Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Nema direktne veze sa temom, mada u trećoj fazi je planirano da Bulevar dođe do Kneževca, ako ne grešim.
Ovde je poenta u putokazu koji stoji od kad se radio Kružni put i pogrešno, već godinama, šalje ljude ka Resniku, umesto ka Orlovači pa dalje ka Čačku i Obrenovcu. Da li je realno da godinama nema nikog da usmeri ovaj znak na pravi put, ka nadvožnjaku?
IMG_20230716_180227.jpg
 
Rakovica - Nova lokacija Buvljaka - Bulevar Patrijarha Pavla - Hipodrom - Pasarela na Adi kompletno dronom! :)
Postavi isti video i na ovu temu, lepo se vidi progres na pijaci: https://forum.beobuild.rs/threads/buvljak-otc-blok-43.356/
Inače, na novom objektu za buvljak angažovan je upravo Ras inženjering.
Umesto da završavaju bulevar, rade sad na novom projektu u komšiluku.

Da li postoji način da se postavi pitanje Šapiću ili bilo kome iz te ekipe šta se dešava ovde, zašto više nema radova i kada će se nastaviti?
 
Dobio je RAS tek nakon sto oni koje sam ja spomenuo , posle par godina nerada - izbaceni iz posla. A sada RAS nastavlja istom dinamikom...
Ras inženjering na sve strane radi na raznim projektima, uključujući i obližnji novi buvljak na Miljakovcu, samo ih nema na Bulevaru.
 
Moglo bi nesto da se uradi za Bulevar Patrijarha Pavla, da se izadje u javnost, organizuje nesto da se to pokrene. Ne znam kako mestani Rakovice nista ne preduzimaju po tom pitanju, kako to lagano prolazi kod nas. Pet godina 2 kilometra ravne ulice ne mogu da urade, ne radi veliki deo tramvajske mreze, tramvaj tri ne vozi vise od pet godina. Ja se poprilicno iznerviram kad pomislim na to, ne zivim u Rakovici pa ne mislim cesto o tome. Strasno je i jadno.
 
Један део Раковице се ослања на линије које иду преко Бановог брда, а један део на линије које иду преко Бањица. Трамвај је у пракси највише значио бившој ИМР. Како нема ње, становници се сналазе преко осталих линија и нема гнева за неки озбиљнији бунт.
 
Ali je********** u zdrav mozak kad putujes kolima ka gradu preko tzv Bulevara? Pa još sad sa potpunom blokadom puta kroz Topčiderski park? I tako godinama. Neverovatno koliko smo trpeljivi, Grci bi po kratkom postupku izašli na ulice sa Molotovljevim koktelima mnogo ranije. Pa da vidiš kako može da se završi.
 
Samo bez politizacije molim.
"Politika u najširem smislu označava aktivnost kroz koju ljudi stvaraju, čuvaju, provode ili menjaju pravila po kojima žive. Kao takva označava prvenstveno društvenu aktivnost, koja je s jedne strane bitno vezana uz postojanje različitosti i konflikta, a s druge strane spremnosti na kompromis i konsenzus. Politika u pravilu nikada ne predstavlja ostvarenje, nego nastojanje da se ostvari razrešenje sukoba.

Politika je i proces i metod sticanja i održavanja podrške javnosti.

Kroz istoriju su se iskristalizirala četiri glavna značenja, odnosno definicije pojma "politika". To su:

- politika kao "umjetnost vladanja";
- politika kao vođenje javnih poslova;
- politika kao sredstvo rješavanja sukoba;
- politika kao ostvarivanje vlasti, odnosno raspolaganje društvenim resursima."

Izvor: Wikipedia


Ovaj projekat je sam sebe politizovao i mi najvise voleli da komentarisemo njegove tehnicke aspekte ali nazalost situacija je takva kakva je i na ovom forumu je skoro 90% komentara vezana za - politicke teme (eksproprijaciju, tendere, sumnjive izvodjace, ustupke, prilagodjavanja projekata politicki vezanim subjektima, troskove, koncesionare, itd).
 
Poslednja izmena:
Ko je napisao nešto ovde što se može okarakterisati kao politizacija? Bunimo se zbog toga što je projekat klinički mrtav već duže vreme, nema to veze s politizacijom, ili ja nešto propuštam?

Nije valjda da se bunt protiv javašluka proglašava politizacijom? Aman ljudi...
 
Шта рећи осим да цео систем, од градоначелника са градским службама до општине Раковица игнорише овај проблем, а грађани се сналазе.
 
Ali pošto ne smemo politizovati najbolje da se pomolimo svevišnjem i budemo ljuti na natprirodne sile zla koje sprečavaju da se projekat nastavi.

Ne znam ko bi drugi mogao biti odgovoran osim:
- Izvodjač koji je izabran da uradi posao
- Institucija/organ/telo koje je odabralo izvodjača i poverilo mu posao i naše pare
- Institucija/organ/telo koje vrši kontrolu i nadzor radova

Ako se nekim vidom protesta ili građanske neposlušnosti ne izvrši pritisak, neće biti pomaka ovde još dugo dugo. Recimo blokada Bulevara svakog radnog dana u 16h u trajanju od pola sata, tako nešto.
 
Sve ima svoje vreme i mesto, a politizovati ovako sitnu stvar i to u trenutku osetljive spoljnopolitičke situacije u kojoj se država nalazi je antidržavno delovanje.

Znate šta radite.
 
Kakve krupne reči i isprazne floskule i to sa pozicije neupitnog autoriteta... Antidržavno delovanje samo ti vidiš. Za tebe sitna stvar je za nekog izvor svakodnevne frustracije koja traje godinama, valjda možeš to da razumeš?

Bolje se drži teme a to je ne-izgradnja bulevara koja tapka u mestu godinama zbog čega svakodnevno trpi oko 100000 žitelja Rakovice. Pošto si dobar sa etiketama, kako bi nazvao takvo delovanje u trenutku ove osetljive spoljnopolitičke situacije?
 
Vrh