Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Tu postoji projekat da bulevar ide skroz do okretnice trojke, a da se šine premeste kroz ulicu Oslobođenja, da ne kruže kao sad.
Time bi taj pravac zaista prodisao.

A ako ima imalo mozga, prostor nekadašnjih fabrika bi mogao lepo da se uredi i izgrade poslovno stambene i javne zgrade čime bi Rakovica imala pravi centar i bila mnogo poželjnije mesto za život.

Gde si traktorcicu mali, da li si i dalje usamljen i ostavljen ili si sa drugarima ispred skupstine? Mislim na tebe.

20250314_095046.jpg

Evo ga tu je usamljen mali plavi IMR

Брат Влогзила рече да би за месец дана требало да буде решен тај проклети приговор, да група од 7-8 извођача и подизвођача чека зелено светло да крену са радовима. Сви су наводно спремни, само чекају зелено светло.

Ајде и то чудо да видимо. 🙄

Tu postoji projekat da bulevar ide skroz do okretnice trojke, a da se šine premeste kroz ulicu Oslobođenja, da ne kruže kao sad. Time bi taj pravac zaista prodisao.

A ako ima imalo mozga, prostor nekadašnjih fabrika bi mogao lepo da se uredi i izgrade poslovno stambene i javne zgrade čime bi Rakovica imala pravi centar i bila mnogo poželjnije mesto za život.​
Predviðeno da se izgradi nova pruga koju si spomenuo, ali i da ostane stara. Tako je predvideo PGR sinskih sistema.​

Predviðeno da se izgradi nova pruga koju si spomenuo, ali i da ostane stara. Tako je predvideo PGR sinskih sistema.​
Koja je poenta da se pravi nova i ostane stara? Da tramvaj pravi jedan veliki krug tu pred kraj trase, umesto da se samo okrene na okretnici?

Obe pruge će biti dvokolosečne i istom trasom će tramvaji ići do okretnice i od okretnice do Big - a. Ja lično ne vidim ništa loše u postojanju alternative.​

Nadam se da neće. Inače će biti opet rekonstrukcija jako brzo. Plus što nema mesta za komotno mimoilaženje ni samo automobila.

Da je sve kako treba ne bi ni kola išla preko njega, al aj sad…

U svakom slučaju, samo da završe i puste bar njega, pa da se nekako krpimo sa prečicom dok jednog lepog dana ne spoje BPP sa mostom…

Na samom mostu možda i jeste ali prvih 100-200 metara ulice posle njega nije. Prilično je neprijatno i za kola da se mimoiđu a kamo li autobus (a tek 2 autobusa se sigurno ne bi mimoišla tu). Kasnije je ulica šira, ali taj prvi deo je kritičan.

Hteo sam da kažem da se potpuno slažem i uvek mi je malo frka na toj deonici za mimoilaženje, a nije baš navno ni uključenje posle na bulevar.
Ja sam imao i jedno čukanje, Žena me je udarila od pozadi.

U drugom smeru isto uključenje prema mostu je uvek neizvesno.

Tako da to rešenje i nije neko, ali valjda će malo da pomogne.

Vrh