Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Ja u 3 posta pokusavam da pozovem bar 10 ljudi da se organizujemo i dogovorimo neku akciju, a javilo se samo 6 za mesec dana.

Ja verujem da nas 10 moze da smisli najbolji nacin i pristup za privlacenje jos vise ljudi (van foruma) sa Rakovice i da probamo da skrenemo paznju na ovu temu kome treba.

Mogu da dam ideje pomognem ali ako rakovicanima nije stalo ne mogu ja sa drugog kraja grada bijem njihovu bitku mada izgubih juce 20 min u 3 pa mi bi mogo ako nekom to trpi svaki dan i cuti ok .

Nije prvi put da čujem takav zajedljiv ton ovde, poenta se svodi uglavnom na to da su stanovnici Rakovice zapravo ovce i retadi koji su zaslužili to što im se radi. A ovi krugodvojkaši i ostali "pravi" Beograđani su takve face da bi lagano mogli sve to da reše, al ih nešto malko mrzi danas, pa će ipak da nas puste da se mučimo. Baš divno, solidarnost na nivou, nema šta.

Биће да се грађанство општине Раковице по инерцији једним делом окренуло алтернативним правцима, a сам булевар је минимално насељен да би се створио револт као што је био случај у Војводе Степе или Цара Душана-Краљице Марије.

Nije prvi put da čujem takav zajedljiv ton ovde, poenta se svodi uglavnom na to da su stanovnici Rakovice zapravo ovce i retadi koji su zaslužili to što im se radi. A ovi krugodvojkaši i ostali "pravi" Beograđani su takve face da bi lagano mogli sve to da reše, al ih nešto malko mrzi danas, pa će ipak da nas puste da se mučimo. Baš divno, solidarnost na nivou, nema šta.​
Ja sam oduvek bio zagovornik toga da lokalno stanovništvo treba da se pokrene oko problema koji ih tište i da drugi tu treba da budu samo pripomoć, a ne da drugi uzmu da rešavaju njihove probleme. A kako se to ne dešava, stiče se utisak da Rakovičane ne dotiče sam Bulevar patrijarha Pavla i ceo taj potez do okretnice 37. A i mišljenja sam da ne možemo mi drugi da budemo veći Rakovičani od njih samih i da se ovo generalno odnosi i na druge krajeve grada i druge lokalne probleme.​

Искрен да будем, путеви кроз Раковицу су најблаже речено катастрофа. Мени је супруга одавде, просто не могу да верујем колико је запуштено све. Раније сам живео у Младеновцу, у мају смо се преселили на Петлово брдо и ако могу да направим неку паралелу, рекао бих да је онај одозго дигао руке и од једних и од других. Наравно, и супруга и ја смо дошли овде због посла, наравно. Е сад, с обзиром да радим на Новом Београду, и да често идем и колима до посла, све некако ишчекујем да се овај булевар заврши и у потпуности споји са мостом на Ади али, како ствари стоје, питање и да ли ће мој син то дочекати да види, а он иначе има 13 месеци тек 😆

Искрен да будем, путеви кроз Раковицу су најблаже речено катастрофа. Мени је супруга одавде, просто не могу да верујем колико је запуштено све. Раније сам живео у Младеновцу, у мају смо се преселили на Петлово брдо и ако могу да направим неку паралелу, рекао бих да је онај одозго дигао руке и од једних и од других. Наравно, и супруга и ја смо дошли овде због посла, наравно. Е сад, с обзиром да радим на Новом Београду, и да често идем и колима до посла, све некако ишчекујем да се овај булевар заврши и у потпуности споји са мостом на Ади али, како ствари стоје, питање и да ли ће мој син то дочекати да види, а он иначе има 13 месеци тек 😆
Idi obilaznicom, bez razmišljanja.

Ja sam iz Rakovice, rodjen, odrastao, stasao i odselio se. Roditelji mi zive tamo, ali i 100k servilnih cije bitke necu da bijem, kao sto oni ne biju moje
A ako nema dovljno onih koji nisu srevilni da se organiziju da izadju i zatvore tu ulicu (to jos dugo neci biti bulevar) i ukazu na problem, onda nam taj bulevar i ne treba

Ne mogu da razumem tako uskogrudo razmišljanje. BPP je deo Unutrašnjeg magistralnog prstena, reći da je on potreban samo stanovnicima Rakovice je vrlo limitirano razmišljanje. Ako svako gleda samo svoju avliju i svoj put do posla, otišli smo dođavola, dočekaćemo da nam se ceo grad zaguši. To što u Rakovici dominira starija populacija ne znači da je treba pustiti niz vodu.

