Nisam ni ja znao, i potpuno mi je nebulozno takvo mešenje stambenog i poslovnog dela.setajuci novim delom bzdj na ovoj poslednjoj slici pre neko vece sam tek prvi put saznao da ova prva zgrada na slici sa leve strane je u stvari stambena zgrada!?
Može to i bolje.Nadam se da ce jednog dana biti ovako:Pogledajte prilog 200039
Za ovo drveće bolje da su parking mesta prekrivena nekim propusnim poslednjim slojem, a ne kao sada full betonirano, Nisam siguran koliko će svo ovo drveće moći da raste u novom okruženju koje je asfaltirane povšine metrima okolo..
A i odlicno su se pokazale, plus su jeftinije.Generalno treba težiti tome da imaš što više vodopropusnih površina, parkinge stvarno nema potrebe asfaltirati i mogu da se radi i behaton raster pločama.
pa posle svih godina posmatranja kako drveće napreduje, zapravo bolje da sade manja stabla, veća šansa da se prime.Iskreno se nadam da ce u ovom delu bulevara koji se trenutno radi, kod bloka 30, biti zasadjeno drvece na sredini. To je jedini deo bulevara koji trenuto nema nista. Secam se da su bili posadili mlade breze i jelke, stajale tu godinu dana i povadili sve za trenutno sirenje. Nadam se da ce vratiti nesto od drvoreda, i po mogucnosti neka iole odrasla stabla da prezive ove suse i upekli asfalt leti, kako nam je vec svako leto u poslednje vreme ko u Egiptu.
pa posle svih godina posmatranja kako drveće napreduje, zapravo bolje da sade manja stabla, veća šansa da se prime.