Veliki Vracar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 12.11.2009.
- Pohvaljen
- 4.035
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=561904#p561904:21fivxpk je napisao(la):stanislaw » 24 Aug 2018 10:31 pm[/url]":21fivxpk]
Zabavlja me i Veliki Vračar sa tezom da je ova arhitektura daleko, daleko ispred socrealističkih solitera.
Лепо је што се забављаш, то ме радује. Али ја једноставно нисам рекао да је нека архитектура `далеко, далеко испред друге` јер нисам квалификован за то (бавим се електротехником и нисам архитекта као већина овде), већ да су мени, обичном посматрачу, ови стамбени солитери лепши од многих у блоковима, укључујући и ове које помињеш у блоку 23 а и оне на кеју у Земуну (који ми се иначе свиђају). Могу ја бити потпуно оперисан од укуса, али у чему је проблем да могу прозборити шта је мени лично лепо или не?
И још нешто, мене као лаика до сада су уверавали да на нашем НБГ преовладава `модерна` а не `соцреализам`, али изгледа да сам опет испао жртва непрекидне пропаганде овде код нас.Теби је много лакше, крећеш се како кажеш на релацији - Немачка, Аустрија, Швајцарска...,широки су тада видици,... а ја Миријево, Карабурма, Дорћол па у 15.00 назад, мука и брука...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=561904#p561904:21fivxpk je napisao(la):stanislaw » 24 Aug 2018 10:31 pm[/url]":21fivxpk]
Pošto Velikom Vračaru sreću kvare "degradirajuće informacije" kako je projekat Kule Beograd reciklirani SOM-ov projekat za jednu slilčnu kulu koja nije realizovana, podatak je apsolutno tačan jer su Beobuildovci svojevremeno dali link gde se to videlo,..................., pa neka pretraži forum onaj kome je teško da poveruje u sve što kvari idilu koju emituju svi domaći mediji izuzev, jelte, N1 i Danasa...
Никакву срећу ми не квари информација о одбаченом СОМ-овом пројекту куле, нити сумњам у исту, него бих волео да видим ту причу са све сликама, па сам тражио линк, зашто је то проблем ако је при руци, није лако претраживати цео форум.
Таква информација да је неки град одбацио пројекат куле, а да је у Београду прихваћена као репрезентативни објекат, јесте деградирајућа ако је тачна, и мислим да би била посластица и на Н1 и на О2 код Кесића и на Првој код Ивановића и у Данасу, Нину... Треба их обавестити, ако не знају. Незаинтересовани би били свакако Пинк, Студио Б и Информер...