Inače, ako se blokira Bulevar, sami sebi ćemo da pucamo u nogu. Treba zatvoriti Brankov most ili Slaviju ili Autokomandu ili kružni tok kod Ušća ili tako nešto, a ne BPP, jer će to ovi tikvani na vlasti možda i da primete, zabole ih ako sami sebi blokiramo ulicu.

Ne mogu da razumem tako uskogrudo razmišljanje. BPP je deo Unutrašnjeg magistralnog prstena, reći da je on potreban samo stanovnicima Rakovice je vrlo limitirano razmišljanje. Ako svako gleda samo svoju avliju i svoj put do posla, otišli smo dođavola, dočekaćemo da nam se ceo grad zaguši. To što u Rakovici dominira starija populacija ne znači da je treba pustiti niz vodu.

Inače, ako se blokira Bulevar, sami sebi ćemo da pucamo u nogu. Treba zatvoriti Brankov most ili Slaviju ili Autokomandu ili kružni tok kod Ušća ili tako nešto, a ne BPP, jer će to ovi tikvani na vlasti možda i da primete, zabole ih ako sami sebi blokiramo ulicu.
Glavni problem je što ga niko ne vidi kao tranzitni, magistralni, kako god da se kaže.

Što je razumljivo u ovom momentu jer i kad bi spojili BPP sa mostom, i dalje nema nastavka od Save Maškovića do petlje Lasta (kao ni kroz Pere Velimirovića i Bahtijara Vagabzade što nema 4 trake). Tako da bi spoj BPP sa mostom u ovom momentu zapravo imao najviše koristi za Rakovicu. I tako će biti dok se SMT ne završi u potpunosti (naravno, da bi se nešto završilo, treba prvo početi)

I ja se slažem da blokirati BPP nema preteranog smisla. Ali blokada na neko kraće vreme, za početak, npr opštine Rakovica posle sednice gde niko ne bi mogao da izađe ili tako neka akcija mislim da ima mnogo više smisla. Naravno pre toga mora da se postave jasni i ostvraljivi ciljevi protesta (npr prelazak sa tendera na redovno održavanje, završetak do xx.xx.xxxx, puštanje tramvaja do yy.yy.yyyy i sl) a ne samo protest radi protesta. I da se vidi u zakonu da li sme opšte nešto tako da se organizuje

I ja se slažem da blokirati BPP nema preteranog smisla. Ali blokada na neko kraće vreme, za početak, npr opštine Rakovica posle sednice gde niko ne bi mogao da izađe ili tako neka akcija mislim da ima mnogo više smisla. Naravno pre toga mora da se postave jasni i ostvraljivi ciljevi protesta (npr prelazak sa tendera na redovno održavanje, završetak do xx.xx.xxxx, puštanje tramvaja do yy.yy.yyyy i sl) a ne samo protest radi protesta. I da se vidi u zakonu da li sme opšte nešto tako da se organizuje
Mislim da morate požuriti pre usvajanja izmena krivičnog zakona.

Mogu da zamislim da će vas optužiti za rušenje ustavnog poretka i osuditi na godinu dana, tri godine uslovno.

Poslednja izmena:
Treba to preimenovati da ne bude "protest" nego recimo "javni čas: kako funckioniše saobraćaj u BPP". Da ne budemo sebični, nego da podelimo to obogaćujuće iskustvo i sa drugima.

I ne mora to da bude blokada, nego recimo kolona vozila koja će se u svim trakama kretati brzinom od oko 1km/h. Ne žuri nam se, a to nije protiv zakona.

Treba to preimenovati da ne bude "protest" nego recimo "javni čas: kako funckioniše saobraćaj u BPP". Da ne budemo sebični, nego da podelimo to obogaćujuće iskustvo i sa drugima.

I ne mora to da bude blokada, nego recimo kolona vozila koja će se u svim trakama kretati brzinom od oko 1km/h. Ne žuri nam se, a to nije protiv zakona.
Ima modela pristupa mnogo... Ali ja ne bih ovde iznosio ideje, hajde da se dogovorimo offline šta i kako?

Bager je jutros nešto radio mada on nema veze sa ovim projektom. Mostić preko Topčiderke je i dalje zamrznut u vremenu tako da ne verujem da će biti na vreme gotov

"Starting" radi bulevar? (Firma koja je radila ž. stanicu u NS)

Negde u sredini teksta piše: "...Jedna od mnogih firmi koja dobija poverenje Kineza je kompanija Starting koja između ostalag radi mnoge poslove u Beogradu na vodi, KCS, KBC Dragiša Mišović, pa i radove koji su zaustavljeni na Bulevaru Patrijarha Pavla."

Vrh