Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Evo saće

1000010180.jpg



1000010181.jpg
 

“Gradski menadžer je najavio da je sledeći saobraćajni građevinski poduhvat u gradu otvaranje mosta preko Topčiderske reke, koji se sada obnavlja, kao i proširenje i obnova Ulice Teodora Drajzera.

Dodao je da je u planu i proširenje i nastavak Bulevara Vojvode Mišića, u delu do Miloševog konaka, gde će, kako je naglasio, takođe biti više traka.

- Radiće se i ono parče Patrijarha Pavla od 1,4 kilometra koje ide sa mosta desno direktno ka Rakovici i Ceraku. Tu ćemo imati izvođača i, nadam se, ove jeseni da ćemo dobiti firmu koja će to napraviti. Na tom gradilištu ćemo biti tokom cele 2025. godine - zaključio je Čučković.”


Sve lepše od lepšeg. Ne bih komentarisao dalje…
 
Ma sve je nekako naopako... Rekoh da neću da komentarišem al moram:

- o proširenju Drajzerove se priča odavno, aj dobro
- most preko topčiderke, isto aj dobro...otvoriće ga u nekom momentu

Al ovo proširenje Vojvode Mišića do Miloševog Konaka prvi put čujem. Zar nije plan da se to celo parče zatvori (pošto i sada seče park) kada se napravi spoj BPP sa Mostom na Adi?

Bilo bi baš onako super da uzmu u istom momentu da rade i Drajzerovu i Bulevar Vojvode Mišića pa da faktički potpuno onemoguće ionako užasan saobraćaj u tom delu.

A "ono parče PP sa mosta desno" je tako spomenuto kao da je najsporednija stvar na svetu a ne glavni budući nosilac saobraćaja u ovom delu. Za početak nije desno nego pravo (možemo da cepidlačimo sa tehnikalijama al realno pravo je, tj. biće kad se uradi spoj kako je i planiran). Nek urade prvo "to parče" pa posle nek rade šta hoće okolo. Al pošto je već rekao da će na tom gradilištu biti cele 2025, znači da ni ne planiraju da to završe ni tokom cele sledeće godine čak i ako i konačno odaberu izvođača.

O tramvaju koji treba da prođe (da se vrati) tuda, naravno ni reči.
 
Poslednja izmena:
E, ovo ti je dobro poređenje. Podsetio si me na Amur kod Habarovska, taj pogled redefiniše pojam "reka"! To treba videti.
 
Vrh