Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

IMG_20240601_164602807.jpg
 
Ok. Jel mogu sada resursi sa bulevara patrijarha pavla da se preusmere na novi Beograd i bušenje rupe?

A posle rupe idu biciklističke staze na red koje su u kriminalnom stanju.
 
Koji tačno resursi sa BPP?
Možda je mislio na onu dvojicu koja su sve ono u Rakovici i napravili.
Ali džabe oni i da dođu na Novi Beograd, oni nemaju alat...
Njih dvojica rade uz pomoć štapa i kanapa.
Ovo zaključujem jer mislim da su bar dvojica mogli da završe kompletan projekat da su imali alat za ovo vreme koje su imali na raspolaganju.
A bez alata to nam je što nam je.
 
Pre neku godinu, kad su radili rasvetu u bulevaru, stvarno sam video samo dvojicu radnika na celom gradilištu, obojenih ali činilo se da nisu ovi naši.
Oni su razvlačili takvim tempom kablove između bandera, da se činilo da su tamo slučajno i da gledaju samo da drpe one kablove.
Pošto sam ih viđao više dana uzastopno, onda sam se uverio da oni ipak nešto tamo rade.
 
Svakako mislim da Rakovčani zaslužuju sve ovo. I to je tako. Šta će im bulevar koji moj?
Ne slažem se nikako, to je vrlo kratkovido, sebično i snobovsko razmišljanje. Tako isto možeš da kažeš i da Beograd zaslužuje doktora Gangulu i sve njegove mahinacije, ili cela zemlja Oskara i sve što nam rade svi oni zajedno. Pa, da li stvarno zaslužujemo, i to za sav novac koji mi njima plaćamo? Često sam ovde na forumu nailazio na takve komentare, u fazonu ko im je kriv kad se nisu bunili, i to za razne stvari. Dakle, treba da legitimizujemo to da opšta dobra treba da se raspoređuju najpre onim najbučnijim i najdrčnijim, a ostale ko šiša? Izgleda da je ovde mnogima taj model potpuno prihvatljiv.
 
Poslednja izmena:
Dakle, treba da legitimizujemo to da opšta dobra treba da se raspoređuju najpre onim najbučnijim i najdrčnijim, a ostale ko šiša? Izgleda da je ovde mnogima taj model potpuno prihvatljiv.​
Ne, nego da svi budemo bučni i drčni, a ne apatični i ravnodušni, ili ona najgora kategorija, dežurni kukači koji očekuju da im drugi rešavaju probleme. Izuzimam iz ove priče one koji žive u uverenju da je raspad sistema onako kako treba da bude, jer takvima nema pomoći. Milion puta sam govorio ljudima da ne treba da kukaju da su građani trećeg reda, nego da ako imaju problem sa rupom na kolovozu kod njih (ovo je uzeto kao primer), da to treba da prijave, kako bi nadležni imali uvid u problematiku na terenu, i na taj način brže reagovali, dobijao, uglavnom, odgovor kako oni nemaju šta da prijavljuju nadležnima, kada tamo postoje ljudi koji su dužni da idu kroz svaku ulicu u gradu i popisuju probleme koje će kasnije da rešavaju. Dakle, da zaključim, potrebno je da svi budemo bučni i drčni, dok se ne dođe do te situacije da je dovoljno da se prijavi problem i da će on biti rešen, bez da moraju da se nadležni podsećaju da problem postoji ili da isti nije odrađen do kraja.​
 
Najveća tuga je što jedino čemu imamo tu da se nadamo (a i to je na dugom štapu) je rekonstrukcija mosta preko topčiderke u parku i ponovno otvaranje prečice kroz park. Ponavljam, najveća tuga..
 
indikacija da su ovaj projekat i stanovnici kojima znaci pusteni niz vodu je nedostatak dezurnih ubedjivaca o nezadrzivom i neupitnom progresu (slusaj mene botova) kao sto su dragan, labud, radovic, dejan i slicni
 
Vrh