Ja sam uvek za sto veci kruzni tok, tako da gubitak par parking mesta na ustrp brzeg i boljeg funkcionisanja saobracaja i nije neka steta . Koliko znam , tu bar do sada , nije bilo problema sa parkingom. Videcemo sta ce biti ubuduceNastavak Bul.Z.Đinđića je apsolutno smislen i potreban, ali mega-kružni tok i ukidanje XXX parking mesta je katastrofa od projekta, ko god da ga je radio, sa tim sam saglasan. Takođe, nisu samo parking mesta štetovali već su i bespotrebno ušli u levu traku bulevara u smeru prema Ušću. Mnogo manji kružni tok bi bio sasvim funkcionalan a ostalo bi još mesta za parking.
Zabrinjava malo koliko su isprojektovali (sto u glavi sto na papiru) novih radova kao sto je ovo povezivanje, pa mali metro, pa novi mostovi itd. Do te mere da je postalo ocigledno da samo zele da nesto zapocnu i naprave maketu, pa posle kako ce ici izvrsenje projekta, postovanje rokova i mozda penali na nepovucena sredstva nije bitno jer se to dugo sve gradi, nije vazno, bice jednog dana, dolaze sledeci izbori itd. Sad moras da pratis silne projekte koji su zapoceti (u bg ali i celoj zemlji) ne znajuci kako koji napreduje i kada ce se zavrsiti. Dok ne odes na Beobuild pa neko javi ili slika.
Na temu Zorana Đinđića, u delu kod Antifašističke borbe su zbog proširenja pravca ka Sava centru dve nedelje držali ugašen semofor na raskrsnici. Desilo se minimum pet saobraćajnih nesreća, dve veće, jedna sinoć mislim i sa teže povređenima. Zaista neverovatna indolentnost ka opštoje bezbednosti, obzirom da je već poznato da kada se na toj rasksnici ugasi semofor, ne gine saobraćajna nesreća taj dan... Jeste da vozači treba da paze, ali očigledno da to nije dovoljno (takva je saobraćajna kultura), tako da je odgovornost onoga ko je dopustio da toliko dugo ne radi taj semofor što su se dogodile tolike nesreće.
evo poslednje:
Srča na raskrsnici Bulevara Zorana Đinđića: Semafori ne rade, posle udesa jedan automobil završio na boku
Na raskrsnici Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu došlo je do teške saobraćajne nesreće.www.telegraf.rs
Dobra odluka. Prometno stajalište i veoma frekventna linija kojoj je potrebna niša.Inače, nije bilo dovoljno što su proširili ulicu za još jednu traku, nego sad prave i nišu za stajalište Antifašističke borbe za liniju 68...