[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=784716#p784716:1y0irtv8 je napisao(la):
bushwick » 18 Oct 2020 07:27 am[/url]":1y0irtv8]...
a otkud mi da znamo ako pise inditex da ce doci bas sve radnje koje pripadaju toj grupaciji? da li je to neka posebna informacija koju vi imate (koju do sad niste podelili sa nama) ili pretpostavka koja ne mora da bude tacna inace zaru home ne bismo imali samo u TC usce.
ja podrzavam ovaj projekat od samo pocetka i nisam uopste protiv jeftinijih i domacih radnji, naprotiv. trzni centri koji se baziraju iskljucivo na luksuznim radnjama su bezveze i neodrzivi, pa jos u ovim dimenzijama. najbolje je i najzivlje kad postoji ceo dijapazon brandova. dakle, nemam nista protiv radnji koje dolaze. moja zabrinutost proizilazi iz toga sto na spisku nema malo boljih brandova kojih ima po gradu i po drugim TC, znaci koje nisu cak ni nove na nasem trzistu. pricam o radnjama u rangu jacadi, maxamara weekend, graffiti, pretty ballerinas itd, ne hermes i sl.
Info za Zara Home je vrlo nezvaničan i posredan. Npr. ako pogledaš Brazilčev spisak, jasno ti je da ili on sam radi takav posao da može da ima uvid u to ko su zakupciu "Galeriji", ili neko ko je njemu jako blizak i ima poverenja da mu to dostavi.
E sad, moja info je otprilike od nekog ko zna nekog ko poznaje nekog poput Brazilca, i ko mu je tutnuo neki spisak brendova. Dakle, vrlo, vrlo "off the record", ali kada sam video Inditex na Brazilčevom spisku, dao sam sebi za pravo da pretpostavim da je informacija o njihovim brendovima pouzdana.
Ipak, trudio sam se da takve stvari ne kuckam na forumu, ne zato što volim da skrivam informacije od drugih forumaša, neko što ne želim nekome da podižem (ili spuštam) lestvicu očekivanja na osnovu podataka koji nisu baš pouzdani.
Sda kada je otvaranje zvanično najavljeno, i kada smo videli spisak prvih 137 lokala u tržnom centru, mogu samo reći da sam saglasan sa ostalim forumašima da tajming za početak rada tržnog centra nije baš najjasniji, jer niti se na osnovu objavljene ponude nameće potreba da se ide do "Galerije" usred covid epidemije, niti deluje kao neki užitak šetati kroz tako golem objekat u kojem je više od polovine lokala potpuno prazno.
Zrnce razumevanja imam ako je reč o ugovornoj obavezi prema zakupcima, ili želji da se ipak krene sa obrtanjem neke love kad je objekat već građevinski završen (verovatno je najneisplativije da šest meseci stoji gotov, a zaključan), ili je pak reč o marketinškoj strategiji gde će biti "nečeg novog" svakih 15-30 dana (otvaramo "Galeriju", pa spektakl, vrpce, vatrometi... Pa za mesec dana otvaramo "Zaru", pa sepktakl, vrpce, šampanjci... Pa mesec dana otvaramo "H&M", pa gužve, redovi, selfiji... I tako npr. sve do otvaranja "Kule")
PS. Ne znam tačno šta je "Pretty ballerinas", ali eno ih stoje na Brazilčevom spisku