1000e jeste previse po mom misljenju al 100-200e sasvim ok kao lepsi poklon nekom za koga znate da ih zanima ta tema.

i tako dalje...
932cc67574868f24a172882fe27de591.jpg

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

A sto ne bi zanimale, ne moraju naprednjaci, tik tokeri i ostala bag** unistiti svako zadovoljstvo u zivotu. Sad treba svaka lepa stvar da bude njihova, a mi samo hleb i vodu 🤣

Prijatelj mi iznajmljuje stan na dan za sto evra, znaci za jedan dan zaradi za knjigu i kupi je da mu ukrasi taj stan.

Sve i da se niko ne proserava u ovoj drzavi pojedinacno, postoji potreba za ovakvim knjigama u hotelima itd.

Smrdljivi H&M prodaje za preko 7000, jel bi pre od njih kupili ili dodali jos malo za ove gore?

IMG_20231117_085731.jpg

To se kupi jedna ili nekoliko knjiga i drzi na stolu, ne pravis biblioteku od ovih knjiga.

Cesto ni drugi dekorativni namestaj na tom stolu ne kosta nista manje, pa sto bi se cudili za knjigu?

Da das 1000 evra je budalastina ako nisi covek kome 1000 evra ne znaci nista, ali vise od 50 posto knjiga su ispod 125 evra.

Nesto skuplja roba u nesto u skupljem trznom centru, normalne stvari, idemo dalje.

Ima i u Vulkanu knjiga preko sto evra koliko hoces, a ovaj Assouline bi trebao biti kvalitetniji i izdrzljiviji.

Postoje patike i za 4000 din a ne vidim da drvite za one od 2000eur, a da nema ih u srbiji..

Imaju i normalnu ponudu

IMG_20231117_092342.jpg

Možete ući u Waikiki i naći neku premijum kolekciju i kukati kako kod njih stvar koštaju preko sto evra.

Da li neko ima info za LV/Gucci? Sećam se da je neko pisao ovde da se snimala reklama, pa me zanima ima li nekih najava?

@ProžetVrlinom je l ti toliko tesko da priznas da si pogresio?

Ne znam kako ljudima ne smetaju zlatare, to su ipak prodavci nekih metalnih opiljaka za brdo para.

Vrh